Oberhof se s biatlonisty rozloučil závody s hromadným startem. Ženám opět dominovala Koukalová

Oberhof - Gabriela Koukalová zvítězila ve třetím z posledních čtyř závodů a vládne ženskému biatlonu. Na pódium ji dnes doprovodila třetí Eva Puskarčíková. Mezi muži k radosti domácích fanoušků triumfoval Simon Schempp. Michal Krčmář skončil devátý.

V masáku startuje třicet nejlepších v pořadí Světového poháru, a i proto je brán za královskou disciplínu biatlonu.

Schempp a Lesser na cílové rovince přespurtovali lídra SP Fourcada

Z českých reprezentantů se do závodu kvalifikovali Michal Šlesingr, Ondřej Moravec a Michal Krčmář. Atak na elitní desítku se povedl Krčmářovi, se třemi ranami mimo dojel devátý. Rovněž Moravec netrefil tři terče, jen pro pomalejší běh se umístil na 13. příčce. Špatný den na střelnici, když viditelnost ztěžovala mlha, si vybral Šlesingr, a tak uzavíral výsledkovou listinu jako 29. (Quentin Fillot Maillet odstoupil).

Na čele se po druhé střelbě vytvořila bezchybná sedmička biatlonistů, která se po stojce smrkla na dvojici Ole Einar Björndalen a Erik Lesser. Schempp, Svendsen, Beatrix, Babikov absolvovali jedno trestné kolo a Fourcade dokonce na dvě. Na druhé stojce Björndalen a Lesser jednou chybovali a byli dostiženi Fourcadem, Beatrixem a Schemppem.

Martin Fourcade nasadil vysoké tempo, ale udržel se ho Schempp a nadto se před cílovou rovinkou zezadu přiřítil Lesser. Většina z 18 000 fanoušků vypukla v jásot a dodala Němcům povolený doping. Simon Schempp se v posledních metrech přehnal přes Francouze a připsal si premiérové prvenství v sezóně. Také stříbro zůstane u našich západních sousedů. Po fotofiniši se z druhého místa raduje Erik Lesser, Fourcade se musel spokojit s bronzem.

Světový pohár v biatlonu v Oberhofu

Muž - závod s hromadným startem na 15 km: 1. Schempp 38:30,9 (1 trestné kolo), 2. Lesser (oba Něm.) -0,4 (1), 3. M. Fourcade -0,4 (2), 4. Beatrix (oba Fr.) -13,2 (1), 5. Björndalen (Nor.) -19,5 (1), 6. Doll (Něm.) -47,8 (2), 7. Svendsen (Nor.) -52,8 (2), 8. Babikov (Rus.) -53,1 (2), 9. Krčmář (ČR) -58,9 (3), 10. Weger (Švýc.) -1:00,8 (1), ...13. Moravec -1:13,3 (3), 29. Šlesingr (oba ČR) -4:00,4 (6).

Průběžné pořadí SP (po 11 z 26 závodů): 1. M. Fourcade (Fr.) 610 bodů, 2. Šipulin (Rus.) 379, 3. Schempp 370, 4. Lesser (oba Něm.) 347, 5. Cvetkov (Rus.) 329, ...12. Moravec 237, 14. Krčmář 233, 16. Šlesingr 225, 46. Soukup 51, 52. Václavík 32, 81. Krupčík (všichni ČR) 3.

Koukalová si pojistila první místo průběžného pořadí

Po mužích se letos naposledy na tratě v Durynském lese vydaly ženy. Ve žlutém oblečenou Gabrielu Koukalovou doprovodila z českých reprezentantek Eva Puskarčíková.

Po druhé ležce se ve vedení osamostatnily střelecky přesné Koukalová, Dunkleeová a Dahlmeierová, jež vynechala páteční sprint a včerejší stíhačku. Na úvodní stojce jednou chybovaly Dunkleeová s Dahlmeierovou a první Koukalová rázem měla k dobru 23 sekund na skupinku pronásledovatelek čítající i Evu Puskarčíkovou.

Před poslední zastávkou na střelnici trenér Zdeněk Vítek nervózně vydechoval, jenže Gabriela Koukalová si poradila s obrovským tlakem a vybílila všech pět terčů! Její vítězství nemohla ohrozit ani rychlá Laura Dahlmeierová. Němka ztrácela více než půl minuty a finišovala jako druhá. Eva Puskarčíková, střílející za nula, doběhla na výborné třetí pozici.

What a day for the Czech team! Utter joy after two podium finishes in the #OBE17 women's mass start! ???????????? pic.twitter.com/7Ng2nXBgsh

— IBU World Cup (@IBU_WC) 8. ledna 2017

Světový pohár v biatlonu v Oberhofu

Ženy - závod s hromadným startem na 12,5 km: 1. Koukalová (ČR) 37:20,5 (0 trestných kol), 2. Dahlmeierová (Něm.) -31,5 (1), 3. Puskarčíková (ČR) -45,4 (0), 4. Višněvská (Kaz.) -1:11,6 (1), 5. Džimová (Ukr.) -1:12,6 (3), 6. Hildebrandová (Něm.) -1:14,0 (2), 7. Gasparinová (Švýc.) -1:27,7 (1), 8. Mäkäräinenová (Fin.) -1:39,9 (7), 9. Dunkleeová (USA) -1:43,5 (3), 10. Olsbuová (Nor.) -1:46,6 (3).

Průběžné pořadí SP (po 11 z 26 závodů): 1. Koukalová (ČR) 479 bodů, 2. Dahlmeierová (Něm.) 464, 3. Mäkäräinenová (Fin) 448, 4. Dorinová Habertová (Fr.) 426, 5. Hildebrandová (Něm.) 305, ...9. Puskarčíková 280, 23. Vítková 177, 46. Charvátová (všechny ČR) 52.

Související

Více souvisejících

Biatlon Gabriela Koukalová (biatlonistka) Eva Puskarčíková (biatlonistka)

Aktuálně se děje

včera

včera

Ryan Gosling jako Kaskadér.

RECENZE: Kaskadér v čele s křehkým Goslingem je ideální letní zábavou z idealizovaného filmařského zákulisí

Ryan Gosling a Emily Blunt byli loni vedlejšími tvářemi letního fenoménu Barbenheimer, oba byli za své role nominováni na Oscara. Teď se před kamerou, a ve filmu i za kamerou, potkávají u dalšího projektu s blockbusterovými ambicemi. Kaskadér je v tom nejlepším slova smyslu pohodovou zábavou, jež nepostrádá hravost, důmyslnost a zbytečně se nepáře s logikou.

včera

včera

včera

FC Liverpool hraje své domácí zápasy na stadionu Anfield Road.

Liverpool už má náhradu za Kloppa. Nový kouč si z Feyenoordu může přivést i slovenského fotbalistu

Fanoušci fotbalového Liverpoolu už vědí, kdo bude od sezóny 2024/25 novým kormidelníkem jejich miláčků a tudíž nástupcem Jürgena Kloppa, německého kouče, který už předem avizoval, že tato sezóna bude jeho poslední na pozici trenéra anglického celku. Podle BBC se jím stane nizozemský stratég Arne Slot, jenž v současnosti působí jako kouč Feyenoordu Rotterdam. Právě s tímto klubem se měl Liverpool domluvit na uvolnění Slota za 9 milionů eur (v přepočtu přes 226 milionů korun) s tím, že si nizozemský klub přijde na další dva miliony eur (přes 50 milionů korun) v rámci dodatečných bonusů.

včera

včera

Helena Langšádlová

Pavel přijal demisi ministryně Langšádlové, nahradit ji má Tuleja

Výměna na postu ministra pro vědu a výzkum se ve čtvrtek přiblížila. Prezident Petr Pavel přijal demisi končící ministryně Heleny Langšádlové (TOP 09). Na Pražský hrad zároveň zamířil návrh na jmenování Pavla Tuleji, který by se měl v pondělí chopit vládní funkce.

včera

Vladimir Putin

Rána pro Putina: Ukrajinci ničí rafinerie, Rusům došly zásoby paliva

Kromě bojů na frontě se válka na Ukrajině rozšířila i do strategických oblastí, jako jsou rafinerie, které jsou klíčové pro zásobování Ruska palivy. Ukrajinci k těmto nelehkým akcím využívají dronů, které poškodily některé z těchto rafinerií natolik, že jejich produkce ropy byla omezena. To způsobilo růst cen a nedostatek paliva v celém Rusku.

včera

Petr Fiala

Fiala uvedl do funkce nového ředitele NBÚ. Je jím Čuřín

Premiér Petr Fiala (ODS) uvedl ve čtvrtek do funkce nového ředitele Národního bezpečnostního úřadu Jana Čuřína, který dosud působil jako bezpečnostní ředitel Úřadu vlády. Vláda rozhodla o jeho jmenování na jednom z březnových zasedání. 

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy