Malování žije! Microsoft v reakci na kritiku přehodnotil své rozhodnutí

Včera proběhla světem šokující zpráva. Americký počítačový gigant se rozhodl pro další vydání systému Windows zrušit legendární editor Malování. Proti oznámení se však od fanoušků zvedla obrovská vlna nevole a stačilo jen několik hodin, aby Microsoft vycouval.

Britský předseda vlády Harold Wilson kdysi řekl, že týden je v politice hrozně dlouhý čas. Zdá se, že na internetu je dlouhým časem pouhých 24 hodin. Legendární grafický editor Malování se z hrobu na vrchol dostal za méně, než jeden den. 

Včerejší zprávou dne bylo, že program na kreslení, který je nedílnou součástí systému Windows už od roku 1985, namaluje své poslední čárky. Ještě nestačil dospět ani do Kristových let a už měl být letos na podzim novým updatem Windows 10 odstraněn. Nostalgie a hlasitý odpor zákazníků však zadržel pomyslnou ruku softwarové společnosti.

„Viděli jsme neuvěřitelný příliv podpory a nostalgie kolem Malování,“ napsala v reakci generální ředitelka pro 3D Megan Saunders. „Naučili jsme se, že za 32 let své existence nabralo Malování mnoho fanoušků. Bylo úžasné vidět tolik lásky k té staré zrezivělé aplikaci,“ komentovala s dojetím Saunders.

Dále pak upřesnila, že Malování nezmizí úplně. Jen už se nebude objevovat jako pevná součást systému, ale bude zdarma ke stažení ve Windows Store. Poté přidala informaci, že bude k dispozici nový program, Malování 3D, které by mělo nabídnout řadu nových funkcí.

„Děkujeme za obrovskou odezvu a lásku ke starému Malování. Napište nám jak se vám líbí Malování 3D a pokračujte ve tvoření!“ uzavřela Saunders. Malování možná není nejlepším grafickým editorem na světě, ale díky svému jednoduchému ovládání se stalo velmi populárním. Tak na dalších 30 let!

Související

Více souvisejících

Microsoft USA (Spojené státy americké) windows program počítače

Aktuálně se děje

před 27 minutami

před 39 minutami

před 50 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

Nová bilance: V Pásmu Gazy zemřelo přes 34 500 lidí

Při izraelské vojenské ofenzivě v Pásmu Gazy od 7. října zahynulo 34.568 lidí. Ve středu to uvedlo ministerstvo zdravotnictví v Pásmu Gazy ovládaném Hamásemm informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy