Stáhli podezřelé sázky na smíšený duel s českou účastí. Vypovídala Hlaváčková

Melbourne - Sázkařský tenisový skandál, jenž vyplul na povrch minulý týden, má své pokračování i nyní v rámci právě probíhajícího grandslamového turnaje Australian Open. Sázková kancelář Pinnacle Sports totiž stáhla sázky na duel smíšené čtyřhry, ve které má účast i český tenis. Má se jednat o smíšenou čtyřhru, kdy lidé sázeli pouze na česko-polský pár Andrea Hlaváčková, Lukasz Kubot. Ti se střetli v duelu prvního kola se španělským duem Lara Arruabarrenaová, David Marrero. Sázková kancelář tak podezřívala tento duel za zmanipulovaný.

Jaké bylo vysvětlení tohoto kroku ze strany samotné sázkové kanceláře Pinnacle Sports? Pro New York Times uvedla, že na to, že se jedná o smíšenou čtyřhru, tedy o okrajovou záležitost celého grandslamového turnaje, bylo vsazeno na tento duel až nezvykle mnoho finančních prostředků. Především se pak sázelo na česko-polský pár. Ten také nakonec vyhrál nad ryze španělským párem po 49 minutách 6:0 a 6:3. Třináct hodin před tímto duelem se kancelář rozhodla přestat přijímat vklady na toto utkání. Španělský pár pak tvrdil, že o podezřelých sázkách na tento zápas vůbec neměl ani ponětí. Tenista Marrero poté uvedl, že má zdravotní problémy s kolenem, což mu bránilo v tom, aby předváděl mnohem lepší tenis.

„Viděli jsme, že malé množství lidí vsází hodně peněz. Tyhle zápasy jsou relativně malé. Jakékoliv agresivnější chování sázkařů je tak z naší strany snadno rozpoznatelné," řekl konkrétně Marco Blume, tiskový mluvčí sázkové kanceláře Pinnacle Sports. Ten také dodal, že to byl jediný duel letošního Australian Open, u kterého zakročili takovýmto způsobem. Už ale neřekl, kolik peněz bylo konkrétně vsazeno na inkriminovaný duel, kde nastoupila i česká hráčka. Jiná sázková kancelář Betfair ale uvedla, že právě na tento duel mělo být vsazeno až 25 000 dolarů, při čemž normálně se na zápasy tohoto typu, tedy smíšené čtyřhry, sází kolem 1000 dolarů.

Španělská hráčka nacházející se v současné době na 33. místě světového žebříčku Lara Arruabarrenaová uvedla, že poté, co se od svého partnera dozvěděla, že je zraněn, toto zranění oznámila pouze trenéra, několik španělských doktorů a také několik španělských hráčů. Také dodala, že pokud by se nakonec kvůli zranění nezúčastnili tohoto utkání a tudíž by se tak tento pár nezúčastnil celého letošního Australian Open, přišel by pár o prize money ve výši 2250 liber.

Stejně jako španělský pár, tak i ten česko-polský Hlaváčková, Kubot nic nevěděli o případném zmanipulování tohoto duelu. „Ano, oni hráli určitě na 100 procent a i my jsme makali naplno a vyhráli," uvedl k zápasu polský tenista, jenž absolvoval výslech u protikorupční jednotky The Tennis Integrity Unit (TIU). „Právě jsem mluvil s TIU, ale obsah rozhovoru je tajný. Oni si mě povolali," pokračoval. Výslechu se nevyhnula ani Andrea Hlaváčková. . „I se mnou hovořili, ale jak už vysvětlil Lukasz, je to tajné."

Pro pořádek dodejme, že česko-polský pár už v turnaji nepokračuje a to proto, že v následujícím druhém kole vypadl.

Související

Linda Nosková

Nosková se postarala o největší senzaci na Australian Open. Ve 3. kole vyřadila světovou jedničku

Na prvním grandslamu sezóny Australian Open už nebude pokračovat ženská světová jednička, Polka Iga Šwiateková. Čtyřnásobnou grandslamovou šampionku totiž dokázala česká reprezentantka Linda Nosková ve 3. kole tohoto turnaje v Melbourne vyřadit, když po dvou hodinách a 22 minutách vyhrála po třech setech 3:6, 6:3 a 6:4. Jde o životní triumf pro teprve devatenáctiletou rodačku ze Vsetína, pro kterou se jedná o vůbec premiérovou účast na Australian Open mezi seniorkami.
Novak Djoković

Djokovič vyrovnal Nadala v počtu grandslamových titulů. Zanechal však po sobě pachuť

Mužský turnaj ve dvouhře v australském Melbourne v rámci Australian Open ovládl srbský tenista Novak Djokovič, jehož finálovým soupeřem byl v neděli Řek Stefanos Tsisipas, přemožitel Jiřího Lehečky ze čtvrtfinále. Řeckého tenistu porazil 6:3, 7:6 a 7:6 a mohl se tak radovat ze svého rekordního jubilejního desátého vítězství v Melbourne, díky čemuž se tak stal opět světovým hráčem číslo jedna. Na prvním grandslamovém turnaji však Djokovič nezanechal nejen dojem ze svého bezesporu dobrého tenisu, ale i pachuť z toho, že jeho okolí nikterak neskrývalo svou přilnavost k Rusku.

Více souvisejících

Australian Open Andrea Hlaváčová (tenistka) tenis

Aktuálně se děje

před 17 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

před 4 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Izraelská armáda

Izraelská armáda zahájila evakuaci Rafahu

Izraelská armáda v pondělí vyzvala obyvatele ve východní části města Rafah ležícího na jihu Pásma Gazy, aby se dočasně přesunuli do "humanitární oblasti". Informuje o tom deník Times of Israel.

před 11 hodinami

Zemřel Miroslav Imrich, zpěvák skupin Tango a Abraxas

Českou hudební scénu zasáhla v neděli smutná zpráva. Ve věku 71 let zemřel zpěvák Miroslav Imrich, který se proslavil působením v kapelách Tango a Abraxas. Podle dostupných informací nepřežil srážku s vlakem. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy