Šílený řev a boj s démony. Tak vypadal exorcismus online +VIDEO

Buenos Aires - Dvaadvacetiletá Laura z Argentiny se stala hlavní hvězdou děsivého videa. Zkušený biskup Manuel Acuňa z ní vymítal ďábla. Obřad přenášely argentinské noviny Cronica na svém webu.

Dívku přivedla do kostela její rodina. Prý ji před několika dny posednul ďábel. Jen exorcismus ji mohl pomoci a zachránit její duši. Obřadu se ujal zkušený biskup Manuel Acuňa hlásící se k luteránskému hnutí charismatické obnovy. Acuňa takové obřady praktikuje denně.

Ten pondělní byl však výjimečný. Církev i rodina dívky souhlasily s tím, aby na svém webu celý přenos přenášely živě argentinské noviny Cronica. Událost sledovaly tisíce Argentinců.

Dívka se během vymítání zmítat v ukrutných bolestech a vydávat nesrozumitelné zvuky. Když ji kněz přiloží na hruď kříž, její utrpení se ještě zhorší. Slyšíme, jak na kněze křičí "Ne! Ne!", když kněz vyzývá ďábla, aby opustil její tělo.

Zdroj: YouTube

Biskup Acuňa se po obřadu svěřil se svými pocity novinářům: "Mohli jsme vidět souboj mezi různými silami zla. Exorcismu pomáhá, když znáte jména démonů, s nimiž bojujete, protože pak ztrácí sílu. V tomhle případě jsme bojovali s Legií, skupinou démonů, kterých můžou být i tisíce, a kteří nemají hmotná těla."

Celý obřad se odehrál v Buenos Aires, v rodném městě současného papeže Františka. Cronica se ale odvolává na jeho starší slova:

"Tato generace a mnoho dalších byly vedeny k představě, že ďábel je mýtus, postava, myšlenka či fenomén. Ale ďábel existuje a my s ním musíme bojovat!" řekl František.

Podobný případ se odehrál před necelým půl rokem i v České republice. V listopadu uniklo tajné video, na němž exorcista vymítá ďábla v jihomoravském Vranově nad Dyjí.

Související

Islámský stát (ISIS)

Exorcismus dle IS? Vyhánění džinů zahrnovalo bití žen

Islámský stát v iráckém Mosulu potíral všechny druhy náboženských praktik, které se mu jevily jako odporující zásadám „pravého“ islámu. Jednu však nechával na pokoji – exorcismus džinů. Přitom tento druh rituálu zahrnuje i tělesný kontakt mezi mužem a ženou, což IS přísně trestal a zakazoval, uvádí stanice Deutsche Welle.
Vatikán, ilustrační foto

Počet posedlých lidí narůstá. Vatikán začne školit exorcisty

Vatikán - Mezinárodní asociace exorcistů, která sdružuje na 200 specialistů z katolické anglikánské a pravoslavné církve na vymítání démonů a ďábla vyhlásila „pastorální stav nouze.“ V posledním roce, jak píše The Guardian, se až ztrojnásobil hlášený počet posedlých lidí a církvím dochází odborníci. Ti jsou navíc přetíženi. Vatikán se rozhodl naléhavou situaci řešit, a pro nové adepty exorcismu otevřel přípravný kurz.

Více souvisejících

exorcismus argentina Náboženství

Aktuálně se děje

před 2 minutami

před 35 minutami

před 35 minutami

před 37 minutami

před 47 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 7 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

Nemáte děti? Na důchody zaplatíte víc, navrhují lidovci. Piráti jsou proti

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy