Turnaj mistryň, 6. den: Plíšková v přímém souboji o postup do semifinále s Radwaňskou, pár H+H si již ve čtyhře nezahraje

Singapur - Svým již šestým hracím dnem pokračoval v pátek závěrečný prestižní Turnaj mistryň, ve kterém se rozhodovalo o tom, zda nejlepší česká tenisová singlistka Karolína Plíšková postoupí z Bílé skupiny do semifinálových bojů. K tomu však musela tato rodačka z Loun porazit ve svém posledním duelu ve skupině Agnieszku Radwaňskou, která si taktéž brousila zuby na postup do semifinále a která byla nakonec v tomto souboji úspěšnější. Ve dvou setech totiž obhájkyně loňského triumfu na Turnaji mistryň porazila čtvrtou nasazenou Češku ve dvou setech 7:5 a 6:3 a proto se tak čeští fanoušci museli spokojit s tím, že Plíškovou už nadále na tomto turnaji už neuvidíme. Neuvidíme ani Lucii Hradeckou společně s Andreou Hlaváčkovou, tento pár totiž v turnaji čtyřhry skončil ve čtvrtfinále, kde nestačil na olympijské vítězky z Ria de Janeira reprezentující Rusko Jekatěrina Makarovová, Jelena Vesninová. Tento pár ten český tedy nakonec porazil 6:2 a 7:5.

Přestože nakonec po duelu mezi Karolínou Plíškovou a Agnieszkou Radwaňskou odcházela z kurtu česká tenistka jako poražená, zápas začal naopak pro ni dobře. Díky tomu, že ji vycházelo podání, tak při svých úvodních třech servisech ztratila pouhé dva fiftýny. Když se k tomu všemu přidala přesnost a agresivita, která se projevovala většinou při returnech, kdy se nebála jít k síti, tak dospěla celkem rychle k brejku své soupeřky a díky tomu tak tedy vedla v úvodní sadě 3:2. Za stavu 4:2 mohla podruhé v utkání svou silnější soupeřku brejknout, už už se zdálo, že by se jí to mohlo ppovést, ovšem po jejím úderu skončil míček jen těsně vedle lajny, což následně potvrdilo i jestřábí oko. A právě to bbyl rozhodující moment úvodní části tohoto zápasu. Polská tenistka se totiž od té chvíle chytla a dokázala tento nepříznivý stav vyrovnat na 4:4.  Stalo se tak po výtečném returnu z bekhendu Radwaňské, ten  druhý výtečný return pak z její rakety přišel z forhendu a tím dokončila tuto sadu, kterou tedy Polka nakonec získala poměrem 7:5.

O pauze přišel k lavičce české hráčky její kouč Jiří Vaněk, aby jí předal několik povzbudivých slov, ovšem ani začátek druhého setu zrovna nepokračoval tak, jak by si čeští fanoušci přáli. Rychle tehdy totiž Plíšková prohrávala už 0:2, přesto se ale česká hráčka rozhodla tento duel úplně nevzdat a tak se ještě snažila nějak boj o postup ze skupiny zdramatizovat. Poté, co se jí podařilo v následujících třech hrách ztratit pouze jednu výměnu, vedla v této sadě dokonce 3:2. Pak se ale Polce povedlo sebrat Plíškové servis a vyrovnala na 3:3 a přestože se za stavu 4:3 pro Plíškovou dočkala česká reprezentantka brejkbolu, nedokázala ho využít a tím pádem tak už závěr duelu měla pod kontrolou Radwaňská. Že se v tomto duelu skutečně Plííškové zrovna nedařilo, tak to doložila osmá hra tohoto setu, kdy hned dvakrát zasmečovala míček přímo do sítě. Bude to tak tedy Agnieszka Radwaňská, která si v sobotu zahraje o účast v singapurském finále se světovou jedničkou z Německa Angelique Kerberovou. Druhé semifinále pak tvoří dvojice Dominika Cibulková a Světlana Kuzněcovová.

Právě Kuzněcovová si ve svém posledním delu ve skupině zahrála se Španělkou Muguruzaovou a jednalo se tak tedy o zápas, ve kterém o nic prakticky nešlo. Zatímco Ruska měla postup jistý, Španělka měla zase jisté to, že do semifinále rozhodně nepostoupí. Přesto si nakonec dokázala spravit chuť, když v poslední době ve formě hrající soupeřku porazila ve třech setech 6:3, 0:6 a 1:6.

Vedle dvouhry pokračoval v Singapuru i turnaj čtyřher. I v něm se příliš radosti pro českého diváka příliš nenašlo, neboť ve čtvrtfinálovém zápase Hlaváčková s Hradeckou nestačily na ryze ruskou dvojici, která dokázala letos v srpnu pod pěti olympijskými kruhy v brazilském Riu de Janeiro získat zlatou medaili, Makarovová, Vesninová. A to především proto, že v první sadě hned dvakrát Rusky sebraly Hradecké servis, což se pak stalo i ve druhém setu a to za stavu 3:3. Po menších vzchopení se českého páru dospěl stav druhého setu na 5:4, kdy navíc měly české hráčky možnost získat setbol, tehdy vše ale zhatil volej Makarovové, jenž trefil Hradeckou do ramena. Hradecká pak opět přišla o servis a byla to pak Makarovová, kdo svým fforhendem po hodině a 23 minutách ukončila tento duel. V semifinále se Rusky utkají se švýcarsko-indickým párem Hingisová, Mirzaová, který může stále pomýšlet na obhajobu loňského titulu, neboť ve svém zápase dokázal porazit Tchajwanky Chan Yung-jan, Chan Hao-ching 7:6 a 7:5.

Konečné výsledky tenisového Turnaje mistryň v Singapuru (28.10.2016):

Dvouhra:

Bílá skupina:

Radwaňská (2-Pol.) - Karolína Plíšková (4-ČR) 7:5, 6:3Muguruzaová (5-Šp.) - Kuzněcovová (8-Rus.) 3:6, 6:0, 6:1

Čtyřhra - čtvrtfinále:

Hlaváčková, Hradecká (ČR) - Makarovová, Vesninová (4-Rus.) 2:6, 5:7Hingisová, Mirzaová (2-Švýc./Indie) - Yung-Jan Chan, Hao-Ching Chan (6-Tchaj-wan) 7:6 (12:10), 7:5

Související

Linda Nosková

Nosková se postarala o největší senzaci na Australian Open. Ve 3. kole vyřadila světovou jedničku

Na prvním grandslamu sezóny Australian Open už nebude pokračovat ženská světová jednička, Polka Iga Šwiateková. Čtyřnásobnou grandslamovou šampionku totiž dokázala česká reprezentantka Linda Nosková ve 3. kole tohoto turnaje v Melbourne vyřadit, když po dvou hodinách a 22 minutách vyhrála po třech setech 3:6, 6:3 a 6:4. Jde o životní triumf pro teprve devatenáctiletou rodačku ze Vsetína, pro kterou se jedná o vůbec premiérovou účast na Australian Open mezi seniorkami.

Více souvisejících

tenis Karolína Plíšková (tenistka)

Aktuálně se děje

před 46 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Požár průmyslové budovy v Kladně. Více než sto hasičů ho dostalo pod kontrolu

Více než sto hasičů zasahovalo ve čtvrtek u požáru průmyslového objektu ve středočeském Kladně. Z místa události se nad město valil hustý černý dým. Hasičům se v odpoledních hodinách podařilo dostat plameny pod kontrolu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy