Pavel Vrba už si nejspíš našel angažmá. Povolali ho do potápějícího se Zlína

Za necelé dva měsíce od konce v Baníku Ostrava už se zase kouč Pavel Vrba pomalu chystá na každodenní práci s dalším týmem. Poněkud možná překvapivě se jedná o tým Zlína nacházející se až na předposledním místě ligové tabulky po podzimní části sezóny. Tuto informaci potvrdil veřejnosti samotný klubový majitel Zdeněk Červenka s tím, že smlouva mezi oběma stranami bude podepsána až příští týden v pondělí.

"Jsem moc rád, že jsme se s Pavlem Vrbou domluvili. Potřebujeme zkušeného trenéra s autoritou, který pozvedne naše mužstvo v tabulce výš. Nikoho lepšího, kdo by byl volný, nevidíme. Věřím, že vzájemná spolupráce bude fungovat a dosáhneme na kýženou záchranu," uvedl k příchodu Pavla Vrby do Zlína konkrétně Červenka serveru sport.cz.

Červenka si je zároveň vědom toho, že během zimní pauzy bude muset přijít oživení mužstva v podobě několika posil. "Nějaké posily asi budou muset v zimní pauze přijít. Myslím si ale, že nemáme zdaleka tak špatný kádr, abychom byli v ligové tabulce takhle nízko," řekl Červenka.

Na předposledním místě ligové tabulky se zlínští „Ševci“ nacházejí především proto, že během podzimu vyhráli jen dva z celkových šestnácti duelů a i proto tak musel u týmu skončit Jan Jelínek. Už bez něj se pak nepovedlo Zlínu postoupit do čtvrtfinále MOL Cupu přes Vyškov.

Pro osmapadesátiletého kouče Vrbu se tak bude jednat o jeho již třetí angažmá v tomto kalendářním roce. Letos v květnu totiž skončil u týmu pražské Sparty, před novou sezónou 2022/23 zamířil s velkou pompou do ostravského Baníku, tam však, ale zůstal daleko za očekáváním a po pouhých jedenácti kolech tam taktéž skončil. Nyní tedy přichází do Zlína.

Jak známo, největší úspěchy zaznamenal v českém fotbale Vrba v týmu Plzně, se kterou vyhrál nejen tři ligové tituly, ale třikrát se s ní propracoval až do Ligy mistrů. V zahraničí zase pro změnu vedl Žilinu, Machačkalu či Ludogorec Razgrad. A byl taktéž trenérem českého národního týmu, s nímž se dostal na Euro 2016.

"Každý trenér, který toho má tolik za sebou, občas někde skončí předčasně. Já jsem přesvědčený, že mu to ve Zlíně sedne. Nabízí se paralela s Michalem Bílkem, který u nás před časem restartoval trenérskou kariéru. Věřím, že teď s Vrbou nastartuje novou éru celý náš klub," dodal Červenka, jenž tak připomněl, že v minulosti vedl Zlín právě i současný kouč mistrovské Plzně Michal Bílek.

Související

Pavel Vrba, český fotbalový trenér, který v současnosti působí jako trenér v prvoligovém celku FC Viktoria Plzeň.

Zlín po čtrnáctigólovém bizáru s Mladou Boleslaví odvolal Vrbu, nahrazuje ho Červenka

Trápící se fotbalový Zlín se rozhodl po posledním ligovém víkendu pro změnu trenéra. Dosavadnímu stratégovi Pavlu Vrbovi se stal osudným domácí duel s Mladou Boleslaví, kdy se psal historický rekord české ligy, když padlo hned čtrnáct branek a Zlín nakonec prohrál 5:9, přestože ještě krátce po začátku druhé půle vedl 3:1. Odvolat trenéra se klubové vedení rozhodlo v úterý a ve středu převzal kormidlo nový trenér Bronislav Červenka, pro nějž se tak bude jednat o první prvoligovou štaci v kariéře.
Fotbal, ilustrační fotografie.

Zlínský fotbalista Hloušek dluží přes 20 milionů. Dostal se do insolvence a vypařil se

Jakoby toho fotbalový Zlín neměl málo. Nejenže jsou svěřenci kouče Pavla Vrby namočení do bojů o záchranu až po uši, když jsou aktuálně na úplném chvostu ligové tabulky, k tomu všemu se navíc přidal dost velký problém s obráncem Adamem Hlouškem. Ten se totiž dostal do insolvence, jelikož dluží několika lidem včetně spoluhráčů celkem přes 20 milionů korun. Informace o tom jako přinesl server iSport.cz s tím, že čtyřiatřicetiletý hráč je v současnosti nezvěstný. 

Více souvisejících

FC Zlín Pavel Vrba (fotbalový trenér)

Aktuálně se děje

před 18 minutami

před 46 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 7 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

Tragická střelba na pražské FF UK zasáhla 9000 lidí. O krizovou pomoc se staraly stovky lidí

Loňská tragická střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) as ní související události psychicky významněji zasáhly kolem 9000 lidí v Česku. Krizovou intervenci jim poskytovaly stovky odborníků. Ve zprávě o poskytnuté psychosociální pomoci to ve čtvrtek uvedla česká policie.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy