Curleři Paulovi na Itálii nestačili. Pár z Apeninského poloostrova vyhrál suverénně

V pátek nastoupili v rámci curlingového turnaje smíšených dvojic k dalšímu utkání čeští manželé Zuzana a Tomáš Paulovi. Jejich soupeři byli tentokrát Italové Stefania Constantiniová, Amos Mosaner a právě s těmi si od samého úvodu český pár nevěděl vůbec rady. Poté, co Paulovi svým soupeřům dovolili v prvním a ve čtvrtém endu bodovat hned čtyřmi kameny, bylo jasné, že vše směřuje k české prohře 2:10.

Jak bylo již výše zmíněno, vše v podstatě rozhodl první end, kdy Italové měli k dispozici hned čtyři kameny, kterými mohly bodovat. A taky že bodovali. Stejná situace pak nastala v taktéž zmiňovaném čtvrtém endu. Paulovi tentokrát neměli vůbec šťastný den, v zápase natropili hned několik chyb drobnými nepřesnostmi. To Italové se prezentovali precizní bezchybnou hrou.

Třeba Mosanerovi se podařilo hned dvakrát přesně vyrazit české kameny, přičemž při jednom pokusu se mu podařilo tekto vyrazit hned tři české kameny.

Právě Italové mají ze čtyř dosavadních zápasů čtyři vítězství na svém kontě a proto tak vedou skupinu. Paulovi mající na kontě dvě výhry a dvě prohry se utkají v dalším programu s Brity a Švýcary.

Související

Ilustrační fotografie.

Rusové a Bělorusové mohou na paralympiádu jako neutrální sportovci

Ruští a běloruští reprezentanti se navzdory vojenskému útoku svých zemí na Ukrajinu mohou zúčastnit zimních paralympijských her, které v pátek začnou v Pekingu. Startovat však budou jako neutrální sportovci. Dnes o tom rozhodl Mezinárodní paralympijský výbor (IPC) s tím, že Rusko s Běloruskem budou vyškrtnuty z medailové tabulky.
Ilustrační foto

Zimní hry skončily. Češi na nich zažili druhý nejhorší výsledek v počtu medailí

Nedělním dnem byly zakončeny slavnostním ceremionálem 24. Zimní olympijské hry konané v čínském Pekingu, který tak předal štafetu pořadatelství italským městům Miláno a Cortina d´Amepzzo. Na právě skončených letošních Hrách zaznamenali čeští olympionici, kterých bylo rekordně celkem až 113, druhý nejhorší výsledek v počtu získaných medailí od roku 1994, kdy Češi nezískali ani jeden cenný kov.

Více souvisejících

olympijské hry 2022 olympiáda

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Požáry, ilustrační fotografie.

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

včera

Německá policie, ilustrační fotografie.

Rus v Německu zavraždil dva Ukrajince. Byli to vojáci, tvrdí Kyjev

Dva Ukrajinci, které měl v sobotu v německé spolkové zemi Bavorsko ubodat ruský občan, byli příslušníky ozbrojených sil. Kyjev to potvrdil podle ukrajinských médií, které cituje agentura DPA. Ukrajinští vojáci v Německu podstupovali rehabilitaci po zraněních, která utrpěli na bojišti.

včera

včera

včera

Pavel posvětil nová pravidla pro svazky lidí stejného pohlaví. Platit budou od ledna

Prezident Petr Pavel v pondělí podepsal novelu občanského zákoníku, která od ledna 2024 zavádí nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů. Předpis už dříve schválila Poslanecká sněmovna, Senát se jím nakonec vůbec nezabýval. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy