Kubík se narodil jako holka. V pěti letech se z něj stal kluk

Boston - Rodičům se narodila krásná holčička, jenže jen o pár let později bylo všechno jinak. Jejich dcerka jim totiž pořád říkala, že je kluk. Nakonec jí v pěti letech dovolili změnit pohlaví.

Neuvěřitelné pochopení pro pocity svého dítěte projevili rodiče Mimi a Joe Lemayovi z amerického Bostonu.Těm se před pěti lety narodila krásná holčička Mia. Jenže když jí byly dva roky, pořád dokolečka rodičům opakovala: "Jsem kluk!" O příběhu svého transexuálního dítěte hovořili v televizi NBC.

Na radu specialistů se nakonec rozhodli, že svému dítěti nebudou stát ve štěstí, a minulý rok dceři dovolili změnu pohlaví. Z Mii se tak rázem stal Jacob a rodiče teď doufají, že okolní svět bude jeho rozhodnutí tolerovat.

Zdroj: YouTube

Protože je Jacob příliš mladý, není zatím možná operace nebo hormonální léčba. Proměna zatím probíhá po sociální stránce. Ostříhali Jacobovi vlasy na krátko, oblékli do chlapeckého oblečení a říkají všem, kdo dítě zná, aby mu neříkali Mia ale Jacob. Kromě toho začal clhapec chodit do nové školy, kde žádné z dětí neví, že vlastně není fyzicky kluk, ale holka.

"Kdybychom světu náš příběh nepověděli, neukázali, že transexuální děti jsou normální a báječné a že z nich nemusí mít okolí strach, bojím se, že by k němu v budoucnu bylo okolí hodně nepřátelské. Takhle doufáme, že ho okolí bude normálně akceptovat," říká Jacobova matka Mimi.

Jacob si odmalička hrál s klučičími hračkami a chtěl nosit klučičí oblečení, jinak byl nešťastný. Často se kriticky díval na své tělo a ptal se: "Bože, proč jsi mě stvořil takového? Co je se mnou špatně?" Když se ho rodiče zeptali, co by si přál, řekl jim: "Nemůžu být kluk celou dobu. Když jsem ve škole, musím být Mia, jenže já chci být kluk pořád ." A ačkoli si svým rozhodnutím nebyli Lemayovi zpočátku úplně jistí, teď, když vidí Jacobovu radost, vědí, že udělali správně.

Související

Více souvisejících

USA (Spojené státy americké) děti transsexualové

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy