Z katarské scény odešel s pláčem. Vyhrát s Portugalskem MS byl největší sen mé kariéry, napsal Ronaldo

Hodně si přál odjet z Kataru se zlatou medailí na krku. Vždyť je to jediná meta, kterou Cristiano Ronaldo dosud neměl. A po překvapivém vyřazení ze čtvrtfinále letošního fotbalového MS poté, co jeho Portugalsko nestačilo na Maroko, ji podle všeho už nikdy mít nebude, jelikož vzhledem k jeho věku se zřejmě jednalo o jeho poslední světový šampionát. I když, kdo ví. O své budoucnosti, tedy i o tom, kde bude po mistrovství světa hrát, neboť v listopadu skončil v Manchesteru United, ve svém prohlášení na Instagramu nemluvil. Jen dal najevo, jak moc ho konec na turnaji mrzí.

S Portugalskem se stal mistrem Evropy v roce 2016 nebo také vítězem Ligy národů o tři roky později. Největší metou je pro fotbalistu ovšem vždy titul mistrů světa. A zvláště pro fotbalistu takového věhlasu, jako je Cristiano Ronaldo. "Vyhrát mistrovství světa s Portugalskem byl největší a nejambicióznější sen mé kariéry. Naštěstí jsem získal mnoho trofejí mezinárodního rozměru, a to i pro Portugalsko, ale dostat jméno naší země na tu největší trofej na světě byl můj největší sen. Bohužel ten včera (v sobotu) skončil," napsal na svém instagramovém účtu konkrétně a pokračoval: "Bojoval jsem tvrdě za svůj sen. Během šestnácti let jsem na pěti světových šampionátech pokaždé skóroval, vždy po boku skvělých hráčů a za podpory milionů Portugalců jsem do toho dal všechno."

Svůj příběh na katarském šampionátu začal Ronaldo psát už před jeho začátkem, kdy zkritizoval kouče Manchesteru United Erika ten Haga i tamní klubové vedení. Nemohl se tak divit, že po tom všem se stane nejsledovanějším hráčem v Dauhá. Během turnaje, v němž se trefil jednou a stal se tak jediným fotbalistou, kterému se podařilo vstřelit gól na pěti různých světových šampionátech, se navíc měl pohádat se svými spoluhráči, na základě čehož jej pak kouč Fernando Santos měl dvakrát posadit na lavičku a nenasadit ho tak do základní sestavy. Všechno to pak skončilo v slzách po vyřazení Marokem ve čtvrtfinále.

"Chci jen, aby všichni věděli, že toho bylo hodně řečeno, hodně se toho napsalo, o mnohém se spekulovalo, ale moje oddanost Portugalsku se ani na okamžik nezměnila,“ pokračoval dále na Instagramu bývalý hráč Sportingu Lisabon, Realu Madrid či Juventusu.

"Vždycky jsem byl tím, kdo bojoval za cíl všech, a nikdy bych se neotočil zády ke spoluhráčům a své zemi. Prozatím k tomu není moc co dodat. Děkuji, Portugalsko. Děkuji, Katare. Ten sen byl krásný, dokud trval..." zakončil Ronaldo, jenž je se 118 brankami v reprezentaci nejlepší reprezentačním kanonýrem na světě, svůj příspěvek.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie.

Polský sudí Marciniak se nenechává rozhodit kritikou výkonu ve finále MS. Francouzům poslal jasný vzkaz

Každý fotbalový fanoušek má jistě ještě stále v živé paměti úchvatné finále letošního mistrovství světa ve fotbale v Kataru, ve kterém se Argentinci střetli s Francouzi a ve kterém to byli právě Jihoameričané, jimž se podařilo po stavu 3:3 po prodloužení vyhrát na penalty 4:2. Jenže Francouzi stále nemůžou očividně skousnout tuto porážku, a nejenže se tak ve Francii objevila petice pro opakování finále, kterou podepsalo už 200 000 lidí, ale stále tam sílí i kritika hlavního sudího zápasu, Poláka Szymona Marciniaka. Podle Francouzů totiž přinejmenším jeden z argentinských gólů neměl vůbec platit.

Více souvisejících

MS ve fotbale Katar 2022 Cristiano Ronaldo Fotbal

Aktuálně se děje

před 31 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Feri míří na tři roky do vězení, rozhodl odvolací soud

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy