Trumpův zeť vypovídal před komisí k ruské kauze

Washington - Jared Kushner vypovídal tento měsíc před komisí Roberta Muellera, která vyšetřuje údajný vliv Ruska na prezidentské volby v USA. Zeť amerického prezidenta se vyjadřoval ke kauze bývalého hlavního bezpečnostního poradce Bílého domu Michaela Flynna.

Muellerova komise Kushnera zpovídala zhruba 90 minut a snažila se mimo jiné zjistit, zda má Trumpův zeť informace, jež by hovořily ve Flynnův prospěch. Podle zdroje agentury AP před komisí o Flynnovi vypovídalo několik svědků z okruhu Bílého domu.

Potvrzení o Kushnerově výpovědi se objevilo v době, kdy státní zástupci pracující pro Muellerovovu komisi odložili výpověď o Flynnově soukromé obchodní činnosti před velkou porotou.

Důvod tohoto odkladu není sice zcela jasný, ale v pátek Flynnovi právní zástupci upozornili Trumpovi právníky, že už s nimi informace o vyšetřování ruského vlivu nemohou sdílet. Ve Spojených státech se právníci obhajoby běžně o informace dělí se svými kolegy, kteří stojí na stejné straně. Podle listu The New York Times by to mohlo znamenat, že Flynn začal s Muellerovou komisí spolupracovat.

Americké tajné služby na počátku roku zveřejnily, že kampaň, která měla ovlivnit loňské prezidentské volby v USA, nařídil ruský prezident Vladimir Putin. Jejím cílem bylo pošpinit demokratickou kandidátku Clintonovou.

Média posléze informovala, že se Flynn scházel s ruským velvyslancem v USA Sergejem Kisljakem. Kontakty začaly ještě před listopadovými volbami a pokračovaly během předávání moci Trumpovi. Flynn nakonec v únoru odstoupil.

Související

Jared Kushner, zeť Donalda Trumpa

Izraelská delegace dorazila do Rabatu prvním přímým letem

Do Maroka dnes přicestovala prvním přímým letem společnosti El Al izraelská delegace stvrdit detaily dohody o normalizaci vztahů. Dojednána byla za prostřednictví USA a spolu s Izraelci do Rabatu dnes dorazili také američtí představitelé včetně poradce Bílého domu a prezidentova zetě Jareda Kushnera.

Více souvisejících

Jared Kushner Robert Mueller (exšéf FBI) USA (Spojené státy americké) Volby USA Donald Trump Michael Flynn (generál)

Aktuálně se děje

před 59 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 6 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Letní počasí bude pořádně žhavé. Mohou padat teplotní rekordy, naznačují modely

Česko v druhé polovině dubna zaskočil návrat zimního počasí, kdy teploty klesaly pod nulu a na horách spadly desítky centimetrů sněhu. V dlouhodobých meteorologických modelech se ale nic nemění. Letošní léto má podle nich být pořádně žhavé.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy