Ugandská armáda tři měsíce válčila se zloději dobytka, 29 mrtvých

Kampala - Ugandská armáda po tři měsíce bojovala se zloději dobytka, za tu dobu jich 29 zabila. V průběhu operace, která začala v listopadu, vojáci zabavili dvanáct zbraní a neupřesněný počet provinilců zadrželi.

Informovala o tom agentura AFP s odvoláním na mluvčího armády kapitána Alberta Arinaitweho. "Došlo k jednotlivým kontaktům a střetům mezi pravidelnou armádou a ozbrojenci. Při těchto střetech jsme jich zabili celkem 29. Naposledy v pátek 19. ledna, kdy jsme zneškodnili jednoho," sdělil mluvčí.

Nejvíce zabitých podle něj patřilo k chovatelům z kmenů Jie a Dodoth, ale mohou mezi nimi být i Turkanové ze sousední Keni, kteří stále častěji do Ugandy přicházejí krást dobytek. Keňané smějí vstoupit na ugandské území během období sucha za podmínky, že nejsou ozbrojení.

"Více než 15 osob bylo 15. prosince postaveno před soud. Některé z nich byly odsouzené a uvězněné," řekl Arinaitwe a dodal, že udělené tresty se pohybují v rozmezí od tří do 15 let.

Související

Více souvisejících

uganda Keňa Dobytek (skot)

Aktuálně se děje

před 46 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci. Region postihlo rekordní sucho

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy