Rosol proti Nadalovi bojoval jako lev, ale nakonec padl, Veselý se postaral o senzaci

Londýn - O velké překvapení se postaral Jiří Veselý, který porazil po pětisetové bitvě Francouze Gaela Monfilse. Naopak končí Lukáš Rosol, který sice proti Rafaelu Nadalovi vyhrál úvodní sadu, ale pak už dominoval Španěl. Před branami třetího kola zůstala i Petra Cetkovská a Karolína Plíšková.

Karolína Plíšková (ČR) - Lisická (19-Něm.) 5:7 2.setKarolína Plíšková ve Wimbledonu končí. Druhý set měla sice dobře rozehraný, když vzala Lisické v šesté hře servis a vedla 4:2. Němka ale dokázala zareagovat rebrejkem a prokázala pevnější nervy v koncovce.

Karolína Plíšková (ČR) - Lisická (19-Něm.) 3:6 1.setKarolína Plíšková začala proti favoritce dobře, když jí vzala hned první servis, jenže Němka reagoval rebrejkem. Pak vzala Plíškové podání ještě v šestém gamu a pak už nezaváhala.

Rosol (ČR) - Nadal (2-Šp.) 4:6 4. setJe dobojováno! Dva roky staré překvapení z Wimbledonu, kdy Rosol šokoval vítězstvím nad Nadalem se opakovat nebude. Nadal vzal ve čtvrtém setu hned v úvodu Rosolovi servis a náskok si držel až do konce.

Rosol (ČR) - Nadal (2-Šp.) 4:6 3. setNadala nastartoval vyhraný tie-break a hned ve třetí hře prolomil Rosolovo podání a set už pak v pohodě dotáhl a vede 2:1 na sety.

Rosol (ČR) - Nadal (2-Šp.) 6:7 (6) 2. setTo je obrovská škoda! Rosol vzal Nadalovi v pátém gamu podání a vedl už 4:2. Nadal ale dokázal reagovat podobně a Rosolovi vzal servis v osmé hře. Set dospěl až do tie-breaku, v němž vedl Rosol už 5:3, jenže pevnější nervy měl Nadal a zkrácenou hru nakonec urval.

Rosol (ČR) - Nadal (2-Šp.) 6:4 1. setRosol začal proti světové dvojce ze Španělska skvěle. V úvodním setu se mohl opřít o skvělý servis. V deváté hře si vypracoval hned při podání Nadala vedení 40:15. Španělovi se sice podařilo dotáhnout na shodu, ale následně přišla Rosolova výhodu, kterou český tenista proměnil. Brejk pak potvrdil čistou hrou a vede proti Nadalovi 1:0.

Cetkovská (ČR) - Cornetová (25-Fr.) 3:6 3. setCetkovská ve Wimbledonu bohužel končí. Zřejmě rozhodla hned úvodní hra třetího setu. Tenistky svedly obrovskou bitvu o servis Cornetové. Cetkovská měla dva brejkboly, které ale nevyužila. Ve čtvrté hře naopak přišla při jediném brejku ve třetím setu o podání. Vedení už si pak Cornetová udržela až do konce.

Cetkovská (ČR) - Cornetová (25-Fr.) 7:5 2. setDruhý set byl festivalem ztracených podání. Celkem se to oběma tenistkám "povedlo" sedmkrát. Cetkovská znovu začala dobře a následně se dostala do vedení 5:2, jenže začala chybovat nechala se dotáhnout soupeřku na 5:5. V jedenácté hře ale promila soupeřce servis a brejk následně potvrdila a tím získala druhou sadu.

Cetkovská (ČR) - Cornetová (25-Fr.) 4:6 1. setCetkovská začala proti Cornetová dobře, když vzal francouzské soupeřce hned v úvodu servis. Brejk následně potvrdila a zdálo se, že směřuje za vítězstvím v úvodním setu, jenže nezvládla jeho koncovku, když prohrála na servisu osmou a následně i desátou hru a tím ztratila celou sadu.

Veselý (ČR) - Monfils (24-Fr.) 6:4 5. setSkvělé! Veselý se postaral ve Wimbledonu o prvotřídní překvapení, když udolal Francouze Monfilse 3:2 na sety. V závěrečné sadě prolomil Monfilsův servis v deváté hře a brejk s problémy potvrdil.

Veselý (ČR) - Monfils (24-Fr.) 6:7 (3) 4. setPodobně jako v první sadě si oba tenisté drželi servis až do zkrácené hry, kde byl ale podobně jako v případě třetího setu suverénní Francouz.

Veselý (ČR) - Monfils (24-Fr.) 6:7 (1) 3. setVeselý znovu předvedl skvělý úvod setu. Ve třetí hře vzal svému soupeři servis. Vedl 3:1 a zdálo se, že směřuje za postupem. Jenže v osmé hře ztratil servis a Francouz srovnal krok. Set dospěl až do zkrácené hry, v níž byl suverénní favorizovaný francouzský tenista.

Veselý (ČR) - Monfils (24-Fr.) 6:3 2. setVe druhém setu nechytil francouzský tenista začátek, když ztratil hned svůj úvodní servis a pustil českého soupeře do vedení 2:0. Set už si Veselý pohlídal a dovedl ho do úspěšného konce.

Veselý (ČR) - Monfils (24-Fr.) 7:6 (3) 1. setV úvodní sadě byli oba tenisté jisté na podání. K vidění nebyl jediný brejkbol. Set dospěl až do zkrácené hry, v níž měl pevnější nervy český tenista.

Související

Markéta Vondroušová

Česko bude mít o jednoho olympionika v Paříži méně. Vondroušová se her nezúčastní kvůli zranění

Do Paříže chtěla jet s ambicí minimálně vyrovnat či dokonce vylepšit stříbrnou medaili z posledních her v Tokiu. Nakonec ale pro tenistku Markétu Vondroušovou, loňskou wimbledonskou vítězku a vítězku Roland Garros z roku 2019, pokračuje ne zrovna vydařená letošní sezóna. Po nedávném vyřazení z Wimbledonu hned v 1. kole totiž krátce před plánovaným odletem do francouzské metropole uvedla, že se her nezúčastní kvůli zranění ruky.
Kateřina Siniaková

Na Krejčíkovou ve Wimbledonu navázala Siniaková. S Townsendovou vyhrála turnaj ve čtyřhře

Sobota byla ve Wimbledonu ryze českým dnem. Poté, co ve finále ženského singlu uspěla po Janě Novotné, Petře Kvitové a Markétě Vondroušové jako čtvrtá Češka v historii v éře samostatného státu Barbora Krejčíková, připsal si český tenis ještě ten samý den úspěch i v ženské čtyřhře. Finále turnaje totiž ovládl česko-americký pár Kateřina Siniaková-Taylor Tonwsendová poté, co dvakrát 7:6 porazil kanadsko-novozélandské duo Gabriela Dabrowská-Erin Routliffeová.

Více souvisejících

tenis wimbledon Lukáš Rosol

Aktuálně se děje

včera

včera

Donald Trump

Trump přijal Netanjahua a zkritizoval "neuctivou" Harrisovou

Exprezident a republikánský kandidát pro listopadové volby Donald Trump v pátek přijal ve svém floridském sídle Mar-a-Lago izraelského premiéra Benjamina Netanjahua. Zdroje CNN tvrdí, že o setkání požádal Netanjahu. Trump zmínil, že s Netanjahuem měl vždy dobrý vztah, zdůraznila Al Jazeera.

včera

včera

včera

včera

Artur Omarov

V předvečer zahájení her se odhlásil zápasník Omarov. Kvůli zranění achilovky

Ještě než budou letní olympijské hry oficiálně zahájeny, česká výprava sportovců hlásí již druhou ztrátu. Po nedávném odřeknutí účasti na pařížských hrách od tenistky Markéty Vondroušové, která má zraněnou ruku, musel den před zahájením svou účast na nich odříct i zápasník Artur Omarov. Toho totiž do klání pro změnu nepustila zraněná achilovka. Toto zranění si přivodil nešťastně na posledním intenzivním tréninku.

Aktualizováno včera

Na D1 u Prahy se po dopravní nehodě tvoří kolony. (26.7.2024) Prohlédněte si galerii

Dopravní kolaps na D1: Kolony se táhly až do Prahy, potíže hlásí i od Brna

V nejméně vhodnou chvíli na začátku víkendové špičky nastal v pátek odpoledne dopravní kolaps na hlavní české dálnici D1. V Praze a na výjezdu z metropole se tvořily kolony kvůli dopravní nehodě. U Brna zase nastaly potíže kvůli havarijnímu stavu povrchu vozovky. Policie o obou incidentech informovala na sociálních sítích kolem 14. hodiny. 

včera

včera

Lukostřelba, ilustrační fotografie.

LOH 2024: Po Horáčkové se představil i lukostřelec Li. V kvalifikaci skončil až jednašedesátý

Po účasti Marie Horáčkové se olympijské kvalifikace ve stejné disciplíně zúčastnil i Adam Li, pro něhož se jednalo o první start pod pěti kruhy. Li v mužské kvalifikaci nakonec skončil až jako jednašedesátý. Zároveň se spolu s Horáčkovou zúčastnil i kvalifikace v soutěži smíšených dvojic, v nichž ta česká neuspěla, když skončila až pětadvacátá a nepostoupila tak do osmifinále.

včera

včera

včera

Hamas staví své politické zájmy nad zájmy civilního obyvatelstva v pásmu Gazy, za které je odpovědný. Akce Hamasu zbavují Gazany jejich práv a základních potřeb. (zdroj: IDF)

V izraelském zajetí zemřel jeden z lídrů Hamásu

Jeden z předáků militantního hnutí Hamás na Západním břehu Jordánu, Mustafa Muhammad Abú Ara, zemřel v izraelském vězení poté, co se mu v posledních dnech zhoršil zdravotní stav, uvedly v pátek palestinské úřady. Uvedl to server Times of Israel.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ve Francii kvůli nahlášené bombě evakuovali v den zahájení olympiády letiště

Mezinárodní letiště Basilej-Mylhúzy-Freiburg, ležící ve Francii poblíž hranic se Švýcarskem a Německem, dnes kolem poledne na přibližně hodinu přerušilo provoz. Vedení letiště uvedlo, že z bezpečnostních důvodů evakuovalo všechny cestující.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy