Dívku sužuje záhadná nemoc. Kýchá dvanácttisíckrát za den, nikdo neví proč

Mladá Texasanka Katelyn trpí záhadnou nemocí, kýchá totiž až dvanácttisíckrát denně! Začala kýchat v roce 2009 a od té doby nepřestala. Tedy kromě několika hodin, kdy spí. Nemůže jíst a nechodí do školy.

Katelyn Thornley z Texasu začala v roce 2009 kýchat frekvencí tisíckrát za den a od té doby nepřestala. Nyní se za minutu její kýchnutí ozve minimálně dvakrát, někdy ale i dvacetkrát. Aspoň malou úlevou je jí spánek, to je totiž jediná doba, kdy kýchání přestane. Stále ale kýchne každý den několik tisíckrát!

"Šla jsem z hodiny klarinetu a najednou jsem začala kýchat. Nejdřív jsem myslela, že je to alergie, ale než jsem šla spát, kýchla jsem třicetkrát," popsala Katelyn pro ABC News, jak to všechno začalo. Lékaři zatím nezjistili, proč Katelyn stále kýchá, ani proč vůbec začala.

Podle doktora Mereda Parnese, kterého Katelyn navštívila, by to mohl být tik. Tuto diagnózu potvrzuje i fakt, že dívka kýchá častěji, když je nervózní. "Někdy to dokážu ovládat, ale hrozně to bolí," vysvětluje Katelyn.

Katelyn nemůže normálně jíst ani pít, jen trochu usrkávat. Musela skončit i s hrou na klarinet, který má tak ráda. Přestala chodit do školy, protože si ani nemohla dělat poznámky a ostatní děti se jí smály. Navíc ji prý bolí celé tělo, jak při kýchnutí zapojuje svaly, hlavně břicho a nohy.

"Jednou kýchala nepřetržitě 45 minut. Křičela bolestí, ale já jsem ji mohl jen držet za ruku a čekat, než půjde spát," zadržoval slzy její otec Travis.

Katelyn stav se v průběhu let postupně zhoršoval. Po několika letech už kýchala osmtisíckrát za den, v roce 2015 dokonce 12 000 krát. Zatím se ale nenašel žádný lékař, který by ji pomohl její trápení vyřešit.

Katelyn Thornley nemoci

Aktuálně se děje

před 21 minutami

před 1 hodinou

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

před 6 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy