Vražedné běsnění: Pár své oběti rozřezával, kusy těla pak prodával

Mexická policie vzala do vazby pár muže a ženu, kteří mají na svědomí nejméně 10 vražd v okolí města Ecatepec poblíž Mexico City.

Pár části těl svých obětí převážel v dětském kočárku a prodával je. Muž se po zadržení přiznal k vraždě 20 žen z předměstí Mexico City.

V bytě zadržených nalezla policie části těl a další části pak v blízkém okolí. Byly umístěny v kýblech s cementem nebo v ledničce. Místní prokurátor řekl, že pár části těl prodával. Kdo je kupoval, však zatím není jasné.

Sousedé pachatelů vypověděli, že pokaždé, když je viděli, tlačili s sebou dětský kočárek. Policie oba viníky zadržela poté, co v září letošního roku zmizela 28letá Nancy Huitron i se svou dvouměsíční dcerou Valentin.

Muž, označovaný jako Juan Carlos, se doznal k vraždě Nancy a identifikoval další dvě oběti svého běsnění 23letou Arlet Olguín a 29letou Evelyn Rojas. Přiznal se také, že některé oběti před vraždou znásilnil a části jejich těl prodal.

Všechny oběti vražedného páru byly svobodné matky. Nancy Huitron zmizela 6. září. Sousedi informovali policii o jejím zmizení poté, co nevyzvedla své dvě starší dcery ze školy. Její nejmladší dceru, dvouměsíční Valentine se podařilo policii vypátrat. Vrahové její matky jí prodali. Nyní je dítě v péči své babičky.

Juan Carlos a jeho partnerka Patricia předstírali, že se živí prodejem oblečení a jídla. Patricie pak fungovala jako návnada. Lákala ženy na ukázku zboží.

Juan Carlos po zadržení řekl policistům: „Mohl bych si dát sprchu a převléct se, než předstoupím před média? Nejsem žádný špinavý kriminálník.“

Mexiko je stát s největším počtem zmizení žen v celém regionu. Mezi lednem a dubnem tohoto roku zmizelo v Mexiku 395 lidí, z toho 207 žen. Zmizení jsou běžná v oblastech, které jsou pod kontrolou místních gangů a policie se v nich bojí zakročit.Viníci často ani nejsou potrestáni, kvůli nedostatku důkazů, uvádí BBC.

Související

Charles Sobhraj

Sériový vrah Charles Sobhraj alias Had je na svobodě. Vznikla o něm řada filmů i knih

Z nepálského vězení byl dnes ráno po téměř 20 letech propuštěn mnohonásobný zločinec a odsouzený vrah Charles Sobhraj. Osmasedmdesátiletý Francouz přezdívaný Had, o němž vznikl stejnojmenný seriál na streamovací službě Netflix, má podle policie na svědomí až 20 vražd západních turistů spáchaných v 70. letech minulého století v Asii. Sobhraj dnes nastoupil do letadla, které míří do Francie; podle agentury Reuters to potvrdil personál letiště v Káthmándú.
Petr Zelenka. Komentář

ANALÝZA: Před patnácti lety byl zatčen heparinový vrah Zelenka. Kauzu stále obestírá tajemství kolem motivu a dodnes budí vášně

I v relativně nedávné minulosti nalezneme události, které výrazně otřásly celou Českou republikou. Jednou z nich byla nepochybně i kauza takzvaného heparinového vraha Petra Zelenky, od jehož zatčení v jihlavské nemocnici dnes uplynulo patnáct let. Chladnokrevnost, s jakou měly být vraždy provedeny, tehdy šokovala celou společnost. Petr Zelenka, který nejdříve působil v havlíčkobrodské nemocnici jako zdravotní bratr, byl obviněný a následně odsouzený za sedm vražd a deset pokusů o vraždu. Těch se měl dopustit od května do září 2006 na ARO v havlíčkobrodské nemocnici, když pacientům v bezvědomí podával silné dávky heparinu. Byl odsouzen k odnětí svobody na doživotí. Bohužel nikdo z rodin obětí se nedočkal odškodnění. Tragickou událost stále obestírá tajemství kolem motivu a dodnes budí vášně.

Více souvisejících

Sérioví vrazi Mexiko Vražda Násilí

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

včera

1. máj

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

včera

Počasí: Česko zasáhl silný vítr. Meteorologové vydali výstrahu

Meteorologové vydali výstrahu před silným větrem. Ten bude podle ČHMÚ.cz řádit na části území až do zítřejšího večera.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy