Nenažrané hvězdy tenisu! O kolik si říká Djokovič, Nadal či Federer?

Monte Carlo - Největší tenisové hvězdy vydělávají daleko více než hokejisté. Start srbského lídra světového žebříčku Novaka Djokoviče, Švýcara Rogera Federera či Španěla Rafaela Nadala na turnaji se statutem ATP World Tour 250, nejnižším na hlavní profesionální úrovni, stojí pořadatele minimálně jeden milion eur.

"Kdysi jsme byli blízko k účasti Federera. Chtěl tehdy 75 tisíc eur. Po několika letech požadoval Nadal 300 tisíc eur. Když jsme to vyzkoušeli s Djokovičem, žádal 400 000. Dnes byste žádného z nich nezískali pod milion," otevřeně řekl serveru 20minutes.fr Francois Caujolle, šéf halového turnaje v Marseille.

"Dnes se navíc nechce těmto hráčům moc hrát na tvrdém povrchu. Třeba Rafael Nadal nám řekl, že až se tu bude hrát na antuce, přijede," dodal Caujolle.

Turnaj Open 13 se ve Francii uskuteční příští týden. Předběžnou jedničkou je Švýcar Stan Wawrinka, dvojkou Kanaďan Milos Raonic. Na kurtu by se měl objevit i český tenista Lukáš Rosol.

Související

Linda Nosková

Nosková se postarala o největší senzaci na Australian Open. Ve 3. kole vyřadila světovou jedničku

Na prvním grandslamu sezóny Australian Open už nebude pokračovat ženská světová jednička, Polka Iga Šwiateková. Čtyřnásobnou grandslamovou šampionku totiž dokázala česká reprezentantka Linda Nosková ve 3. kole tohoto turnaje v Melbourne vyřadit, když po dvou hodinách a 22 minutách vyhrála po třech setech 3:6, 6:3 a 6:4. Jde o životní triumf pro teprve devatenáctiletou rodačku ze Vsetína, pro kterou se jedná o vůbec premiérovou účast na Australian Open mezi seniorkami.

Více souvisejících

tenis Novak Djoković Rafael Nadal

Aktuálně se děje

před 3 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 6 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Převáží zbraně mezi Ruskem a KLDR. Loď, na kterou USA uvalily sankce, kotví v čínském přístavu

Čína umožňuje ve svém přístavu kotvit ruské nákladní lodi, na kterou USA uvalily sankce a která zřejmě převáží do Ruska zbraně ze Severní Koreje. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy