Úspěchy českých judistů. Z turecké Antalye si vezou bronz jak Krpálek, tak Klammert

V turecké Antalyi se v těchto dnech oná judistický Grand Slam a pochopitrelně i tam má své zastoupení české judo. Nechybí zde ani olympijský vítěz a úřadující světový šampion Lukáš Krpálek, kterému se v sobotu podařilo vybojovat bronzovou medaili v nejtěžší váhové kategorii, když porazil Temura Rachimova z Tádžikistánu. Dařilo se i dalšímu Čechovi Davidu Klammertovi. Tento 26letý reprezentant taktéž získal bronz a to ve váze do 90 kilogramů a je to tak pro něj největší životní úspěch. Ten taktéž v rozhodujícím souboji porazil reprezentanta z Tádžikistánu a to Komronšocha Ustopirijona. Tento souboj došel až do prodloužení.

Lukáš Krpálek, jenž před tímto Grand Slamem figuroval na pozici lídra světových tabulek, nedokázal v semifinále v supertěřké váze přejít přes Rusa Tamerlana Bašajeva, na kterého mimochodem nestačil ani před čtyřmi měsíci v Praze. Tehdy se tak stalo ještě o jednu fázi dříve. Tentokrát ale mohl bojovat alespoň o bronz a to poté, co Temura Rachimova z Tádžikistánu porazil ještě před časovým limitem na ippon.

V kategorii do 90 kilomagrů se neztratil ani druhý český reprezentant DAvid Klammert. Ten v souboji o bronz narazil na Komronšocha Ustopirijona z Tádžikistánu, kterého nakonec porazil v prodloužení a poté se mohl naplno radovat ve svých šestdvaceti letech ze svého dosavadního největšího úspěchu v kariéře. A to ipřesto, že měl na kontě již dvě napomínání. Nakonec ve zlatém skóre rozhodla technika ohodnocená wazari. Prodloužení tak skončilo po minutě a 20 vteřinách.

V minulosti Klammert sice skončil jednou třetí a to před třemi lety v Tunisu, ovšem tehdy se jednalo o nižší třídu Grand Prix.

Mimochodem, díky tomuto výkonu se tak Klammert přiblížil účasti na letošních olympijských hrách v Tokiu, jelikož zatím má, díky tomu, že vyřadil na tomto tureckém Grand Slamu z pavouka svého krajana Martina Bezděka, účast v Tokiu jistou.

Pro judisty nebyl tento Grand Slam v Antalyi jen turnajem pro zisk dalších bodů do olympijského žebříčku, ale také přípravou na blížící se mistrovství Evropy, které se uskuteční od 16. do 18. dubna v Lisabonu.

Související

Lukáš Krpálek se zlatou olympijskou medailí z Tokia. (30.7.2021)

Fantazie. Judista Krpálek je podruhé v řadě olympijským vítězem

Judista Lukáš Krpálek porazil ve finále olympijského turnaje ve váze nad 100 kilogramů Gruzínce Gurama Tutišviliho a stal se dvojnásobným šampionem. Pět let poté, co dominoval na hrách v Riu de Janeiro v nižší kategorii do 100 kg, bere nyní zlato i ze "supertěžké" váhy v Tokiu.
Lukáš Krpálek

Krpálkova cesta olympijským turnajem pokračuje. Už je v semifinále!

V pátek se na letošních Letních olympijských hrách představuje olympijský vítěz z Ria Lukáš Krpálek, avšak tentokrát v kategorii nad 100 kilogramů. Zatímco v úvodním kole měl český reprezentant volno, v tom dalším už narazil na uprchlíka Džaváda Mahdžúba, kterého se mu podařilo dostat na ippon a díky tomu tak tedy postoupil do čtvrtfinále. V něm narazil na Uzbeka Bekmuroda Oltibojeva, kterého díky skvěle zvládnutému technickému boji taktéž porazil a postoupil tak do semifinále.

Více souvisejících

Judo Lukáš Krpálek

Aktuálně se děje

před 15 minutami

před 40 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 5 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci. Region postihlo rekordní sucho

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy