Znovu na bedně! Vítková dojela v závodě s hromadným startem třetí. Z vítězství se raduje Domračevová

Ruhpolding - Další umístění na stupních vítězů si připsal český biatlon. Veronika Vítková dokázala v dramatickém finiši závodu s hromadným startem vybojovat třetí místo. Do elitní desítky se vešla i devátá Gabriela Soukalová. Třetí Češka Jitka Landová skončila v Ruhpoldingu šestadvacátá.

Vítková se Soukalovou se od začátku závodu držely na čele závodního pole. První střelba jim však nevyšla úplně podle představ, když obě jednou chybovaly a musely jet na trestné kolo. Čistě ale střílela Landová, která po první položce figurovala na patnáctém místě. Těsně za ní byly i ostatní Češky.

Střelba vleže pořadím vůbec dost zamíchala. Chyby se totiž nevyvarovaly ani favoritky Darja Domračevová z Běloruska, Finka Kaisa Mäkäräinenová a ukrajinská závodnice Valj Semerenková.

Na druhé „ležce" střílely bez nutnosti trestného okruhu tentokrát dvě české závodnice. Gabriela Soukalová se posunula na desáté, Jitka Landová na jedenácté místo. Podruhé musela kroužit jen Veronika Vítková, která byla po projetí mezičasu průběžně jednadvacátá. Na čele už byly Domračevová s Mäkäräinenovou, které tentokrát nechybovaly.

Pro Jitku Landovou se stala osudnou první střelba vestoje. Po dvou nepřesných střelách vypadla z první dvacítky. Soukalová s Vítkovou pálily mimo jednou a byly na osmém respektive sedmnáctém místě. Pořadí se měnilo i na čele, když střelecky selhaly běloruská i finská závodnice a po střelbě figurovaly ve druhé desítce.

Domračevová však opět předvedla fenomenální běžecký výkon a na poslední střeleckou položku přiběhla jako první. O pár vteřin později už bylo jasné, kdo dnešní závod vyhraje. Běloruska se ani jednou nemýlila a vyrazila do poslední části závodu s téměř desetivteřinovým náskokem.

Do hry o stupně vítězů se vrátila Veronika Vítková, zastřílela čistě a posunula se na páté místo. Soukalová byla devátá, Landové patřila šestadvacátá příčka.

Ve strhující bitvě o třetí místo nakonec Vítková přesprintovala Ukrajinku Semerenkovou i Francouzku Bescondovou a vybojovala další umístění v nejlepší trojce. Do první desítky se vešla i Gabriela Soukalová, která brala deváté místo. Jitka Landová skončila ve svém prvním „masáku" v kariéře na šestadvacátém místě.

Konečné pořadí - závod s hromadným startem biatlonistek v německém Ruhpoldingu (12,5 km):

1. Domračevová (Běl.) 35:17,5 (3 trestná kola)2. Preussová (Něm.) -16,5 (2)3. Vítková (ČR) -22,9 (3)4. Valj Semerenková (Ukr.) -23,3 (2)5. Bescondová (Fr.) -24,2 (1)6. Nowakowská-Ziemniaková (Pol.) -33,0 (1)7. Mäkäräinenová (Fin.) -40,6 (4)8. Virolajnenová (Rus.) -41,5 (2)9. Soukalová (ČR) -44,2 (3)10. Gontierová (It.) -46,9 (2)

...

26. Landová (ČR) -2:29,4 (3)

Průběžné celkové pořadí Světového poháru:

1. Mäkäräinenová 558 b.2. Domračevová 5003. Valj Semerenková 4524. Vítková 4275. Wiererová (It.) 4236. Hildebradová (Něm.) 369

...

10. Soukalová 31835. Landová 10539. Puskarčíková (ČR) 91

Související

Více souvisejících

Biatlon Veronika Vítková (biatlonistka)

Aktuálně se děje

před 7 minutami

před 41 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Šestnáct žen obvinilo slavného kouzelníka Davida Copperfielda z obtěžování

Více než deset žen obvinilo amerického iluzionistu židovského původu Davida Copperfielda ze sexuálního obtěžování, k němuž mělo dojít v letech 1980 až 2014. Informoval o tom deník The Guardian.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy