Češkám se ve štafetě střelecky nedařilo, nakonec uzavíraly elitní desítku. Vyhrály Norky

V sobotu pokračuje štafetovými závody Světový pohár v biatlonu v Novém Městě na Moravě a jako první se na trati v tento den v liduprázdné Vysočina Aréně představily ženy. Českému kvartetu ve složení Jessica Jislová, Markéta Davidová, Lucie Charvátová a Eva Kristejn Puskaračíková se v tomto závodě vůbec nedařilo ve střelbě, přičemž na jedno trestné kolo musela Davidová a hned na dvě musela následně i Charvátová. Proto tak tedy nezbylo na českou reprezentaci lepší než desáté místo. Naopak do cíle jako první dojely Norky následované Francouzkami a Němkami.

Před dvěma týdny na mistrovství světa v Anterselvě se českým biatlonistkám podařilo absolvovat štafetový závod bez trestného kola, což se tak stalo jednou jedinkrát v právě probíhající sezóně 2019/2020. V Novém Městě na Moravě se takoový výkon Češkám nepodařil zopakovat. Ještě před první střelbou Markéty Davidové, která měla na starost druhý úsek poté, co přebírala pomyslnou štafetu od Jessicy Jislové (která na svém úseku třikrát dobíjela), figurovala česká štafeta na výtečném čtvrtém místě a sahala tak na medailové pozice.

Mohla po této položce pomýšlet i úplnou špičku startovního pole, jenomže při střelbě vestoje ji nestačily tři nahrádní náboje k tomu, aby vybílila jeden z pěti terčů. Následně tak tedy musela na jedno trestné kolo a kvůli tomu tak i na další předávce (stejně jako na té první) byla česká štafeta průběžně osmá.

Třetí úsek měla na starost Lucie Charvátová a čeští fanoušci si opěšt připomněli, že štafety jsou pro tuto reprezentantku noční můrou. Po jednom trestném kole musela kroužit po oblou svých střeleckých položkách. Rázem se tak české kvarteto ocitlo na desáté pozici a finišmanka Kristejn Puskarčíková tak vyjela na trať s dvouminutovou ztrátou na čelo závodu.

Závodnice z Harrachova sice nemusela ani jednou na trestné kolo, nicméně i tak nemůže hovořit o výtečné střelbě, neboť jak vleže, tak vestoje vypotřebovala všechny své náhradní náboje. Že česká štafeta nakonec skončí na desáté pozici, o tom nakonec rozhodnout až fotofiniš, jelikož Kristejn Puskarčíková sprintovala o deváté místo až do úplného závěru se Švýcarkou Lenou Häckiovou.

Kdo rozhodně nemusel ani jednou na trestné kolo během celého závodu, tak to byly suverénní Norky, jež nakonec závod vyhrály, šesté Italky a až osmnácté Estonky. Čistou střelbou se naopak nemohly pyšnit stříbrné potažmo bronzové štafety Francie a Německa.

SP v biatlonu v Novém Městě na Moravě (7.3.2020):

Štafety - ženy (4x6 km):

1. Norsko (Knottenová, Lienová, Tandrevoldová, Eckhoffová) 1:09:14,8 hod. (0 trest. okruhů + 8 dobíjení)2. Francie (Simonová, Braisazová, Chevalierová, Bescondová) -28,7 (1+10)3. Německo (Horchlerová, Hinzová, Preussová, Herrmannová) -57,0 (1+14)4. Ukrajina -58,5 (1+12)5. Rusko -1:11,7 (1+12)6. Itálie -2:01,3 (0+11)

...

10. Česko (Jislová, Davidová, Charvátová, Kristejn Puskarčíková) -3:55,5 (3+18)

Konečné pořadí SP štafet (po 6 závodech):

1. Norsko 360 b.2. Švýcarsko 2603. Německo 2604. Francie 2575. Švédsko 2496. Ukrajina 242

...

8. Česko 202

Související

Více souvisejících

Biatlon

Aktuálně se děje

před 34 minutami

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Poslední rozloučení s Vlastimilem Harapesem. Národní divadlo prozradilo podrobnosti

Poslední rozloučení se zesnulým tanečníkem a hercem Vlastimilem Harapesem se uskuteční příští týden v pondělí, informovalo Národní divadlo na webových stránkách. Harapes zemřel po těžké nemoci ve středu, bylo mu 77 let.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy