Psychopat a lupič. Paddockův otec byl na seznamu nejhledanějších osob FBI

Las Vegas - Benjamin Hoskins Paddock, otec masového vraha z Las Vegas, se dostal na seznam nejhledanějších osob FBI. V době, kdy mu bylo přes 30 let, prodával drtiče na odpadky a pracoval jako opravář v Tucsonu. Zároveň ale vylupoval banky, píše list The New York Times.

Během 18měsíčního období v letech 1959 a 1960 Paddock přepadl dvě pobočky Valley National Bank ve Phoenixu, odkud si odnesl 25.000 dolarů. Úřady ho dopadly v Las Vegas. V roce 1961 byl odsouzen na 20 let ve federální věznici.

Tehdy bylo Stephenu Paddockovi, střelci z Las Vegas, osm let. Jeho bratr Eric Paddock v pondělí novinářům řekl, že jim otec prakticky zmizel ze života. Sám se narodil v době, kdy byl jeho otec na útěku, a děti vychovávala matka.

Benjamin Paddock si z trestu odseděl sotva polovinu. V roce 1968 uprchl z věznice La Tuna a dostal se do San Franciska, kde vyloupil další banku. Pak odcestoval na pobřeží a usadil se v Oregonu. Změnil svůj vzhled - oholil si hlavu, nechal si růst na dvě poloviny rozdělenou bradku a změnil si jméno na Bruce Werner Ericksen.

V roce 1969 ho FBI dala na seznam nejhledanějších osob. Popis zněl: "Výška 193 centimetrů, 111 kilogramů, diagnostikovaný jako psychopat." Na informačním plakátu o jeho stíhání dále stálo, že má údajně sebevražedné sklony, patrně je ozbrojený a krajně nebezpečný. A také to, že jde o náruživého hráče bridže.

V Oregonu hrál Benjamin Paddock poker s přáteli ve městě Eugene a koncem 70. let založil v Oregonu první hernu na bingo - Bingo Center v centru Springfieldu. Prostřednictvím právníka si vypůjčil 12.000 dolarů od Fredericka van Deinse II. na nákup vybavení do herny na bingo.

"Nikdo neměl tušení, kým byl předtím," řekl van Deinse v rozhovoru poskytnutém TNYT v noci na dnešek. Benjamin Paddock, kterému se říkalo "Bingo Bruce", podle něj nikdy nemluvil o své minulosti, rodině, ani o tom jak se dostal do Oregonu, a už vůbec ne o bankovních loupežích. Poprvé se o tom prý dozvěděl v noci šestého září 1978, kdy van Deinse vedl v herně partii binga.

Do herny přišla skupinka mužů, kteří Benjamina Paddocka požádali, aby jim pomohl vyřešit nějaký problém venku. Byla to zástěrka - jakmile vyšel ven, zatkli ho federální agenti.

"Byl to podvodník," dodal van Deinse. "A já jsem to odnesl, moje peníze byly pryč." Podle jeho slov si Paddock posléze z federální věznice dopisoval s přáteli z Eugene. Ale znovu jeho pobyt ve vězení netrval dlouho. Tentokrát byl propuštěn na podmínku po roce stráveném ve vazbě.

Státní úřady Benjamina Paddocka v 80. letech obvinily z vymáhání výpalného. Občanskou žalobu vyřešil zaplacením odškodného ve výši 623.000 dolarů a poté odjel z Oregonu do Texasu, kde žil až do své smrti v roce 1998.

Sdílejte článek

Související

Stephen Paddock (střelec z Las Vegas)

Oběti masakru v Las Vegas se dohodly na vyrovnání za stamiliardy dolarů

Přeživší a příbuzní 58 obětí masakru v Las Vegas z roku 2007 se dohodli s firmou MGM Resorts provozující hotel, z něhož se střílelo, na finančním vypořádání v celkovém objemu nejméně 735 milionů dolarů (téměř 17,2 miliardy korun). Podle agentury Reuters to dnes uvedly právnická firma zastupující oběti i společnost MGM Resorts International.

Více souvisejících

střelba na koncertě v Las Vegas (2. října 2017) Stephen Paddock (střelec z Las Vegas) USA (Spojené státy americké) FBI loupež

Aktuálně se děje

před 11 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Požár průmyslové budovy v Kladně. Více než sto hasičů ho dostalo pod kontrolu

Více než sto hasičů zasahovalo ve čtvrtek u požáru průmyslového objektu ve středočeském Kladně. Z místa události se nad město valil hustý černý dým. Hasičům se v odpoledních hodinách podařilo dostat plameny pod kontrolu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy