Koudelka doletěl na jedenáctém místě, závod v Ga-Pa nakonec ovládl Anders Jacobsen

Garmisch-Partenkirchen - Koudelka se zúčastnil druhého závodu Turné čtyř můstků a obsadil jedenáctou pozici. Závod vyhrál norský skokan Anders Jacobsen, kterému patří průběžná čtvrtá pozice. Lídr průběžného bodování Stefan Kraft skončil až na šestém místě.

Roman Koudelka se dnes pokusil probojovat se do elitní pětky skokanů průběžného bodování. Bohužel se mu ale závod nepovedl tak jak doufal a skončil na jedenáctém místě.Přesto, že Koudelka čekal víc, jedenácté místo je stále skvělá vizitka a za dnešní výkon mu patří průběžné osmé místo.„Nejsem spokojený, podmínky mi přály, ale necítil jsem nějak nohy. Bylo to takové ospalé, nedá se nic dělat. Jedenácté místo je pro mě trochu zklamání, protože se mi tu dařilo v tréninkách, skákalo se mi tu dobře a mám ten můstek rád. Je to škoda, podmínky byly ideální," řekl Roman Koudela v rozhovoru pro Český rozhlas.

I přes dnešní jedenácté místo ale v bodování Světového poháru Roman povystoupil o příčku výš. Aktuálně tak dělí druhou pozici s Norem Andersem Fannemelem, který ztrácí na první příčku shodně devatenáct bodů.Dnešních skoků se kromě Romana účastnili ještě další dva Češi. Jan Matura, který obsadil sedmadvacátou pozici a Jakub Janda, který skončil na čtyřicáté pozici.

Výsledky druhého závodu Turné čtyř můstků

POŘADÍ  ZÁVODNÍK 
ZEMĚ  BODY
1. Jacobsen
Nor 286,0
2. Ammann Švýc 279,4
3. Prevc
Slovin 276,9
...
11. Koudelka
ČR 257,1

Související

Roman Koudelka

Skokan Koudelka krátce před Pekingem dosáhl na první body ve Světovém poháru

Pro první body si v neděli v německém Titisse-Neustadtu si doskočil v rámci tohoto ročníku Světového poháru český skokan na lyžích Roman Koudelka. Ten totiž v tomto závodě poprvé v sezóně postoupil z kvalifikace až do 2. kola, přičemž tam pak skončil na 27. místě, čímž tak zopakoval své umístění z 1. kola.
Skoky na lyžích

Vydařený Koudelkův návrat na můstky. V Engelbergu postoupil z kvalifikace

Poprvé od úbnorové operaci kolene se v rámci Světového poháru představil skokan na lyžích Roman Koudelka. Stalo se tak ve švýcarském Engelbergu a návrat je to jako hrom. Podařilo se mu tam totiž postoupit z kvalifikace do sobotního závodu. V něm nebude k vidění jeho krajan Viktor Polášek, další český účastník páteční kvalifikace.

Více souvisejících

Roman Koudelka Skoky na lyžích

Aktuálně se děje

před 40 minutami

Aktualizováno před 48 minutami

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Robert Fico

Atentátník na Fica se sám stal terčem útoku

Údajný útočník, který ve středu střílel na slovenského premiéra Roberta Fica, se v roce 2016 stal sám terčem útoku. Juraj Cintula tehdy pracoval jako ochranka obchodního domu ve městě Levice.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Aktualizováno před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Vlastimil Harapes

Zemřel známý baletní mistr Vlastimil Harapes

Česko zasáhla ve středu smutná zpráva. Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. O jeho úmrtí informovalo Národní divadlo. Harapes v poslední době bojoval s vážnými zdravotními problémy. 

před 5 hodinami

Aktualizováno před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Česká televize, ilustrační foto

Ministerstvo kultury navrhlo od příštího roku zvýšení koncesionářských poplatků

Česká televize získá příští rok díky zvýšení koncesionářských poplatků navíc 865 milionů korun a Český rozhlas si polepší o 331 milionů korun. Ministerstvo kultury navrhuje od roku 2025 zvýšit televizní poplatek o 15 Kč na 150 Kč měsíčně a rozhlasový poplatek o 10 Kč na 55 Kč měsíčně, jak uvedl ministr kultury Martin Baxa (ODS) na dnešní tiskové konferenci. 

před 8 hodinami

Havárie v Praze. Neteče voda ve čtyřech čtvrtích na severu města

Více než 50 tisíc odběratelů v Praze se ve středu ocitlo bez vody. Důvodem je havárie na vodovodním řadu, ke které došlo při napouštění po plánované výluce. K opravě by mělo dojít ještě dnes. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy