Lady Gaga ohromila na Oscarech, vzala si diamant ze Snídaně u Tiffanyho

Zpěvačka Lady Gaga dorazila na letošní předávání filmových cen Oscar v dlouhých černých šatech od Alexandera McQueena, které s výjimkou výrazného plastického detailu na bocích vypadaly překvapivě umírněně. O to větší šok způsobil náhrdelník, kterým róbu doplnila - diamant o váze 128,54 karátu v hodnotě 30 milionů dolarů (asi 678 milionů korun), který měla Audrey Hepburnová při focení propagačních snímků ke slavnému filmu Snídaně u Tiffanyho.

Lady Gaga, rodným jménem Joanne Angelina Germonattaová, je teprve třetí ženou, která měla tu čest připnout si na krk kanárkově žlutý diamant. První byla v roce 1957 Sheldon Whitehouseová, která ho měla na plese Tiffanyho v Newportu na Rhode Islandu, a o čtyři roky později Audrey Hepburnová.

Legendární diamant Tiffany byl objeven v roce 1877 v dolech Kimberley v dnešní Jihoafrické republice. Charles Lewis Tiffany, který kultovní šperkařskou firmu v roce 1837 založil, koupil diamant o váze 287,42 karátu v roce 1878 za 18.000 dolarů a nechal ho vybrousit do tvaru polštářku nynější váhy. Obvykle je vystavený ve vlajkovém obchodě firmy Tiffany & Co. v New Yorku.

Diamant Tiffany byl zasazen celkem pětkrát. Současné zasazení bylo provedeno v roce 2012 při příležitosti 175. výročí firmy a jeho tvorba trvala rok. Žlutý kámen doplňuje dalších 16 polštářkových diamantů s celkovou vahou převyšující 80 karátů a 46 kulatých diamantů o váze více než 15 karátů. Lady Gaga k náhrdelníku přidala náušnice z 18karátového žlutého zlata rovněž od Tiffanyho.

Podle listu The New York Times je dohoda Lady Gaga s firmou Tiffany největší, jaká se kdy týkala zapůjčení jakéhokoli šperku na oscarovou ceremonii. Její hodnota nebyla zveřejněna.

Související

Joe Biden, prezident USA

Inaugurace Bidena se blíží. Hymnu zazpívá Lady Gaga, vystoupí i Jennifer Lopez

Hymnu Spojených států při inauguraci nastupujícího prezidenta Joea Bidena zazpívá popová hvězda Lady Gaga a na netradičně komorním ceremoniálu příští týden vystoupí také zpěvačka a herečka Jennifer Lopezová. Oznámil to dnes štáb bývalého viceprezidenta, který se ve středu stane 46. hlavou státu. Místo tradičního inauguračního plesu se připravuje večerní televizní speciál moderovaný hercem Tomem Hanksem.

Více souvisejících

Lady Gaga Americký Oscar Šperky

Aktuálně se děje

před 8 minutami

před 16 minutami

před 42 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

včera

Papežův zákon

RECENZE: Papežův zákon o prohnilé církvi stojí i padá na velikášském akademismu

Poté, co byl u nás snímek Papežův zákon uveden v rámci nesoutěžní sekce karlovarského festivalu, se dostává i do široké distribuce. Italský film se noří do temné historie církve a skrze příběh na základě skutečných událostí reflektuje krutost lidské manipulace, společenskou rozštěpenost i individuální osudy na pozadí velkých dějin.

včera

Rusko a Ukrajina si vymění 48 vysídlených děti

Rusko a Ukrajina se dohodly na výměně 48 dětí vysídlených v důsledku ruské invaze. Ve středu to v katarské Dauhá oznámila ruská komisařka pro práva dětí Marija Lvovová-Belovová.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy