ZOH: Erbanová se vešla do první desítky. Závod rychlobruslařek na 1000 metrů vyhrála Zhangová

Soči – Dnes odpoledne se jel rychlobruslařský závod žen na trati dlouhé 1000 metrů. Celkem se postavilo na start osmnáct dvojic. Oproti závodu na trati, jenž byla o polovinu kratší, se jelo pouze jedno kolo. Rozhodoval tedy jen čas. Česká závodnice dvacetiletá Karolína Erbanová jela až v jízdě dvanácté, kde jí soupeřkou byla Číňanka Beixing Wang. To, že jela až v jízdě s pořadovým číslem dvanáct, znamenalo, že těsně před startem této dvojice byla krátká pauza na úpravu ledu, která je vždy poté, co odjede devátá dvojice.

Po polovině závodu vedla Číňanka Hong Zhangová, která do cíle dojela s časem 1:14.02 minuty. Čínská závodnice jela v sedmé jízdě a její soupeřkou byla Christine Nesbittová z Kanady. V průběžném pořadí tehdy Zhangová přeskočila doposud vedoucí Norku Njaatunovou. Ta dojela do cíle s časem 1:17.15 min.

Druhou polovinu zahájila dvojice Šikovová (RUS)/Hesseová (GER). Nejdříve byl k vidění na oválném stadionu ulitý start, pak už bylo vše v pořádku. Německá závodnice vedoucí Číňanku nepřekonala, jelikož do cíle dojela s časem 1:15.84 a to jí dostalo na průběžnou třetí pozici. Poslední dvojice před tou dvojící námi očekávanou byla taktéž rusko-německá, konkrétně proti sobě jely Hirschbichlerová se Skokovovou.Domácí Skokovová dojela do cíle se třívteřinovou ztrátou na dosud vedoucí Zhangovou.

A pak už se na start postavila naše Karolína Erbanová, která tedy měla za soupeřku Číňanku Beixing Wang. Nakonec mladá Češka projela cílem s lepším časem než jaký měla loni. Výsledný čas Erbanové byl nakonec 1:15.74, což ji zařadilo na průběžnou třetí pozici. Na naší krajance bylo vidět, že chtěla zajet co nejlepší čas. Celkově závod odjela dobře.

Diváci byli také svědky pádu. Němka Angemuelerová hned v následující třinácté jízdě padla nepříjemně a tak nakonec nebyla klasifikovaná. Její soupeřka Kanaďanka Irvinová šla až na devátou pozici. Po čtrnácté jízdě byla Karolína Erbanová stále na třetím místě. Tu ale poté překonalo několik dalších závodnic. Ale čím víc se závod blížil ke konci bylo jasné, že Karolína Erbanová se vejde do elitní desítky. Ta totiž skončila na desáté příčce stejně jako po závodě na trati dlouhé 500 metrů. Bylo také jasné, že zlatou medaili bude brát Hong Zhangová.

KONEČNÉ VÝSLEDKY:

1. Hong Zhang (CHN) 1:14,02 min2. Ireen Wüstová (NED) +0,67 s3. Margot Boerová (NED) +0,88 s

....

10. Karolína Erbanová (CZE) +1.72 s

Zdroj: www.sochi.ru

Související

Ilustrační foto

Ruský olympijský výbor se odvolal proti "omilostnění" Zubkova

Ruský olympijský výbor (OKR) se odvolal proti rozhodnutí moskevského soudu, který odmítl uznat diskvalifikaci bobisty Alexandra Zubkova z her v Soči 2014. Bývalý pilot a současný šéf národní federace by tak mohl na ruském území stále užívat titul dvojnásobného olympijského vítěze, i když Arbitrážní soud pro sport (CAS) jeho výsledky ze Soči kvůli dopingu zrušil.
Dmitrij Medveděv

Doping? Máme problémy, ale je to i protiruská kampaň, spustil Medveděv.

Moskva - Mezinárodní olympijský výbor (MOV) letos diskvalifikoval už přes dvacet ruských sportovců, kteří byli na olympiádě v Soči, a odebral jim medaile kvůli dopingu. Ruský premiér Dmitrij Medveděv dnes prohlásil, že diskvalifikace kvůli dopingu je dalším nástrojem protiruské kampaně.

Více souvisejících

Olympijské hry 2014 Karolína Erbanová (rychlobruslařka) Rychlobruslení

Aktuálně se děje

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

včera

včera

Pekarová Adamová ocenila Tulejovu reakci. Fiala čeká na další návrh TOP 09

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) ocenila rozhodnutí Pavla Tuleji, který se v pátek vzdal nominace na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Ve vládě měl nahradit končící ministryni Helenu Langšádlovou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy