Ženský stíhací závod ovládly opět Norky se Švédkami. Nejlepší Češka až dvaadvacátá

Nejen nedělní program, ale celé zastaveníčko ve finském Kontiolhati, kde biatlonový peloton závodníků a závodnic absolvoval první dva podniky nového ročníku Světového poháru 2020/21, zakončil stíhací závod žen. V něm se opět ukazovaly především norské a švédské závodnice, první totiž skončila Tiril Eckhoffová a za ní hned její krajanka Marte Röiselandová. Třetí dojela Švédka Hanna Öbergová, přičemž v první desítce ještě skončily další Norka a Švédka. Nejlepší Češkou byla až dvaadvacátá Markéta Davidová, která se na střelnici opět nevyhnula chybám a chybám se tentokrát nevyhnula ani o něco lépe střílející Jessice Jislové, jednalo se ale až o poslední dvě rány.

Že bude Švédka Hanna Öbergová bojovat v neděním stíhacím závodě o nejvyšší příčky, to bylo jasné fanouškům už v úvodu závodu, který Seveřanka zvládla s přehledem. Po první zastávce na střelnici, na které nechybovala, navyšovala svůj náskok před pronásledovatelkami. To její mladší sestra Elvíra musela po první střelbě na jedno trestné kolo. To samé musela absolvovat i česká reprezentantka Markéta Davidová a na trať se nakonec vracela až jako desátá.

Další české závodnice střílely naprosto odlišně. Zatímco Jessica Jislová navazovala na svou střeleckou formu z úvodu sezóny a opět tak v úvodu závodu vystřílela všechny terče, Lucie Charvátová jednak střílela dlouho (až 36 sekund) a jednak chybovala hned třikrát.

Markéta Davidová sice v následujícím kole jela rychleji než Hanna Öbergová, ale opět byl vidět rozdíl na střelnici. Zatímco Švédka minula jen jednou při druhé střelbě, Češka hned dvakrát a propadla se tak až na 23. příčku. To Jislová opět mířila přesně a ztrácela tak poté pouze tři vteřiny na bodovaná umístění. A Lucie Charvátová musela zase na trená kola, tentokrát na dvě.

Když závod překlenul svoji polovinu, v čele byla nadále vidět Švédka Hanna Öbergová, která si tak chtěla určitě připsat v Kontiolahti své další vítězství poté,co ve čtvrtek dokázal vyhrát sprint. Jenomže v tu chvíli už se k ní blížila Norka Röiselandová. To Francouzka Chavelierová Bouchetová kvůli svým nepřesnostem spadla na šestou příčku.

Ve hře ale byla i další Seveřanka a taky Norka Tiril Eckhoffová, která předváděla na trati velice rychlý běh a navíc k tomu ještě přidala přesnou střelbu. I proto po té třetí odjížděla ze střelnice spolu s Öbergovou a Röiselandovou. V přesnosti na střelnici pokračovala nadále i Jislová, která tak poskočila na devětadvacátou pozici, Davidové se naopak opět chyby nevyhnuly.

Norsko-švédské vedoucí trio bojovalo po spolu i na poslední střelecké položce v závodě a nejlépe nakonec vše vyšlo Eckhoffové. Právě té se tehdy podařilo vybílit všechny terče a jela si pro triumf. Öbergová s Röiselandovou tak tedy bojovaly o stříbrnou pozici, ze souboje vyšla nakonec vítězně Norka.

Na poslední střelecké položce se tentokrát střelecky z Češek nedařilo ani Jislové, která minula při svých dvou posledních pokusech, Davidová společně s Charvátovou si připsaly ješště jedno trestné kolo.

Světový pohár biatlonistek v Kontiolahti - stíhací závod žen na 10 km (6.12.2020):

1. Eckhoffová (Norsko) 31:05,9 (0)2. Röiselandová (Norsko) +21,5 (2)3. H. Öbergová (Švédsko) +35,4 (3)4. Alimbekovová (Bělorusko) +55,05. Skottheimová (Švédsko) +58,3 (0)6. Tandrevoldová (Norsko) +1:03,87. Preussová (Německo) +1:08,68. E. Öbergová (Švédsko) +1:19,3

---------

22. Davidová (ČR) +2:22,9 (6)38. Jislová (ČR) +3:32,5 (2)51. Charvátová (ČR) +5:44,3 (10)

Související

Více souvisejících

Biatlon

Aktuálně se děje

před 18 minutami

před 1 hodinou

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy