Nor Lägreid se po sprintu radoval v Hochfilzenu i po stíhačce. Češi si pohoršili

Sobotním stíhacím závodem mužů pokračoval již čtvrtý podnik letošního biatlonového Světového poháru, jenž se konal v rakouském Hochfilzenu. V němm se stejně jako ve čtvrtečním sprintu z vítězství nakonec radoval Nor Sturla Holm Lägreid. Co se týče českých závodníků, tak těm se v závodě nedařilo přeedevším střelecky a i proto se oproti sprintu pohoršili. Nejlepším Čechem byl až čtyřiatřicátý Michal Krčmář.

Kdo zkrátka chtěl v tomto závodu uspěr, musel se vyvarovat chyb na střelnic. To pochopitelně věděl i Nor Sturla Holm Lägreid, jenž při své první střeleckou položku vleže vybílil bez problémů všechny terče, stejně jako další Nor Johannes Dale, zatímco jejich reprezentační kolega Johannes Boe netrefil v úvodu hned dva terče a proto tak následně na čelo hned ztrácel až 51 vteřin. Byl tak až za třetím Francouzem Emilienem Jacquelinem a Švédem Martinem Ponsiluomou, jenž v tu chvíli byl průběžně druhý.

Na úvodní střelbě se jedné chyby nevyvaroval Ondřej Moravec, to Michal Krčmář nechyboval. Adam Václavík ale musel na dvě trestná kola a na jedno pak také další reprezentant Milan Žemlička, pro nějž to byl premiérový start ve Světovém poháru.

Pokud jste se podívali na čelo závodu i po druhé střelbě vleže, žádnou změnu jste nemohli zaznamenat. I tehdy na něm byli dva stejní Norové Lägreid a Dale. Oba dva totiž opět zastříleli nejen rychle, ale hlavně čistě. To nemohl o sobě říct Michal Krčmář, který zaznamenal jednu chybu a po této oložce tak figuroval až jako devětadvacátý. Ani Moravcovi se příliš nedařilo, z 27. pozice se propadl rovnou až na devětatřicátou. Václavík se Žemličkou absovovali druhou střelbu naproto totožně jako tu svou první.

Zlom závodu začal nastávat až po první střelbě vestoje. Zatímco Dale musel hned na tři trestná kola, Lägreid pouze na jedno. To tak byla hozená rukavice pro pronásledovatele této norské dvojice, tedy pro trio Ponsiuoma, Christiansen a Jacquelin.

Krčmář se v tu chvíli snažil společně s Moravcem střílet rychle, ale oba dva jednou minuli. To Václavíkovi se Žemličkou se naopak střelecky dařilo bezchybně.

Jelikož na poslední střelbu v závodě přijížděl první Lägreid s pětadvacetivteřinovým náskokem, stál o to, aby se na koberci nemusel nikterak hodně zdržovat. To se mu podařilo a o tom, kdo vyhraje stíhačku nebylo už v Hochfilzenu pochyb.

To tajenka, kdo bude nakonec v závodě druhý, nebyla rozluštěna do samotného závěru. Nakonec ale v tomto souboji zvítězil Jacquelin nad Johanessem Boe a díky Francouzově skvělému závěrčnému stoupání a rychlému běhu, tak tedy Jacquelin přijel do cíle s náskokem čtyři desetiny.

Závěrečnou střelbu zvládli bezchybně jak Krčmář, tak Moravec, ale v konečném pořadí nakonec prvně jmenovaný skončil až čtyřiatřicátý, druhý jmenovaný pak až jednačtyřicátý. Adam Václavík nakonec skončil na 52. místě, Žemlička při své premiéře devětapadesátý.

Světový pohár biatlonistů v Hochfilzenu - stíhací závod mužů na 12,5 km (19.12.2020):

1. Lägreid (Norsko) 31:14:9 (1)2. Jacquelin (Francie) +8,5 (0)3. J. Boe (Norsko) + 8,9 (3)4. Christiansen (Norsko) + 13, 0 (0)5. Ponsiluoma (Švédsko) +15,7 (0)6. Dale (Norsko) +38,6 (4)7. T. Boe (Norsko) +41,0 (1)8. Fillon Maillet (Francie) +1:08,3 (2)

---------------------

34. Krčmář (ČR) + 2:56,8 (3)41. Moravec (ČR) + 3:27,1 (4)52. Václavík (ČR) + 4:38,1 (5)59. Žemlička (ČR) +6:28,1 (5)

Související

Více souvisejících

Biatlon

Aktuálně se děje

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

včera

včera

Jednání o míru na Ukrajině bez Ruska? Zbytečnost, žádný výsledek nebude, tvrdí Kreml

Plánovaný červnový summit, při kterém Švýcarsko doufá, že vydláždí cestu pro mírový proces, je podle Kremlu bez ruské účasti zbytečný. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy