Exšéf Trumpovy volební kampaně Manafort je ve vězení

Washington - Soud dnes poslal do věznice bývalého šéfa volebního štábu Donalda Trumpa a lobbistu Paula Manaforta. Oznámila to agentura AP.

Soudkyně Amy Bermanová Jacksonová vzhledem k novým obviněním zrušila podmínky kauce, a Manafort tak do data soudu vazbu neopustí. Trump označil rozhodnutí soudu za nefér.

Manafort čelí dvěma žalobám, první začne soud projednávat v červenci, druhou v září. Ve Virginii je obviněn, že se dopustil daňových úniků a bankovních podvodů. Ve Washingtonu je stíhán za praní špinavých peněz a zamlčení lobbistických aktivit ve prospěch proruského ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyče. V obou případech vinu popírá.

Loni v říjnu soud Manafortovi uložil domácí vězení v jeho domě na washingtonském předměstí Alexandria. Obviněný se ale krátce nato se soudem dohodl na kauci, aby mohl domácí vězení opustit. Do zástavy dal několik svých domů v hodnotě téměř 12 milionů dolarů (265 milionů korun).

Související

Paul Manafort

Trump omilostnil dalších 26 lidí, jsou mezi nimi i exporadci Manafort a Stone

Americký prezident Donald Trump ve středu omilostnil 26 dalších lidí a třem odsouzeným zmírnil tresty, informuje zpravodajský portál BBC. Mezi omilostněnými je také bývalý šéf Trumpova volebního štábu Paul Manafort, Trumpův exporadce Roger Stone nebo Charles Kushner, realitní magnát a otec prezidentova zetě.

Více souvisejících

Paul Manafort USA (Spojené státy americké) Donald Trump

Aktuálně se děje

před 2 minutami

před 32 minutami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 57 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 4 hodinami

před 6 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

Zdroj: David Holub

Další zprávy