Parta kamarádů se šla vykoupat do vířivky. Poté, co do ní vlezli, začalo peklo

Na světě existuje řada nebezpečných předmětů, které mohou lidem ublížit nebo je připravit o život. Málokdo by ale čekal, že jedním z nich bude vířivka. Bohužel se o tom na vlastní kůži přesvědčilo několik přátel z Jihoafrické republiky.

Třicetiletý Andre van Huyssteen zemřel poté, co se rozhodl vykoupat ve vířivce u svých přátel. Za vším stojí exploze, která začala do okolí chrlit rozpálené plasty.

Andre si spolu s manželkou vyrazil k přátelům a všichni se rozhodli skočit do vířivky. Koupání se ale po chvíli změnilo v peklo. Přehřálo se totiž topné těleso, které explodovalo a do okolí začalo obrovskou silou chrlit kusy žhavých plastů.

To, co následovalo, si dokáže představit jen málokdo. Nastala panika a každý se snažil uprchnout co nejdál od létajícího žhavého plastu. Většině lidí se to povedlo jen s povrchovými zraněními.

Jeden z plastových kusů ale prorazil Andreho lebku a pronikl mu přímo do mozku. Přivolaní záchranáři ho okamžitě odvezli do nemocnice, kde ho převzali do péče lékaři. Muže operovali čtyřikrát, život mu ale zachránit nedokázali. Zůstala po něm manželka se dvěma dětmi.

Související

Ilustrační fotografie.

Historie dvoudílných plavek. První bikiny oblékla striptérka a staly se symbolem nemravnosti

Ještě počátkem minulého století zakrývaly plavky většinu lidského těla, dnes ho naopak co nejvíce odhalují. První dvoudílné plavky, pro které se ujalo označení bikiny, byly uvedeny na trh před bezmála 80 lety a sklidily vlnu pohoršení a kritiky. Dokonce je na sebe tehdy nechtěla obléknout žádná modelka, a tak první bikiny předváděla striptérka. Trvalo poměrně dlouhou dobu, než se na dvoudílné dámské plavky přestalo pohlížet s nevraživostí.
Ilustrační fotografie.

Voda v přírodních koupalištích je většinou vhodná ke koupání, platí ale i zákazy

Kvalita vody ve většině českých přírodních koupališť v Česku, která kontrolují hygienici, je nadále dobrá a lidé se v nich mohou koupat. Stále ale platí také několik zákazů, například na Vysočině v rybníku Kachlička na Havlíčkobrodsku, v Plzni v jezírku Škodaland nebo v jihočeském kraji v nádrži Orlík u Podolska na Písecku. Zavřené zatím zůstává i přírodní koupaliště v Tanvaldu na Jablonecku, město už ho ale vyčistilo a znovu se napouští. Dnes hygienici v Karlovarském kraji vyhlásili zákaz koupání ve vodní nádrži Skalka.

Více souvisejících

koupání jihoafrická republika

Aktuálně se děje

před 20 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Anthony Blinken a Yoav Gallant

USA nadále odrazují Izrael od postupu do Rafáhu. Z OSN zní hlasy o hladomoru

Washington nadále odrazuje Izrael od útoku na Rafáh na jihu Pásma Gazy. Podle amerického ministra zahraničí Antonyho Blinkena by způsobil nepřijatelné škody, uvedly světové agentury. Izrael podle USA zatím nepředstavil plán ochrany obyvatel, přičemž je známo, že ve městě se tísní až půldruhého milionu lidí, včetně uprchlíků z jiných částí Pásma Gazy. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Ilustrační fotografie.

Ruská škola kritizovala válku na Ukrajině. Konec byl nevyhnutelný

Ruské úřady zatočily se soukromou školou Novokolledž v Novosibirsku, která se jako jedna z mála veřejně vyslovila proti válce na Ukrajině. Dočkala se za to prověrek, pokut a neudělení akreditace. Zakladatel zařízení Sergej Černyšov pak byl označen za tzv. zahraničního agenta, informovala ruská mutace BBC. Škola přestane existovat na konci školního roku. 

před 4 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ruská armáda dobyla na Ukrajině území o rozloze 547 kilometrů čtverečních, oznámil Šojgu

Podle ruského ministra obrany Sergeje Šojgua letos ruská armáda dobyla na Ukrajině území o rozloze 547 kilometrů čtverečních. Tvrdí také, že ukrajinské jednotky ustupují po celé délce fronty. Tato prohlášení ale nelze ověřit.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy