Nigérie zavedla linku na ohlašování zmetků, vyvolalo to posměch

Nigerijci mají nově možnost telefonicky nahlásit kontrolnímu úřadu SON produkty nevalné kvality, propagace bezplatné linky se ale poněkud zvrtla. Nigerijská vláda totiž na twitteru uvedla špatné telefonní číslo, což vyvolalo posměch. Řada uživatelů sociální sítě se také pozastavila nad tím, jak v Nigérii, kde je vše podprůměrné, definovat standard.

"Pokud se setkáte s produktem, který nesplňuje kvality standardu, zavolejte SON na telefonní číslo 0800225766," uvedl vládní twitter. Správné číslo je ale 08002255766, jak uvádí leták úřadu. I zmíněný leták si vysloužil kritiku za to, že žena u ucha drží obstarožní telefon, který již podle uživatelů dnešní standard nesplňuje.

If you come across any sub-standard product, please call the @SONNigeria on the service phone number- 0800225766.

— Government of Nigeria (@AsoRock) 13. listopadu 2018

Twitter zároveň zaplavily dotazy, jak v zemi, kde se to jen hemží padělky známých značek, poznat, že zboží je standardní kvality. Někteří lidé se již na SON obrátili s otázkami, zda je možné jako zboží po záruce ohlásit také politiky či zda lze považovat jako nestandardní neustálé výpadky elektřiny či všudypřítomnou chudobu.

Jeden z uživatelů upozornil SON na svého souseda, se kterým očividně nemá dobré vztahy. Poznamenal totiž, že soused je příkladem šlendriánství, neboť se narodil jen kvůli tomu, že si jeho otec zakoupil prezervativ, který byl vadný.

Další uživatel zase poukázal, že by bylo dobré, kdyby na celém území Nigérie fungovala jednotná nouzová linka, neboť dovolat se na záchranáře či policii v různých částech země není snadné.

Související

Tomáš Zdechovský /KDU-ČSL/

Europoslanec Zdechovský připravil rezoluci odsuzující masakr křesťanů v Nigérii. Hlasovat se bude ve čtvrtek

Evropský parlamentu bude ve čtvrtek na svém plenárním zasedání hlasovat o rezoluci odsuzující masakr křesťanů v nigerijském státě Plateau, ke kterému došlo během Vánoc minulého roku. Při brutálním útoku zemřelo přes dvě stě křesťanů. Usnesení připravil za Evropskou lidovou stranu europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL), jenž se dlouhodobě zabývá otázkou pronásledování a perzekuování křesťanů ve světě. 

Více souvisejících

Nigérie telefony zajímavosti

Aktuálně se děje

před 7 minutami

Krycí jméno ukrajinského vojáka „Niemachny“.

V ruském zajetí: Psi žijí lépe. Ztratil jsem jakoukoli naději a vůli žít

Ukrajinský voják přezdívaný „Niemachny“, který strávil 13 měsíců v ruském zajetí, promluvil o tom, co všechno prožil, když padl do zajetí po bojích o Azovstal v Mariupolu. „V kasárnách nás bylo hodně. Byla tam dvě patra a asi půl stovky plus-minus lidí. Spali jsme vlastně na sobě, na podlaze,“ vzpomíná. A dodává hned na začátku „Rusové se snažili přimět Ukrajince střílet do vlastních zajatců.“

před 25 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Ministerstvo zdravotnictví, ilustrační fotografie.

Svrčinová na vlastní žádost končí jako hlavní hygienička

Vláda ve středu odvolala hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou na její vlastní žádost, uvedlo ministerstvo zdravotnictví. Do jmenování jejího nástupce bude kompetence hlavního hygienika v plném rozsahu vykonávat její zástupce a ředitel odboru ochrany veřejného zdraví Ministerstva zdravotnictví Matyáš Fošum. Výběrové řízení má být vypsáno v nejbližších dnech.

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

Důchody, ilustrační fotografie.

Valorizace důchodů v lednu 2025: První odhady už naznačují, jak penze porostou

Až na začátku příštího roku se lidem opět zvýší důchody. O výši příští valorizace by mělo být jasno v létě, vyšší penze pak budou senioři pobírat od ledna 2025. Podle odhadů ministerstva práce a sociálních věcí vedeného Marianem Jurečkou (KDU-ČSL) by důchody měly vzrůst přinejmenším o dvě procenta. 

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Vlivná Kim Jo-čong, sestra diktátora na archivních snímcích.

Sestra vůdce KLDR hrozí: Vybudujeme ohromnou vojenskou sílu

Severní Korea hodlá pokračovat v budování "ohromující a nejsilnější vojenské síly" na ochranu své suverenity a míru v regionu, prohlásila Kim Jo-džong, která je vlivná sestra severokorejského vůdce Kim Čong-una, jak informoval ve středu server The Korea Times s odkazem na tamní tiskovou agenturu KCNA.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Robert Fico

Fico definitivně zatočil s RTVS. Stanice se přejmenuje a bude povinně vysílat hymnu

Vláda slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) ve středu schválila kritizované změny fungování veřejnoprávních médií. Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) se má změnit na Slovenskou televizi a Rozhlas (STVR), jejíhož ředitele bude volit devítičlenná rada se čtyřmi nominanty ministerstva kultury. Slovenská vláda dnes schválila příslušný návrh zákona, uvedla agentura TASR.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Zimní počasí opět udeří. Místy může napadnout až 10 centimetrů sněhu

Meteorologové v úterý opět avizovali, že do Česka dnes dorazí další sněžení díky tlakové níži postupující ze severního Středomoří k severovýchodu. Na východě republiky může spadnout až 10 centimetrů sněhu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy