Polský sudí Marciniak se nenechává rozhodit kritikou výkonu ve finále MS. Francouzům poslal jasný vzkaz

Každý fotbalový fanoušek má jistě ještě stále v živé paměti úchvatné finále letošního mistrovství světa ve fotbale v Kataru, ve kterém se Argentinci střetli s Francouzi a ve kterém to byli právě Jihoameričané, jimž se podařilo po stavu 3:3 po prodloužení vyhrát na penalty 4:2. Jenže Francouzi stále nemůžou očividně skousnout tuto porážku, a nejenže se tak ve Francii objevila petice pro opakování finále, kterou podepsalo už 200 000 lidí, ale stále tam sílí i kritika hlavního sudího zápasu, Poláka Szymona Marciniaka. Podle Francouzů totiž přinejmenším jeden z argentinských gólů neměl vůbec platit.

Jak totiž upozorňuje francouzský deník L´Équipe, před třetím argentinským gólem v prodloužení, který vstřelil Lionel Messi, totiž na hrací plochu vnikli jeho spoluhráči ještě dříve, než se balón objevil celým objemem za brankovou čárou.

Kritiku na svou osobu si však Szymon Marciniak nenechal líbit a na tiskové konferenci tak ukázal na svém mobilním telefonu záběr, kdy naopak při jednom z Mbappého gólů bylo na trávníku hned sedm francouzských náhradníků. "Francouzi nezmínili tuhle fotku, kde můžete vidět, že ve chvíli, kdy Mbappé dává gól, je na hřišti sedm náhradníků," sdělil k tomu konkrétně polský sudí, jenž si ale z kritiky rozhodně těžkou hlavu nedělá. "Zápas to nijak neovlivnilo. Je to jen hledání výmluv, nijak mě to netrápí," dodal.

Prozradil pak, že sami francouzští fotbalisté k němu měli po zápase respekt a že kritiku na jeho osobu spíš rozdmýchávají francouzské deníky. "Po zápase mi poděkovali a s naším výkonem byli spokojení. Chvíli jsem mluvil s Hugem Llorisem a Olivierem Giroudem. Přišel také Kylian Mbappé a objal mě. Byl z porážky ohromně zklamaný, což je myslím normální lidská reakce. Také jsem ho objal a snažil se ho trochu utěšit," nechal nahlédnout pod pokličku zákulisí fotbalového finále muž, jenž v minulé sezóně řídil třeba i jedno z derby pražských „S“.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie.

Současný šéf rozhodčích Příhoda v problémech? Etická komise vyšetřuje zápas, který řídil jako hlavní

Přestože do startu jarní části sezóny fotbalové Fortuna ligy zbývají téměř ještě dva týdny, v tuzemském fotbalovém zákulisí panuje napjatá atmosféra už teď. A to především v řadách rozhodčích. Etická komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) si totiž podle informací serveru Sport.cz vzala na paškál podezřelý zápas z roku 2018 mezi Duklou a Brnem. Právě tento duel se vyšetřuje v rámci trestního řízení s pražským klubem pro podezření ze spáchání disciplinárního přečinu vyplývajícího z článku § 64 Disciplinárního řádu. 
AC Sparta Praha, stadion na Letné.

Komise rozhodčích potvrdila chybu při zákroku Chorého. Sparta pro něj žádá trest

Nejdiskutovanějším momentem posledního ligového kola je bezesporu zákrok plzeňského útočníka Tomáše Chorého na sparťanského obránce Asgera Sörensena, kdy v sobotním vzájemném zápase prvně jmenovaný hlavičkoval do obličeje toho druhého. Přestože se dle všech dostupných záběrů jednalo o úmysl, rozhodčí u videosystému VAR Pavel Franěk nedal svému kolegovi na hřišti Daliboru Černému žádný signál k tomu, že by měl být Chorý po zásluze vyloučen. K vyloučení dojít mělo, což v úterý potvrdila komise rozhodčích. Sparta pak navíc žádá pro Chorého dodatečný trest.

Více souvisejících

Rozhodčí Fotbal MS ve fotbale Katar 2022

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 27 minutami

před 30 minutami

Důchody, ilustrační fotografie.

Valorizace důchodů v lednu 2025: První odhady už naznačují, jak penze porostou

Až na začátku příštího roku se lidem opět zvýší důchody. O výši příští valorizace by mělo být jasno v létě, vyšší penze pak budou senioři pobírat od ledna 2025. Podle odhadů ministerstva práce a sociálních věcí vedeného Marianem Jurečkou (KDU-ČSL) by důchody měly vzrůst přinejmenším o dvě procenta. 

před 58 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Vlivná Kim Jo-čong, sestra diktátora na archivních snímcích.

Sestra vůdce KLDR hrozí: Vybudujeme ohromnou vojenskou sílu

Severní Korea hodlá pokračovat v budování "ohromující a nejsilnější vojenské síly" na ochranu své suverenity a míru v regionu, prohlásila Kim Jo-džong, která je vlivná sestra severokorejského vůdce Kim Čong-una, jak informoval ve středu server The Korea Times s odkazem na tamní tiskovou agenturu KCNA.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Robert Fico

Fico definitivně zatočil s RTVS. Stanice se přejmenuje a bude povinně vysílat hymnu

Vláda slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) ve středu schválila kritizované změny fungování veřejnoprávních médií. Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) se má změnit na Slovenskou televizi a Rozhlas (STVR), jejíhož ředitele bude volit devítičlenná rada se čtyřmi nominanty ministerstva kultury. Slovenská vláda dnes schválila příslušný návrh zákona, uvedla agentura TASR.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

včera

NATO nerozmístí jaderné zbraně v jiných zemích, říká Stoltenberg

Během své návštěvy Varšavy ujistil šéf NATO Jens Stoltenberg, že Severoatlantická aliance nemá v plánu rozmisťovat jaderné zbraně v dalších zemích.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy