Johnny Depp uvažuje o atentátu na Trumpa? Kdy naposledy herec zabil prezidenta, ptá se

New York - Na filmovém festivalu v Glastonbury padají zajímavá prohlášení. Herec Johnny Depp tam při prezentaci svého filmu nadhodil otázku „Kdy se naposledy stalo, že by herec zavraždil prezidenta?“a velmi tím pobavil své publikum.

Johnny Depp přijel na filmový festival v Glastonbury prezentovat svůj film The Libertine (2004). Při diskuzi s fanoušky se nejprve zeptal: „Můžete sem přivést Trumpa?“ Dav nebyl jeho poznámkou nadšený a nespokojenost hlasitě projevoval. Depp své sdělení doplnil. „Vy jste mě vůbec nepochopili. Kdy naposledy zabil herec prezidenta?“

Po své otázce sklidil od publika hlasitý potlesk a jásot. „Chtěl bych jen ujasnit. Já nejsem herec, jen mám lhaní jako živobytí. Každopádně už to je dávno, možná je na čase,“ doplnila hvězda Pirátů z Karibiku. Ihned také odhadla, že prohlášení vzbudí velký ohlas.

Je to jenom otázka

Herec pravděpodobně odkazoval k atentátu na 16. prezidenta Spojených států Abrahama Lincolna. Toho zavraždil herec John Wilkes Booth v roce 1865. Chvíli po své kontroverzní otázce Depp doplnil, že atentát ve skutečnosti neplánuje.

„Mimochodem, tohle bude v novinách a bude to hrozné,“ poznamenal Depp. „Je to jenom otázka, nic tím nechci naznačovat,“ doplnil.

Na Trumpa mají spadeno i další celebrity

V podobném duchu jako Johnny Depp se vyjádřila například i Madonna. Ta řekla, že „fakt hodně přemýšlela nad vyhozením Bílého domu do povětří.“ Raper Snoop Dogg zase na podobiznu amerického prezidenta střílel dětskou pistolkou v jednom ze svých videoklipů.

Zatímco někteří přijali Deppova slova jako dobrý nápad či jeden z jeho vtipů, jiní ho na sociálních sítích odsoudili. „Kdy naposledy spáchal herec atentát na prezidenta? Před pár dny se střílelo na republikánské kongresmany,“ napsal na Twitteru uživatel Chet Cannon. Odkazoval tak na incident, při kterém byl 15. června napaden republikánský kongresman Steve Scalise. Podle ABC News si je Tajná služba Spojených států vědoma Deppova prohlášení.

Související

Johnny Depp, vlastním jménem John Christopher Depp, americký herec, známý zvláště pro své výkony ve filmech Střihoruký Edward, Ospalá díra, Piráti z Karibiku, Hledání Země Nezemě nebo Karlík a továrna na čokoládu. Má hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy.

Heardová uzavřela dohodu v soudním sporu s exmanželem Deppem

Herečka Amber Heardová uzavřela dohodu o ukončení odvolacího řízení v právním sporu se svým bývalým manželem, americkým hercem Johnnym Deppem, píše agentura AFP. Šestatřicetiletá herečka se původně odvolala proti červnovému verdiktu soudu, který jí nařídil vyplatit Deppovi za pomluvu přes deset milionů dolarů (asi 230 milionů korun). Depp naopak měl zaplatit dva miliony dolarů (asi 46 milionů korun) za vyjádření svého právníka.
Johnny Depp, vlastním jménem John Christopher Depp, americký herec, známý zvláště pro své výkony ve filmech Střihoruký Edward, Ospalá díra, Piráti z Karibiku, Hledání Země Nezemě nebo Karlík a továrna na čokoládu. Má hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy.

Do Varů dorazil Johnny Depp, fanoušci na něj čekají dlouhé hodiny

o Karlových Varů přiletěl ve čtvrtek večer před 23:00 americký herec, producent a hudebník Johnny Depp. Na letišti na něj čekaly desítky fanoušků, zjistila ČTK na místě. Na 55. Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary představí dva filmy. Fanoušci by se s ním mohli potkat v pátek odpoledne, kdy představí film Hrnec zlaťáků: Pár drinků s Shanem MacGowanem, který produkoval. V Karlových Varech Depp uvede v sobotu i film, ve kterém hraje hlavní roli, a to drama Minamata.

Více souvisejících

Johnny Depp Donald Trump Prezident USA atentát USA (Spojené státy americké)

Aktuálně se děje

před 9 minutami

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 43 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Izraelská armáda

Izraelská armáda zahájila evakuaci Rafahu

Izraelská armáda v pondělí vyzvala obyvatele ve východní části města Rafah ležícího na jihu Pásma Gazy, aby se dočasně přesunuli do "humanitární oblasti". Informuje o tom deník Times of Israel.

před 7 hodinami

Miroslav Imrich

Zemřel Miroslav Imrich, zpěvák skupin Tango a Abraxas

Českou hudební scénu zasáhla v neděli smutná zpráva. Ve věku 71 let zemřel zpěvák Miroslav Imrich, který se proslavil působením v kapelách Tango a Abraxas. Podle dostupných informací nepřežil srážku s vlakem. 

před 7 hodinami

před 8 hodinami

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu nehodlá akceptovat požadavky Hamásu, který chce konec války

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v neděli odmítl požadavek palestinského teroristického hnutí Hamás na ukončení války v Pásmu Gazy výměnou za propuštění rukojmí. Podle něj by to znamenalo, že Hamás zůstane u moci a bude nadále ohrožovat Izrael. Politický lídr Hamásu Ismáíl Haníja jej obvinil ze sabotování snah o zprostředkování dohody.

včera

Rusko, Kreml

Evropa se musí připravit na ruské sabotáže, varují tajné služby

Evropské tajné služby varují před ruskými sabotážemi napříč kontinentem, napsal prestižní deník Financial Times v neděli. Podle listu by mělo jít o žhářské útoky či akce namířené proti klíčové infrastruktuře. Moskva přitom nehodlá brát ohledy na případné oběti v řadách civilistů.

Aktualizováno včera

Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě, vzkázal Zelenskyj do Ruska

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v neděli na pravoslavné Velikonoce prohlásil, že Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě. V projevu vyzval spoluobčany, aby se modlili za sebe navzájem a za vojáky na frontě. Kyjev už déle než dva roky vzdoruje ruské agresi, jde o třetí velikonoční svátky během probíhající války. 

včera

Na Nymbursku vjelo auto na chodník a srazilo několik chodců

V Kostelní Lhotě na Nymbursku došlo v neděli odpoledne k vážné nehodě. Řidič vjel se svým osobním autem na chodník, kde srazil čtyři osoby. Informace o charakteru zranění zatím nejsou známé, na místo však letěly dva záchranářské vrtulníky. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy