Stíhací závod biatlonistek suverénně vyhrála Domračevová. Vítková obsadila devatenáctou příčku

Anterselva - Odpoledne se v sobotu konal stíhací závod biatlonistek a v něm se dařilo stejně suverénně Darje Domračevové z Běloruska jako tomu bylo ve sprinterském závodě. Českým reprezentantkám se tento závod příliš nevydařil. Nejlepší Češkou byla Veronika Vítková, která nakonec dojela jako devatenáctá. O dvě místa za ní se pak umístila Gabriela Soukalová.

Co opět nešlo Veronice Vítkové, tak to byla střelba. Na každé střelecké položce totiž naše závodnice udělala vždy jednu chybu a poté, co po sprinterském závodě figurovala na šestnácté pozici, tak po těchto chybách se propadla na místo s pořadovým číslem devatenáct. Vítková nebyla jedinou českou závodnicí, která udělala chyby ve střelecké části závodu. I Gabriela Soukalová totiž během závodu netrefila dva terče. Výkony těchto reprezentantek hodnotil jako vždy po závodě kouč Zdeněk Vítek: "Běh nebyl u Vítkové špatný. Co se týče běhu Soukalové, nevím, jak jim dnes šly lyže, ale předpokládám, že to nebylo špatné. Ale Gábi není ve stoprocentní formě," řekl konkrétně.

Komu se ale závod vyvedl stoprocentně, tak to Bělorusce Darje Domračevové. Ta sice taktéž udělala chybu na střelecké položce, ovšem za celý závod to byla chyba jediná. A hlavně díky své výtečné střelbě a neméně výtečnému běhu dojela Běloruska do cíle o minutu a 21 vteřin dříve než druhá Ruska Virolajnenovou.

Co se týče toho, jak se dařilo dalším závodnicím, tak například Finka Mäkärainenová sice absolvovala až pět trestných kol, ovšem všechno si to odčinila v cílové rovince, kde dokázala přespurtovat německou biatlonistku Franzisku Hildebrandovou a hlavně díky tomu mohla obsadit v konečném pořadí třetí příčku.

Soukalová s Vítkovou byly jedinými českými závodnicemi v tomto závodě, neboť další dvě naše biatlonistky Jitka Landová a Eva Puskarčíková na startu chyběly. Jejich absenci pro Českou televizi kouč Zdeněk Vítek vysvětlil: "Protože po univerziádě následuje Nové Město a nebyl by tam žádný prostor pro regeneraci, dneska stály," řekl s tím, že se obě tyto závodnice objeví v zítřejším štafetovém závodě.

Konečné pořadí - stáhací závod biatlonistek v italské Anterselvě (10 km):

1. Domračevová (Běl.) 30:58,5 (1)2. Virolajnenová (Rus.) -1:21,0 (1)3. Mäkärainenová (Fin.) -1:29,0 (5)4. Hildebrandová (Něm.) -1:29,3 (1)5. Dorinová Habertová (Fr.) -1:38,0 (2)6. Dunkleeová (USA) -1:40,8 (1)7. Gereková (SR) -2:00,2 (2)8. Oberhoferová (It.) -2:03,1 (3)9. Preussová (Něm.) -2:06,8 (3)10. Wiererová (It.) -2:13,0 (2)

...

19. Vítková -2:42,2 (4)21. Soukalová (obě ČR) -2:48,1 (2)

Průběžné celkové pořadí Světového poháru:

1. Mäkärainenová 660 2. Domračevová 6203. Valj Semerenková (Ukr.) 5094. Wiererová 4775. Vítková 4746. Hildebrandová 450

...

10. Soukalová 356 39. Landová 10544. Puskarčíková (obě ČR) 91

Související

Více souvisejících

Biatlon Veronika Vítková (biatlonistka)

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 14 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

Pellegrini: S Ficem jsem hovořil. Jeho stav je vážný, to nejtěžší má před sebou

Zdravotní stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) po středečním útoku je nadále velmi vážný. Uvedl to zvolený prezident Peter Pellegrini po návštěvě předsedy vlády v báňskobystrické nemocnici. Krátce spolu podle jeho slov komunikovali.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy