Turnaj mistryň, 5. den: Kerberová s Cibulkovou si zahrají semifinále, Šafářová s Mattekovou-Sandsovou postupují dál v deblovém turnaji

Singapur - V rámci čtvrtečního programu závěrečného prestižního turnaje s osmi nejlepšími tenistkami na světě se vedle singlistek na kurtu v Singapuru letos poprvé představili deblistky, které tak tedy rozehrály svůj turnaj. Ve svém 1. kole se například představil osmý nasazený česko-neměcký pár Karolína Plíšková, Julie Görgesová, jenž nastoupil proti světovým jedničkám z Francie Caroline Garciaové a Kristině Mladenovicové. Právě Francouzky potvrdily své lepší postavení v žebříčku a proto nebylo žádným překvapením, že právě ony postoupily do dalšího kola turnaje čtyřhry. Zatímco Karolína Plíšková v singapurské čtyřhře končí, její krajanka Lucie Šafářová naopak pokračuje. Tato brněnská rodačka spolu se svou americkou parťačkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou totiž dokázala ve svém duelu porazit maďarsko-kazašskou dvojici Timea Babosová, Jaroslava Švedovová a to konkrétně 5:7, 7:6 a 10:2. Vedle deblového turnaje ale pochopitelně v Singapuru pokračoval i turnaj singlistek. V něm jsou totiž po čtvrtečním dni známy dvě postupující z Červené skupiny. Z ní se do semifinále dostaly jednak Slovenka Dominika Cibulková, ale i německá světová jednička AAngelique Kerberová, která by se mohla v boji o finále střetnout s českou reprezentantkou Karolínou Plíškovou.

Co se týče turnaje čtyřhry, tak ten začal pro česko-americkou dvojici Lucie Šafářová, Bethanie Matteková-Sandsová dobře. Ve svém prvním duelu v rámci letošního Turnaje mistryň proti páru Babosová, Švedovová nejprve vedla v první sadě 4:2, nakonec to ale nebyla ona, kdo se radoval z uzmutí prvního setu ve svůj prospěch. Stav se totiž otočil na 5:6 pro maďarsko-kazašské duo a i přesto, že se dokázal česko-americký pár dostat hned ke čtyřem brejkbolům a vedle toho ještě dokázaly odvrátit celkem sedm setbolů, tak to byla nakonec Babosová se Švedovovou, kdo se po první sadě radoval nejvíce.

I druhá sada byla vyrovnaná a to ještě o něco více, neeboť dospěla až ke zkrácené hře. Přitom už za stavu 5:6 mohly Babosová se Švedovovou ukončit tento duel, jelikož se tehdy dostaly ke dvěma mečbolům, ovšem ani jeden z nich nedokázaly využít. Proto tedy nakonec tento set došel do tie-breaku, v rámci kterého to měly Šafářová s Mattekovou-Sandsovou taktéž nahnuté, přesto se ale nakonec radovaly z vyrovnání na 1:1 na sety. Třetí set pak dokonce dospěl až do super tie-breaku, v něm ale vládl česko-americký pár, který ho vyhrál poměrem 10:2 a postoupil tak tedy do dalších bojů.

Pokud se podíváme na další duel čtyřhry, ve kterém měl český tenis zastoupení, tak tam naopak radost po tomto duelu  na straně českých fanoušků příliš nebyla. Karolína Plíšková spolu s Němkou Julií Görgesovou nastoupila proti francouzskému páru figurujícího na pozici světových jedniček v žebříčku deblistek Caroline Garciaová, Kristina Mladenovicová a česká tenistka, která do zápasu nastoupila se zatejpovaným pravým ramenem a která si chtěla spravit chuť po středečním prohraném duelu dvouhry s Ruskou Kuzněcovovou, jakoby si přenesla z této zmiňované dvouhry jisté neduhy i do čtvrteční čtyřhry. Stejně jako ve středu, tak i ve čtvrtek v rámci čtyřhry nešlo ze začátku rodačce z Loun první podání. Její parťačka Görgesová tento nedostatek ale skvěle vykompenzovala díky svou výtečnou hrou u sítě. Především proto se tak světovým jedničkám dlouho nedařilo své soupeřky brejknout. To se nepodařilo do konce tohoto setu ani jednomu z párů a to i přesto, že šance k tomu oba páry měly. V úvodním dějství měl dokonce česko-německý pár k dispozici hned deset brejkbolů, ani jeden z nich ale nedokázal využít. Až za stavu 5:4 tu byl k vidění první brejk zápasu, o který se postaraly Francouzky, respektive svůj veliký podíl má na tom Karolína Plíškové, které se sice v této době podařilo zlepšit první servis, přesto to byla ale ona, kdo jako první ze všech čtyřech aktérek tohoto duelu své podání ztratila. Plíšková navíc o podání přišla i v úvodu druhé sady a to samé se jí stalo i v posledním gamu a díky tomu se tak Francouzky radovaly z dvousetové výhry 6:4 a 6:2.

Plíšková si možná zahraje s Kerberovou, dále jde i Cibulková

O tom, že do semifinále dvouhry v Singapuru doprovodí z Červené skupiny Angelique Kerberovou Slovenka Dominika Cibulková, tak to rozhodl jednak její poslední duel v této skupině, ve kterém se utkala s Rumunkou Simonou Halepovou, nad kterou tedy vyhrála 6:3 a 7:6 a jednak především vítězství Angelique Kerberové nad Madison Keysovou, kterou Němka porazila dvakrát 6:3.

Pro českého fanouška je tak po tomto dni zasádní informace následující: v případě, že v pátek porazí ve svém posledním duelu Bílé skupiny Agnieszku Radwaňskou v přímém souboji o postup Karolína Plíšková, zahraje si česká tenistka v semifinále s Angelique Kerberovou, tedy s vítězkou Červené skupiny.

Konečné výsledky tenisového Turnaje mistryň v Singapuru (27.10.2016):

Čtyřhra - čtvrtfinále:

Garciaová, Mladenovicová (1-Fr.) - Karolína Plíšková, Görgesová (8-ČR/Něm.) 6:4, 6:2Matteková-Sandsová, Šafářová (3-USA/ČR) - Babosová, Švedovová (7-Maď./Kaz.) 5:7, 7:6 (8:6), 10:2

Dvouhra - Červená skupina:

Cibulková (7-SR) - Halepová (3-Rum.) 6:3, 7:6 (7:5)Kerberová (1-Něm.) - Keysová (6-USA) 6:3, 6:3

Související

Linda Nosková

Nosková se postarala o největší senzaci na Australian Open. Ve 3. kole vyřadila světovou jedničku

Na prvním grandslamu sezóny Australian Open už nebude pokračovat ženská světová jednička, Polka Iga Šwiateková. Čtyřnásobnou grandslamovou šampionku totiž dokázala česká reprezentantka Linda Nosková ve 3. kole tohoto turnaje v Melbourne vyřadit, když po dvou hodinách a 22 minutách vyhrála po třech setech 3:6, 6:3 a 6:4. Jde o životní triumf pro teprve devatenáctiletou rodačku ze Vsetína, pro kterou se jedná o vůbec premiérovou účast na Australian Open mezi seniorkami.

Více souvisejících

tenis Lucie Šafářová

Aktuálně se děje

před 40 minutami

před 43 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Turecko, ilustrační foto

Turecko definitivně zastavilo veškerý obchod s Izraelem

Dva anonymní turečtí úředníci informovali agenturu Bloomberg, že Turecko úplně zastavilo veškerý obchod s Izraelem. Tím chce Ankara vyjádřit svůj nesouhlas s Izraelem kvůli jeho jednání v Pásmu Gazy, což ostře kritizuje turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

raketový systém Patriot

„Rusové se učí a upravují taktiku,“ říkají ukrajinští energetici. Firmám dochází peníze, žádají o Patrioty

Ukrajinští energetici se snaží opravit škody způsobené rostoucími ruskými vzdušnými útoky, které mají za cíl zničit ukrajinskou energetickou infrastrukturu, poškodit ekonomiku a podlomit morálku společnosti. Obávají se, že nedokáží zemi připravit na zimu, pokud spojenci Kyjevu neposkytnou systémy protivzdušné obrany, jako jsou americké Patrioty, které by pomohly zastavit další útoky Rusů na již poškozené elektrárny.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Vlak odjel bez strojvedoucího a vykolejil. (2.5.2024) Prohlédněte si galerii

FOTO: Vykolejený vlak skončil na dva kusy mimo trať. Jel přes 100 km/h

Drážní inspekce vyšetřuje čtvrteční nehodu vlaku, který bez strojvedoucího odjel ze stanice a po několika kilometrech jízdy vykolejil. Ze zveřejněných fotografií je zřejmé, že souprava skončila mimo trať a na dva kusy. Škoda činí několik milionů korun. 

před 6 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

Ryan Gosling jako Kaskadér.

RECENZE: Kaskadér v čele s křehkým Goslingem je ideální letní zábavou z idealizovaného filmařského zákulisí

Ryan Gosling a Emily Blunt byli loni vedlejšími tvářemi letního fenoménu Barbenheimer, oba byli za své role nominováni na Oscara. Teď se před kamerou, a ve filmu i za kamerou, potkávají u dalšího projektu s blockbusterovými ambicemi. Kaskadér je v tom nejlepším slova smyslu pohodovou zábavou, jež nepostrádá hravost, důmyslnost a zbytečně se nepáře s logikou.

včera

včera

V ZOO Praha se narodil orangutan. Mládě se má čile k světu

V ZOO Praha se ve čtvrtek krátce po poledni narodil orangutan sumaterský. Jde o první mládě jedenáctileté samice Diri, která přišla na svět rovněž v pražské zoologické zahradě. Otcem je dvaadvacetiletý samec Pagy.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy