Bývalý sprinter Usain Bolt má koronavirus, nakazil se na oslavě svých narozenin

Bývalý fenomenální jamajský atlet Usain Bolt se nakazil koronavirem. Už v pondělí se nejrychlejší muž planety uchýlil do izolace kvůli podezření na covid-19, o pozitivním výsledku jeho testu později informoval na tiskové konferenci jamajský ministr zdravotnictví Christopher Tufton.

Osminásobný olympijský vítěz se podle všeho nakazil v závěru minulého týdne během oslavy svých 34. narozenin, na níž se podle zveřejněných videí nedodržovala žádná hygienická opatření. Párty se podle britských a jamajských médií zúčastnila řada sportovních osobností, mezi nimi například fotbaloví profesionálové Raheem Sterling z Manchesteru City a Leon Bailey z Leverkusenu.

A místní úřady začaly okolnosti akce vyšetřovat kvůli podezření z porušení pravidel proti šíření koronaviru, konkrétně kvůli nedodržení dvoutýdenní karantény nařízené po příjezdu do země. Právě oba fotbalisté by při dodržení povinné izolace neměli oslavu stihnout, protože v předchozím týdnu hráli v Evropě pohárové zápasy.

Bolt v pondělí ve videu na sociálních sítích ještě nepotvrdil, že má covid-19. Řekl ale, že čeká na výsledky testu a že o situaci informoval přátele a doporučil jim, aby se zachovali stejně. "Snažím se být zodpovědný, takže zůstávám doma. Nemám žádné příznaky. Budu v karanténě a uvidím, jaká budu muset dodržovat pravidla," uvedl Bolt.

Stay Safe my ppl ?? pic.twitter.com/ebwJFF5Ka9

— Usain St. Leo Bolt (@usainbolt) August 24, 2020

Jamajka zaznamenala dosud zhruba 1600 případů nákazy koronavirem a 16 úmrtí.

Bolt ukončil kariéru v roce 2017. Vedle osmi zlatých olympijských medailí vybojoval na sprinterských tratích 11 titulů mistra světa. Je světovým rekordmanem na 100, 200 a 4x100 m.

Související

Usain Bolt

Rozjede nakonec Bolt svou fotbalovou kariéru? Štěstí bude zkoušet v Austrálii

Canberra - Už pryč jsou časy, kdy na světových atletických drahách pravidelně nadchnul svými výkony jamajský sprinter Usain Bolt. Nyní by se však chtěl dostat na oči sportovním fanouškům v poněkud jiném sportu a to konkrétně ve fotbale. O tom, že měl tento slavný Jamajčan co nevidět obléct si na sebe fotbalový dres, se už spekulovalo delší dobu, osminásobný olympijský vítěz už v minulosti v charitativním utkání nastoupil za svůj oblíbený Manchester United a není to tak dávno, co se psalo o jeho možném nákupu ze strany Borussie Dortmund. Tentokrát to ale vypadá, že by se jeho sen, tedy stát se fotbalistou, mohl vyplnit a to konkrétně v Austrálii. Mohl by totiž nastoupit za tamní klub Central Coast Mariners, kde by měl od srpna absolvovat hned šestitýdenní zkoušku.

Více souvisejících

Usain Bolt sport Jamajka Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 24 minutami

před 36 minutami

před 47 minutami

před 57 minutami

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

Nová bilance: V Pásmu Gazy zemřelo přes 34 500 lidí

Při izraelské vojenské ofenzivě v Pásmu Gazy od 7. října zahynulo 34.568 lidí. Ve středu to uvedlo ministerstvo zdravotnictví v Pásmu Gazy ovládaném Hamásemm informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy