Jak dlouho trvá dosáhnout orgasmu? Vědci to přesně určili

New York - Největší problém při sexu? Mužům a ženám trvá různě dlouho, než dosáhnou orgasmu. Vědci dokonce přesně změřili, jak dlouhou dobu to které pohlaví potřebuje.

Při masturbaci potřebují muži k vyvrcholení průměrně dvě minuty. To ženy potřebují k dosažení vrcholu dvojnásobnou dobu, tedy čtyři minuty. Když dojde na předehru a na pohlavní styk, existuje určité okno, do kterého se sehraní partneři mohou vejít.

Ženám totiž podle výzkumu sexuologů Masterse a Johnsonové trvá vyvrcholení 10 až 20 minut. To muži vydrží přibližně 7 až 14 minut. Určitý prostor na to, aby si sex užili naplno oba, tak existuje. Ve chvíli, kdy ovšem dojde na samotný pohlavní styk, vydrží podle sexuologů muži maximálně 2 až 3 minuty.

Masters a Johnsonová také zkoumali, kolik času muži potřebují k tomu, aby mohli po dosažení orgasmu v sexu pokračovat. Ale přesného výsledku se jim dobrat nepodařilo. Podle jejich výzkumu je to individuální a ta doba se pohybuje v rozmezí jedné minuty a celé hodiny.

Jak ale ukázala nová studie univerzity v Indianě, muži jsou mnohem sebevědomější, pokud jde o představu, jak často se jim podaří uspokojit partnerku. Zatímco o tom, že při posledním sexu přivedli partnerku k orgasmu, bylo přesvědčeno 85 % účastníků výzkumu. Že měly orgasmus potvrdilo jen 64 % žen do výzkumu zapojených.

Související

Ilustrační fotografie

Zemřel nejslavnější indický "sexpert", jeho rady přitáhly i pozornost cenzorů

Ve věku 96 let zemřel nejslavnější indický sexuolog, doktor Mahindar Vatsa. Tento vystudovaný porodník a gynekolog zasvětil život zvyšování informovanosti o sexu v Indii, ale nejvíce ho proslavil novinový sloupek "Zeptejte se sexperta", který začal psát ve svých 80 letech a vydával ho více než deset let, uvedl zpravodajský server BBC News.
Ilustrační foto

Britská vláda terčem posměchu kvůli novému pravidlu, dostalo přezdívku "zákaz sexu"

Britská vláda se stala terčem vtipů kvůli novému pravidlu, které z důvodu šíření koronaviru zakazuje shromažďování dvou a více osob ve vnitřních prostorech a jemuž média okamžitě začala přezdívat "zákaz sexu". Zřejmě nezamýšleným důsledkem nařízení totiž je i to, že jsou nyní nelegální také milenecké schůzky párů, které společně nežijí v jedné domácnosti.

Více souvisejících

Pohlavní styk Láska, intimnosti, vztahy

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

Jiřina Bohdalová v televizním filmu Svatá.

RECENZE: Svatá s démonickou Bohdalovou se pod podnětnou premisou hroutí a učí nás překrucovat

V neděli v lineárním vysílání odpremiéroval očekávaný snímek České televize Svatá, nyní si jej můžete pustit na iVysílání. Produkce spoléhá na osvědčená tvůrčí i herecká jména a po záplavě seriálů a minisérií se navrací k formátu dlouhometrážního televizního filmu. Slibná zápletka prestižního projektu s možnostmi ambivalence však v závěru vyzní banálně a dialog nevede.

včera

včera

včera

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

MS v ledním hokeji: Česko - Kanada 3:4. Velký návrat, pak prohra v prodloužení

Česko v závěrečném zápase skupinové fáze domácího mistrovství světa proti Kanadě hrálo o první místo ve skupině A. Za národní tým poprvé na šampionátu nastoupil nejlepší český hráč současnosti David Pastrňák. I on byl na ledě, když národní tým v předposlední minutě dokonal návrat z dvoubrankové ztráty. V prodloužení ale rozhodl o vítězství zámořského týmu Cozens.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

V Rusku začaly manévry s nestrategickými jadernými zbraněmi

Ruská armáda v úterý zahájila úvodní fázi manévrů s nestrategickými jadernými zbraněmi, uvedla agentura Interfax s odvoláním na ministerstvo obrany. Cvičení probíhá v Jižním vojenském okruhu, pod který spadají i okupované části ukrajinského území. 

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Teroristé Hamásu

Nepřijatelné a absurdní. Itálie se vyjádřila k zatykači na Netanjahua

Porovnávání Izraele a palestinského militantního hnutí Hamás je nepřijatelné a absurdní. Prohlásil to v úterý italský ministr zahraničí Antonio Tajani poté, co hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan požádal o vydání zatykačů na představitele Izraele i Hamásu. Uvedla to agentura AFP.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

včera

Úterní počasí: Silné bouřky udeří už odpoledne. Hrozí i rozvodnění menších toků

V části Česka hrozí v úterý odpoledne a večer a v noci na středu silné bouřky, příslušnou výstrahu vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Napršet v nich může i kolem 50 milimetrů, zesílí také vítr. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy