Egypťana, který v Hurgadě zabil českou turistku, vyšetří psychiatři

Káhira – Muž, který před třemi týdny v Hurgadě zavraždil tři turistky, včetně Češky, bude vyšetřen na psychiatrii. Abdar Rahmán Šaabán abú Kúra, jak útočníka identifikují egyptské bezpečnostní zdroje, má zůstat na lékařském pozorování 45 dní.

Převoz egyptského útočníka sympatizujícího s Islámským státem (IS) nařídil tamní žalobce. S odvoláním na egyptskou agenturu MENA o tom dnes informovala agentura Reuters.

Úřady však neupřesnily, co by se stalo, kdyby byl shledán psychicky nemocným.

Egypťan 14. července zaútočil nožem v turistickém letovisku u Rudého moře. Podle egyptských bezpečnostních složek se chtěl připojit k teroristickému IS. Agentura AP uvedla, že IS Egypťana přímo pověřila tím, aby napadl cizince.

Muž podle úřadů v Hurgadě nejprve v jednom hotelu nožem zavraždil dvě německé turistky a dva další rekreanty pobodal. Poté přeplaval na sousední pláž, kde zranil nejméně další dva lidi. Mezi nimi byla i 36letá Češka, která vážným zraněním po několika dnech podlehla.

Atentátníka zadržel personál letoviska a předal ho policii. Vyšetřovatelé doporučili, aby byl obviněn z terorismu.

Související

Češka pobodaná v Egyptě (14.7.2017 Hurgháda)

Česká policie odložila kauzu Češky ubodané při teroru v Egyptě. Proč?

Česká policie nebude řešit případ turistky z ČR, kterou v Hurgadě ubodal egyptský útočník. Případ odložila, protože se nepodařilo zjistit dostatek informací, jež by v Česku umožňovaly zahájit trestní stíhání. Na dotaz ČTK to dnes sdělil Marek Bodlák z pražského vrchního státního zastupitelství.
Věznice

Teror v Hurghadě bez trestu? Islamista, který zabil Češku, patrně nebude souzen

Egypťan, který před dvěma lety při útoku nožem v egyptském letovisku Hurghadě zabil dvě Němky a jednu Češku, možná nebude za tento čin souzen. Dnes to s odvoláním na egyptské justiční zdroje napsala agentura DPA. Pachatel, který byl na místě zadržen, je stále na psychiatrické klinice a dosud není jasné, zda by mohl být prohlášen za svéprávného.

Více souvisejících

Češka pobodaná v Egyptě (14.7.2017 Hurgháda) Egypt

Aktuálně se děje

před 5 minutami

před 29 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Rusko tvrdí, že provedlo útok na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy