Na starosti má německého talenta. Ivan Lendl má nové angažmá

New York - Čtvrtý nejlepší tenista současnosti Němec Alexander Zverev představil veřejnosti svého nového trenéra a jeho jméno zaujme především české tenisové fanoušky. Stal se jím to nejúspěšnější hráč tuzemské tenisové historii Ivan Lendl a má to být právě on, kdo by se měl postarat o to, aby z německého talentu vybrousil ten nejlepší diamant a pomohl mu tak vyhrávat tolik vytoužené grandslamy. Pro Ivana Lendla je to první trenérské angažmá poté, co skončil u Andyho Murrayho, jenž tak byl doposud jediným tenistou na okruhu ATP, kterého jako kouč vedl a se kterým v minulosti dokázal vyhrát několik grandslamů.

To, že Ivan Lendl bude v následujících dnech a měsísích hlavním trenérem Alexandera Zvereva, zveřejnil jednadvacetiletý Němec s ruskými kořeny na svém Instagramu, kdy pod jednou z fotek přivítal do svého týmu právě českou tenisovou legendu. Právě na zmíněné fotce vítal Lendla na kurtech, na kterých se v New Yorku bude zanedlouho hrát poslední grandslam sezóny, tedy US Open. Protože hlavně na grandslamech chce zapsat konečně nějaký velký úspěch, neboť tím je pro něj dosud na akorát postup do čtvrtfinále, jenž se udál na jednom z nich, oslovil s nabídkou spolupráce Ivana Lendla, který během své kariéry triumfoval na grandslamech hned osmkrát.

„Ví, jak vyhrávat, a to za jakýchkoliv okolností na jakémkoliv turnaji, takže je to někdo, kdo mi může hodně pomoci,“ řekl k ostravskému rodákovi tenista, který doposud vyhrál devět turnajů na okruhu ATP. Měl štěstí, že Lendl na jeho nabídku kývnul, už proto, že bývalý český tenista se do trénování jen tak bezhlavě nehrne, zvlášť, kdyř´ž už někoho v minulosti trénoval, tak vždy a pouze Andyho Murrayho.

Vzhledem k tomu, že od Zvereva tenisový svět mnoho očekává a v budoucnu by tak mohl patřit k velkým jménům, Ivan Lendl se rozhodl, že hz něj dostane to nejlepší. Kromě toho za touto spoluprací je i fakt, že se Lendl zná s Alexanderovým dosavadním trenérem a zároveň otcem, jenž má mimochodem na starosti i jeho dalšího syna Mischu Zvereva.

A nezná se jen s ním, ale i s aktuálním kondičním koučem světové čtyřky mezi muži Jezem Greenem. I s ním totiž působil u Andyho Murrayho.

Související

Linda Nosková

Nosková se postarala o největší senzaci na Australian Open. Ve 3. kole vyřadila světovou jedničku

Na prvním grandslamu sezóny Australian Open už nebude pokračovat ženská světová jednička, Polka Iga Šwiateková. Čtyřnásobnou grandslamovou šampionku totiž dokázala česká reprezentantka Linda Nosková ve 3. kole tohoto turnaje v Melbourne vyřadit, když po dvou hodinách a 22 minutách vyhrála po třech setech 3:6, 6:3 a 6:4. Jde o životní triumf pro teprve devatenáctiletou rodačku ze Vsetína, pro kterou se jedná o vůbec premiérovou účast na Australian Open mezi seniorkami.

Více souvisejících

tenis Ivan Lendl

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 14 minutami

před 53 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Jan Lipavský

Lipavský potvrdil, že Česko odvolalo velvyslance z Ruska

Vláda odvolala velvyslance Vítězslava Pivoňku z Ruska, uvedl ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) v nedělním vydání diskuzního pořadu Za pět minut dvanáct na televizi Nova. Šéf diplomacie zdůraznil, že Česko tak nebude nikdo reprezentovat na úterní inauguraci ruského prezidenta Vladimira Putina. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě, vzkázal Zelenskyj do Ruska

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v neděli na pravoslavné Velikonoce prohlásil, že Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě. V projevu vyzval spoluobčany, aby se modlili za sebe navzájem a za vojáky na frontě. Kyjev už déle než dva roky vzdoruje ruské agresi, jde o třetí velikonoční svátky během probíhající války. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Zničená Ukrajina.

Ukrajině hrozí porážka kvůli váhající Evropě, tvrdí analýza z Německa

Rusko pod vedením Vladimira Putina sice ekonomicky i technicky oproti NATO ztrácí, přesto válku na Ukrajině vyhraje, domnívá se německý novinář Christoph von Marschall. Napsal to v analýze pro týdeník Focus a deník Tagesspiegel. Podle jeho názoru se může opakovat scénář z Afghánistánu, který západní spojenci v roce 2021 opustili a ponechali napospas Tálibánu. 

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Uprchlíci z Ukrajiny se registrují v Česku.

Ukrajinské migranty Česko potřebuje. Vyplácí se nám

Nepřijímat migranty – ani ty z oblastí válečných konfliktů, ani ty ekonomické, zkrátka nikoho. Takové hlasy se ozývají ze širokého spektra rádoby vlasteneckých či populistických stran. Takové tunelové vidění ale zcela ignoruje fakta a ekonomickou realitu. Data ukazují, že se migrace Česku vyplácí.

Aktualizováno před 9 hodinami

před 9 hodinami

Předpověď počasí na státní svátek: Středa bude nejchladnějším dnem týdne

I příští týden si lidé kromě víkendu užijí volno také ve středu, kdy je druhý z květnových státních svátků. Podle předpovědi by měl být Den vítězství nejchladnějším dnem nadcházejícího týdne. Maxima dosáhnou 17 stupňů. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy