Český singl v Římě končí. Berdych i Kvitová prohráli ve dvou setech

Řím - Tomáš Berdych neuspěl ve čtvrtfinálovém utkání proti favorizovanému Rogeru Federerovi a světové dvojce podlehl dvakrát 3:6. Nevedlo se ani Petře Kvitové, která skončila na raketě Španělky Suarezové-Navarrové.

Český tenista začal utkání proti Rogeru Federerovi výborně. Zatímco v prvních čtyřech hrách si oba hráči svá podání bez problémů drželi, v pátém gemu povolil Berdych Švýcarovi při jeho vlastním servisu jen jeden míček.

Hned v následujících výměnách si však zkušený Federer vzal ztracené podání zpět a otěže prvního setu ze svých rukou už nepustil, byť se Berdych v deváté hře dostal ke třem brejkbolům.

Druhá sada byla vyrovnaná až do stavu 3:3. Od té chvíle už Federer na hřišti vládl a dovedl i tento set do vítězství 6:3. Pro Tomáše Berdycha se ale i přes prohru jedná o zlepšení oproti loňskému roku, kdy v Římě skončil už o kolo dříve.

Petra Kvitová nezachytila proti Carle Suarezové-Navarrové hned začátek zápasu, když v prvním gemu přenechala soupeřce bod při vlastním servisu. Rodačka z Bílovce měla za stavu 3:4 možnost vzít si ztracené podání zpět, nicméně ani jeden ze dvou brejkbolů nevyužila. Nevynucenými chybami v deváté hře pak pomohla Suarezové k zisku prvního setu.

Úvod druhé sady se Kvitové vůbec nepovedl. Ačkoliv měla hned zkraje další brejkbol, nevyužila jej a navíc prohrála i další tři hry. Z manka 0:4 se už nevzpamatovala, a byť si dokázala jedno ze dvou ztracených podání vzít zpátky, v osmém gemu ztratila vedení 40:0 a prohrála druhý set v poměru 2:6.

Související

Berdych, Tomáš

Berdych se o víkendu rozloučí s tenisovou kariérou! Naposledy se ukáže v Londýně

Už delší dobu se mluvilo o tom, že se kariéra českého tenisty Tomáše Berdycha blíží ke svému konci. Ve středu se veřejnost definitivně dozvěděla, pkdy se tak stane. Bude to v sobotu 16. listopadu, kdy se nejlepší tuzemský tenista z posledních let objeví během Turnaje mistrů v Londýně a naposledy tam tak zamává fanouškům bez toho, aniž by tam odehrál jediný zápas. Tuto informaci ve středu potvrdil pro Blesk Berdychův otec Martin.
Berdych, Tomáš

Australian Open, 3. den: Berdych s Kvitovou pokračují grandslamem v Melbourne jako nůž s máslem. Dál nepokračují Anderson s Bertensovou

Melbourne - Turnaj zatím největším českým hvězdám vychází dokonale. Jak Tomáš Berdych, tak i Petra Kvitová i ve druhém kole australského grandslamu ukázali, že jejich výkon z kola prvního nebyl náhodný. Že se po návratu na kurty daří Tomáši Berdychovi, to zblízka poznal Nizozemec Robin Haase, který se během zápasu zmohl pouze na sedm vyhraných her a z Melbourne byl tak nakonec vyprovozen Tomášem Berdychem 1:6, 3:6 a 3:6. Snadno proklouzla do 2. kola i Petra Kvitová, jejíž sílu pro změnu poznala 6:1 a 6:3. Kdo však z českých reprezentantů dál v turnaji nepokračuje, tak tím je Markéta Vondroušová, jelikož nestačila na Petru Martičovou, se kterou prohrála 4:6 a 5:7. Z turnaje venku jsou už po druhém kole některé zahraniční hvězdy. Tak třeba jedna z favoritek ženského pavouka Kiki Bertensová překvapivě vypadla, když s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou, nacházející se aktuálně na 44. místě žebříčku WTA, prohrála 6:3, 3:6 a 3:6. Stejně už na úspěch na letošním Australian Open nemůže myslet ani světová pětka mezi muži Kevin Anderson, pro nějž bylo konečnou stanicí střetnutí s Francesem Tiafoem.

Více souvisejících

Tomáš Berdych Petra Kvitová tenis

Aktuálně se děje

před 22 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Bürgenstock

Hrozí mírovému summitu ztráta legitimity? Obavy mají i švýcarští pořadatelé, chybí důležité mocnosti

Víkendový mírový summit přinese setkání předních světových lídrů. Velké potíže pro samotnou legitimitu události ale může přinést nepřítomnost Ruska a Číny. Mají s tím problém i samotní Švýcaři, kteří summit hostí. Česká republika naopak vůči podpoře Ukrajiny zachovává neochvějně tvrdý postoj. Svědčí o tom například 5700 ukrajinských vojáků, které v rámci různých programů vycvičili jejich čeští kolegové. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Děti by si měly především hrát a učit se.

Dětská práce se pojila zejména s válkami, skoncovat s ní nebylo jednoduché

Na 12. června připadá Světový den proti dětské práci. Ten vyhlásila Organizace spojených národů s cílem upozornit na problém dětské práce, který je mnohde stále aktuální. Také u nás byla v minulosti dětská práce poměrně běžnou praxí, a to výrazněji během válek. Ačkoliv se snažil s prací dětí skoncovat již v 19. století císař František Josef I., ještě v minulém století děti pracovaly velice často.

včera

včera

AC Sparta Praha

Potvrzeno. Brian Priske odchází ze Sparty do Feyenoordu, nástupcem se stává asistent Friis

To, o čem se v posledních dnech ve fotbalovém zákulisí neustále spekulovalo, se stalo skutečností. Fotbalová Sparta oznámila odchod svého úspěšného trenéra Dána Briana Priskeho, jenž tak míří za novým angažmá do Feyenoordu Rotterdam. Stává se tak po dvou letech působení na Letné, kde s Pražany dvakrát vyhrál ligový titul a jednou také český pohár. Ve Feyenoordu se stane nástupcem Arneho Slota, jenž od příští sezóny bude trénovat Liverpool. To Spartu nově povede dosavadní asistent Lars Friis.

včera

Bojový letoun F-16, photo by Chandler Cruttenden

EXKLUZIVNĚ: Stíhačky F-16 míří na Ukrajinu. Nebudou nasazeny ze základen NATO, uvedlo nizozemské MO pro EZ

Nizozemské stíhačky F-16 již jsou na cestě na Ukrajinu. EuroZprávy.cz exkluzivně oslovily nizozemské ministerstvo obrany, aby průběh dodávek objasnilo. Zatímco mluvčí Helen Sikkesová odmítla využívání základen NATO ze strany ukrajinských pilotů, ministryně obrany už dříve prohlásila, že bude možné ostřelovat těmito stíhačkami území Ruské federace. 

včera

včera

Přízrak Kubánské krize je tady. Ruská jaderná ponorka Kazaň a další bojová plavidla připlouvají na Kubu

Ve středu dorazila na Kubu ruská jaderná ponorka spolu s dalšími námořními bojovými plavidly na pětidenní návštěvu. Tento krok je vnímán jako demonstrace síly v kontextu rostoucího napětí mezi Spojenými státy a Ruskem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy