Současný šéf rozhodčích Příhoda v problémech? Etická komise vyšetřuje zápas, který řídil jako hlavní

Přestože do startu jarní části sezóny fotbalové Fortuna ligy zbývají téměř ještě dva týdny, v tuzemském fotbalovém zákulisí panuje napjatá atmosféra už teď. A to především v řadách rozhodčích. Etická komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) si totiž podle informací serveru Sport.cz vzala na paškál podezřelý zápas z roku 2018 mezi Duklou a Brnem. Právě tento duel se vyšetřuje v rámci trestního řízení s pražským klubem pro podezření ze spáchání disciplinárního přečinu vyplývajícího z článku § 64 Disciplinárního řádu. 

Výkonný ředitel Pražanů Michal Šrámek se měl totiž pokusit o ovlivnění regulérnosti inkriminovaného duelu, jenž jako hlavní sudí tehdy pískal Radek Příhoda, současný šéf rozhodcovské komise.

Kvůli tomuto podezřelému zápasu z 27. dubna 2018 už tedy Etická komise vede s klubem z Julisky trestní řízení a samotný podezřelý klub se již mohl ke skutku vyjádřit. O tento nově zjištěný skutek je právě toto trestní řízení rozšířeno. Samotná Dukla se pak s největší pravděpodobností v souvislosti s tímto případem zúčastní i zasedání den před startem jarní části, tedy 27. ledna 2023 ve strahovském sídle FAČR. „Na dřívějším jednání Etické komise jsme přesvědčivě vyvrátili předchozí podezření a věříme, že tomu tak bude i tentokrát," nechal se slyšet tiskový mluvčí Dukly Jiří Doležel.

Server sport.cz se po zjištění rozšíření skutku v případu pražské Dukly zajímal i o vyjádření samotného Radka Příhody. „Já jsem v pohodě. Na tohle se spíš musíte zeptat šéfa etické komise pana Eisenreicha," sdělil pouze.

Právě Příhodovi podřízení měli v předešlých dnech dostat anonymní mail popisující aktuální situaci mezi sudími mající na starost obě tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže. K němu se dostali i novináři ze serveru sport.cz a podle nich se v textu zmiňuje i duel mezi Duklou a Brnem. „Když už jsme mezi sebou všichni tak transparentní, jak Radek svatosvatě hlásá, měli byste vědět, že 30.12.2022 bylo rozšířeno disciplinární řízení s Duklou Praha a to kvůli utkání ze dne 27.4.2018 Dukla vs Brno. Hádejte jednou, kdo z rozhodčích tam mohl být??? Držím všem zúčastněným palce," píše se v něm konkrétně. Podle všeho jde o někoho, kdo rozhodně nefandí současnému šéfovi sudích.

Ten o ničem podobném nemá ani potuchy. „Já o žádném podobném mailu nic nevím, to mi ho nejdříve musíte poslat," řekl k tomu s tím, že anonymy nebude brát vážně. Server sport.cz pak ale zjistil, že Příhoda věc se svými podřízenými řešil. „Všechno, co v tom mailu je, je svatá pravda," nechal se pak slyšet jeden ze sudích.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie.

Polský sudí Marciniak se nenechává rozhodit kritikou výkonu ve finále MS. Francouzům poslal jasný vzkaz

Každý fotbalový fanoušek má jistě ještě stále v živé paměti úchvatné finále letošního mistrovství světa ve fotbale v Kataru, ve kterém se Argentinci střetli s Francouzi a ve kterém to byli právě Jihoameričané, jimž se podařilo po stavu 3:3 po prodloužení vyhrát na penalty 4:2. Jenže Francouzi stále nemůžou očividně skousnout tuto porážku, a nejenže se tak ve Francii objevila petice pro opakování finále, kterou podepsalo už 200 000 lidí, ale stále tam sílí i kritika hlavního sudího zápasu, Poláka Szymona Marciniaka. Podle Francouzů totiž přinejmenším jeden z argentinských gólů neměl vůbec platit.
AC Sparta Praha, stadion na Letné.

Komise rozhodčích potvrdila chybu při zákroku Chorého. Sparta pro něj žádá trest

Nejdiskutovanějším momentem posledního ligového kola je bezesporu zákrok plzeňského útočníka Tomáše Chorého na sparťanského obránce Asgera Sörensena, kdy v sobotním vzájemném zápase prvně jmenovaný hlavičkoval do obličeje toho druhého. Přestože se dle všech dostupných záběrů jednalo o úmysl, rozhodčí u videosystému VAR Pavel Franěk nedal svému kolegovi na hřišti Daliboru Černému žádný signál k tomu, že by měl být Chorý po zásluze vyloučen. K vyloučení dojít mělo, což v úterý potvrdila komise rozhodčích. Sparta pak navíc žádá pro Chorého dodatečný trest.

Více souvisejících

Rozhodčí Fotbal

Aktuálně se děje

před 59 minutami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

Mrazivé počasí na ústupu. Pod nulou bude v noci ještě dvakrát

Česko má před sebou poslední dvě mrazivé noci, avizují meteorologové. Hydrometeorologický ústav ve čtvrtek vydal výstrahu, která prodlužuje varování před mrazem ve vegetačním období do soboty v jihozápadní polovině Čech.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy