Berdych jde ve Stockholmu dál, Rosol překvapil ve Vídni Tsongu!

Stockholm / Vídeň - Tomáš Berdych vykročil úspěšně za obhajobou titulu na turnaji ve Stockholmu, který v minulých třech letech vyhrál dokonce dvakrát. Osmnáctiletého německého tenistu Alexandra Zvereva porazil 6:3, 6:4 a je ve čtvrtfinále. Na turnaji ve Vídni napravil reputaci českým tenistům Lukáš Rosol, který poprvé porazil světovou desítku Francouze Jo-Wilfrieda Tsongu a na turnaji postoupil do čtvrtfinále.

Berdych proti o dvanáct let mladšímu soupeři výborně začal a výhodu brejku bezpečně dovedl k zisku prvního setu. Jenže ve druhém naopak o podání jako první přišel a musel dohánět ztrátu 0:3. Výsledek ale otočil a zapsal si devátou stockholmskou výhru v řadě.

Turnaj ve švédské metropoli je pro Berdycha přípravou na Turnaj mistrů, který začne v Londýně 15. listopadu. O semifinále si zahraje proti Bulharovi Grigoru Dimitrovovi, s nímž má negativní bilanci 2:3

Rosol s Tsongou prohrál třikrát, ale dnes sérii neúspěchů proti soupeři bojujícímu o Turnaj mistrů zlomil. Rosol přešel přes Francouze po setech 6:4, 3:6, 6:1. V příštím kole může český tenista narazit na dalšího nasazeného Francouze Gaëla Monfilse, nebo na Itala Paola Lorenziho.

Tenisový turnaj ve Vídni, tvrdý povrch:

Dvouhra - 2. kolo:

Fognini (8-It.) - Štěpánek (ČR) 6:1, 6:4,Anderson (2-JAR) - Veselý (ČR) 6:7 (4:7), 6:3, 7:5,Ferrer (1-Šp.) - García-López (Šp.) 6:1, 6:1,Johnson (USA) - Janowicz (Pol.) 6:4, 6:7 (7:9), 6:4,Rosol (ČR) - Tsonga (4-Fr.) 6:4, 3:6, 6:1.

Související

Berdych, Tomáš

Berdych se o víkendu rozloučí s tenisovou kariérou! Naposledy se ukáže v Londýně

Už delší dobu se mluvilo o tom, že se kariéra českého tenisty Tomáše Berdycha blíží ke svému konci. Ve středu se veřejnost definitivně dozvěděla, pkdy se tak stane. Bude to v sobotu 16. listopadu, kdy se nejlepší tuzemský tenista z posledních let objeví během Turnaje mistrů v Londýně a naposledy tam tak zamává fanouškům bez toho, aniž by tam odehrál jediný zápas. Tuto informaci ve středu potvrdil pro Blesk Berdychův otec Martin.
Berdych, Tomáš

Australian Open, 3. den: Berdych s Kvitovou pokračují grandslamem v Melbourne jako nůž s máslem. Dál nepokračují Anderson s Bertensovou

Melbourne - Turnaj zatím největším českým hvězdám vychází dokonale. Jak Tomáš Berdych, tak i Petra Kvitová i ve druhém kole australského grandslamu ukázali, že jejich výkon z kola prvního nebyl náhodný. Že se po návratu na kurty daří Tomáši Berdychovi, to zblízka poznal Nizozemec Robin Haase, který se během zápasu zmohl pouze na sedm vyhraných her a z Melbourne byl tak nakonec vyprovozen Tomášem Berdychem 1:6, 3:6 a 3:6. Snadno proklouzla do 2. kola i Petra Kvitová, jejíž sílu pro změnu poznala 6:1 a 6:3. Kdo však z českých reprezentantů dál v turnaji nepokračuje, tak tím je Markéta Vondroušová, jelikož nestačila na Petru Martičovou, se kterou prohrála 4:6 a 5:7. Z turnaje venku jsou už po druhém kole některé zahraniční hvězdy. Tak třeba jedna z favoritek ženského pavouka Kiki Bertensová překvapivě vypadla, když s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou, nacházející se aktuálně na 44. místě žebříčku WTA, prohrála 6:3, 3:6 a 3:6. Stejně už na úspěch na letošním Australian Open nemůže myslet ani světová pětka mezi muži Kevin Anderson, pro nějž bylo konečnou stanicí střetnutí s Francesem Tiafoem.

Více souvisejících

Tomáš Berdych Lukáš Rosol tenis

Aktuálně se děje

včera

včera

Donald Trump

Trump přijal Netanjahua a zkritizoval "neuctivou" Harrisovou

Exprezident a republikánský kandidát pro listopadové volby Donald Trump v pátek přijal ve svém floridském sídle Mar-a-Lago izraelského premiéra Benjamina Netanjahua. Zdroje CNN tvrdí, že o setkání požádal Netanjahu. Trump zmínil, že s Netanjahuem měl vždy dobrý vztah, zdůraznila Al Jazeera.

včera

včera

včera

včera

Artur Omarov

V předvečer zahájení her se odhlásil zápasník Omarov. Kvůli zranění achilovky

Ještě než budou letní olympijské hry oficiálně zahájeny, česká výprava sportovců hlásí již druhou ztrátu. Po nedávném odřeknutí účasti na pařížských hrách od tenistky Markéty Vondroušové, která má zraněnou ruku, musel den před zahájením svou účast na nich odříct i zápasník Artur Omarov. Toho totiž do klání pro změnu nepustila zraněná achilovka. Toto zranění si přivodil nešťastně na posledním intenzivním tréninku.

Aktualizováno včera

Na D1 u Prahy se po dopravní nehodě tvoří kolony. (26.7.2024) Prohlédněte si galerii

Dopravní kolaps na D1: Kolony se táhly až do Prahy, potíže hlásí i od Brna

V nejméně vhodnou chvíli na začátku víkendové špičky nastal v pátek odpoledne dopravní kolaps na hlavní české dálnici D1. V Praze a na výjezdu z metropole se tvořily kolony kvůli dopravní nehodě. U Brna zase nastaly potíže kvůli havarijnímu stavu povrchu vozovky. Policie o obou incidentech informovala na sociálních sítích kolem 14. hodiny. 

včera

včera

Lukostřelba, ilustrační fotografie.

LOH 2024: Po Horáčkové se představil i lukostřelec Li. V kvalifikaci skončil až jednašedesátý

Po účasti Marie Horáčkové se olympijské kvalifikace ve stejné disciplíně zúčastnil i Adam Li, pro něhož se jednalo o první start pod pěti kruhy. Li v mužské kvalifikaci nakonec skončil až jako jednašedesátý. Zároveň se spolu s Horáčkovou zúčastnil i kvalifikace v soutěži smíšených dvojic, v nichž ta česká neuspěla, když skončila až pětadvacátá a nepostoupila tak do osmifinále.

včera

včera

včera

Hamas staví své politické zájmy nad zájmy civilního obyvatelstva v pásmu Gazy, za které je odpovědný. Akce Hamasu zbavují Gazany jejich práv a základních potřeb. (zdroj: IDF)

V izraelském zajetí zemřel jeden z lídrů Hamásu

Jeden z předáků militantního hnutí Hamás na Západním břehu Jordánu, Mustafa Muhammad Abú Ara, zemřel v izraelském vězení poté, co se mu v posledních dnech zhoršil zdravotní stav, uvedly v pátek palestinské úřady. Uvedl to server Times of Israel.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ve Francii kvůli nahlášené bombě evakuovali v den zahájení olympiády letiště

Mezinárodní letiště Basilej-Mylhúzy-Freiburg, ležící ve Francii poblíž hranic se Švýcarskem a Německem, dnes kolem poledne na přibližně hodinu přerušilo provoz. Vedení letiště uvedlo, že z bezpečnostních důvodů evakuovalo všechny cestující.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy