V turistickém letovisku v Mexiku se našlo 13 zavražděných lidí

Mexiko - Mexická policie nalezla v okolí jezera Chapala na západě země těla 13 lidí, kteří podle ní byli zabiti v rámci války gangů o kontrolu nad produkcí drog a nad jejich pašováním do Spojených států. Dnes o tom informovala agentura AP.

Dvanáct mužů a jedna žena podle vyšetřovatelů přišlo o život už před týdnem. Jejich vrazi pravděpodobně naházeli těla do řeky, která je donesla až k jezeru Chapala, které je oblíbenou destinací mezi americkými turisty. Policisté v mrtvých poznali členy jednoho z drogových kartelů, které v Mexiku bojují o moc.Ve stejné oblasti, kde se nalezla těla, došlo v sobotu také ke střetu mezi policií a zločineckou bandou. Při přestřelce zemřel podle úřadů jeden policista. Není jasné, zda má incident nějakou spojitost s nálezem mrtvých.Mexiko sužuje už několik let vlna násilí spojená mimo jiné s činností drogových kartelů. V minulém roce došlo v zemi se 120 miliony obyvatel k více než 20.000 vražd.

Související

V Mexiku zavraždili za dva měsíce už sedmého novináře

V Mexiku zavraždili za dva měsíce už sedmého novináře

Už sedmý novinář byl za poslední dva měsíce zavražděn v Mexiku. Nejnovější obětí se stal Juan Carlos Muñiz, který byl zastřelen ve městě Fresnillo ve středomexickém státě Zacatecas. S odkazem na guvernéra Davida Monreala o tom informovala agentura DPA.
Ilustrační foto

Podíl na vraždě studentů v Mexiku měli vojáci, budou zatčeni

Mexické úřady se chystají vydat zatykače v případu únosu a pravděpodobné vraždy skupiny 43 studentů v roce 2014. Podle zdrojů agentury Reuters obeznámených s případem je to poprvé, co mají být v rámci rozsáhlého vyšetřování zatčeni také vojáci. O roli armády v případu už v minulosti spekulovala média i odborníci.

Více souvisejících

Vraždy v Mexiku Drogy Mexiko

Aktuálně se děje

před 36 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Valerij Zalužnyj

Změny ve vedení Ukrajiny: Zalužnyj míří do Británie, Kubrakov skončil

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Aktualizováno před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Izrael, ilustrační foto

Izrael se vyjádřil k hrozbě Bidena o zákazu dodávek zbraní

Za "velké zklamání" označil ve čtvrtek izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan vyjádření amerického prezidenta Joea Bidena, který pohrozil zastavením některých dodávek zbraní Izraeli v případě, že zaútočí na město Rafah na jihu Pásma Gazy. 

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

včera

Slováci zadrželi 14letého mladíka. Škole vyhrožoval bombou

Během policejní operace pod krycím názvem Škola zasáhla Národní kriminální agentura (NAKA) a zadržela čtrnáctiletou osobu kvůli podezření ze šíření poplašné zprávy. Uvedla tisková agentura TASR.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy