Federera čeká dlouhá pauza. Na kurty ho nepustí zraněné koleno

Sydney - Australian Open bylo na delší dobu poslední turnajem pro tenistu Rogera Federera. Semifinalista úvodního grandslamu sezóny musí nuceně odpočívat kvůli zranění kolene. Musel se dokonce podrobit chirurgickému zákroku.

Sedmnáctinásobný vítěz grandslamových turnajů se artroskopické operaci podrobí v rodném Švýcarsku. Federer si zranění přivodil jen den po porážce v Melbourne od Novaka Djokoviče.

Čtyřiatřicetiletý tenista bude pauzírovat zhruba měsíc, nezúčastní se tak turnajů v Rotterdamu a v Dubaji.

"Chci vám oznámit, že jsem včera podstoupil artroskopickou operaci kolene," napsal na svém facebookovém účtu. "Zranil jsem se den po semifinále Australian Open. po návratu domů bylo zjištěno, že jsem si poškodil meniskus," vysvětlil. "Zákrok byl úspěšný a já budu tvrdě pracovat, abych byl zpátky co nejdříve," slíbil tenista.

Související

Roger Federer

Ještě Laver Cup. Legendárního Rogera Federera čeká poslední turnaj v kariéře

Švýcarská tenisová legenda Roger Federer se ve svých 41 letech rozhodla ukončit svou dlouholetou kariéru a to poté, co ještě příští týden nastoupí v rámci Laver Cupu, jenž se koná letos v Londýně. Držitel mimo jiného i dvaceti grandslamů a olympijského zlata ze čtyřhry se tak rozhodl poté, co se naposledy představil loni na Wimbledonu a ještě po něm věřil, že se na kurty vrátí.
Roger Federer

Sloučí se mužská a ženská tenisová asociace v jednu? Vyzývá k tomu Federer

Dá se očekávat, že se všechno změní a nic nebude jako dříve po aktuální pandemii koronaviru. Světový tenis nebude pochopiitelně výjimkou, zvlášť, když nyní o jednu takovou velkou tenisovou změnu žádá jedna z největších současných tenisových hvězd Roger Federer. Švýcarský tenista totiž ve středu na svém twitterovém účtu nadhodil, zda by se neměla sloučit Mužská tenisová asociace ATP s Ženskou tenisovou asociací WTA. Podle něj je právě nyní v době koronavirové pandemie ideální doba proto, aby začal takto světový tenis začít uvažovat. Následně se našli další podporovatelé tohoto návrhu, mezi kterými nalezneme Španěla Rafaela Nadala i českou tenistku Petru Kvitovou.

Více souvisejících

Roger Federer

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

včera

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy