Tápající Brno má z krize pomoci vyvést Modrý. Bývalý trenér Českých Budějovic bude asistentem

Po vánočním vyhazovu z pozice hlavního kouče Českých Budějovic nezůstal bez angažmá Jaroslav Modrý dlouho, konkrétně pouze do čtvrtka. Právě včera totiž vzal práci asistenta v brněnské Kometě, která v současnosti tápe a čeká na tři body za vítězství dlouhých 13 zápasů. Aktuálně se tak i proto nachází až na 9. místě extraligové tabulky. Naposledy prohrála ve středu s Hradcem Králové 2:3 po prodloužení, a protože hrála o dresy, které mají hráči v zástavě u naštvaných fanoušků, je otázkou v čem tak nastoupí Brňané do dalšího utkání.

K prvním změnám na trenérské lavičce v Brně došlo v polovině prosince, kdy byl odvolán klubovým vedením kouč Martin Pešout, kterého ke konci jeho působení v jihomoravském klubu doplňoval na lavičce samotný majitel Komety Libor Zábranský. Nyní je tak tamním hlavním trenérem Patrik Martinec, jemuž asistovala doposud dvojice Jiří Horáček a Jiří Otoupalík. A právě k těmto dvěma mužům se nově přidá i Jaroslav Modrý.

"Připomnělo mi to aktivní kariéru, kdy jako hráč ze dne na den měníte působiště. Na tyto situace se nedá připravit nebo zvyknout, ale hokejové prostředí prostě takové je. Musíte se v tom naučit chodit a uvědomit si, že i když o vás někde zájem není, jinde vás chtějí a věří ve vaše schopnosti," uvedl ke svému rozhodnutí posílit brněnský realizační tým Modrý.

Ten v minulé sezóně dokázal dovést českobudějovický Motor až do semifinále play-off a tudíž k zisku bronzových medailí. "Máme z minulé sezony tuto fantastickou zkušenost, ale především jde o to, že Patrik je loajální, férový chlap a zároveň výborný trenér. Věřím, že všechny zkušenosti teď společně zúročíme ve prospěch Komety," pokračoval dále Modrý.

Klub z jihomoravské metropole se již dlouhou dobu hledá a ani Patriku Martincovi se nepovedlo otočit kormidlo směrem k úspěchům. V posledních třech zápasech totiž brněnští hokejisté prohráli, za posledních třináct zápasů se jim nepovedlo ani jednou plnohodnotně bodovat a získali pouze šest bodů. Na předposlední Karlovy Vary tak mají náskok pouhých tří bodů.

"Kometa, to je bohatá hokejová historie, silná značka a vynikající fanoušci. V mančaftu vidím spoustu kvalitních hokejistů, a když se z nich vytvoří ten správný tým, může se v sezoně stát cokoliv. Na nás pohybujících se kolem týmu bude, abychom to co nejlépe poskládali, ukazovali hráčům správné věci a oni postupně nabírali sebevědomí. Pak budou přicházet výhry a body do tabulky," zakončil své prohlášení Modrý.

Související

Patrik Martinec

Bídný začátek sezóny vzal na sebe. Patrik Martinec v Kometě Brno končí

Takový začátek nové extraligové sezóny v jihomoravské metropoli nepamatují od roku 2009. Právě tehdy naposledy nebodovali v prvních třech kolech. Stejný „počin“ se „povedl“ brněnské Kometě i v této nově se rozebíhající sezóně 2023/24. Po prohrách s Hradcem Králové (0:4), Karlovými Vary (0:4) a Litvínovem (2:3) se tak jako jediný extraligový účastník nemůže pyšnit ani jedním získaným bodem a krčí se tak na úplném chvostu extraligové tabulky. Není proto divu, že se v sobotu sám kouč brněnských hokejistů Patrik Martinec rezignovat na svou funkci. 
Hokej, ilustrační foto

Problém pro brněnskou Kometu. Musí vyrovnat sérii, má však potrestaného Muellera

V úterý může skončit tato extraligová sezóna 2021/22 pro brněnskou Kometu, která v předkole play-off prohrává s Libercem v sérii hrané na tři vítězná utkání 1:2. Musí tak tedy v úterý vyhrát, aby stav série srovnal a vynutit si tak pátý rozhodující zápas. Bude to mít ale těžší o to, že na základě rozhodnutí disciplinární komise si tento duel nezahraje největší brněnská opora a to americký útočník Peter Mueller.

Více souvisejících

HC Kometa Brno extraliga, hokej ČR

Aktuálně se děje

před 38 minutami

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy