Boháč Lippi koupil ostrov za miliony dolarů. Teď má ostudu, kradl v obchodě

Jistý muž z Floridy na sebe nedávno upoutal pozornost poté, co za osm milionů dolarů (skoro 182 milionů korun) koupil Thompsonův ostrov nedaleko floridského ostrova Key West. Pak se mu ale dostalo nechtěné publicity kvůli tomu, že byl zatčen za krádeže zboží v hodnotě asi 300 dolarů (6820 korun) v hypermarketu Kmart. O případu informovala britská BBC.

Andrew Lippi (59) si podle policie koncem března v obchodě koupil kávovar za 150 dolarů, o den později ho ale vrátil s tím, že chce peníze zpět. Zaměstnanci obchodu v krabici ale místo přístroje našli míč na košíkovou.

O několik dní později si ve stejném obchodě Lippi koupil kávovar jiné značky a dvě balení LED žárovek za asi 105 dolarů. Opět je vrátil a zaměstnanci přišli na to, že nový kávovar vyměnil za starší model a krabici zavřel tak, aby vypadala, že ji ještě nikdo neotevřel. Žárovky vyměnil za výrobky jiné značky. O den později si v Kmartu koupil okrasné volány na postel. Místo nich vrátil pouhý povlak na polštář.

Arrestato per taccheggio dopo aver comprato un'isola per 8 milioni #lippi #dollari https://t.co/Y4qFMyvghr

— Ticinonline (@Ticinonline) 10. dubna 2019

Při výslechu na policii Lippi popřel, že by zakoupené zboží vyměňoval za levnější výrobky.

Podle portálu Local10.com Lippi kromě nedávného přírůstku do svého portfolia nemovitostí vlastní třeba luxusní dům s dvanácti ložnicemi na Key West, v němž se v roce 2006 natáčela reality show The Real World (Skutečný svět). Lippi nyní usedlost na pobřeží pronajímá za 1799 dolarů za noc.

BBC připomněla, že bohatých lidí, kteří mají na svědomí, vzhledem k jejich majetku drobné, krádeže, je celá řada. Hollywoodská herečka Winona Ryderová v roce 2002 v obchodu v Beverly Hills ukradla oblečení v hodnotě 5000 dolarů.

Herečka Lindsay Lohanová musela jít na veřejně prospěšné práce a speciální kurz poté, co si v roce 2011 z obchodu chtěla odnést bez placení náhrdelník za 2500 dolarů. A známý britský kuchař Antony Worrall Thompson byl v obchodě přistižen při krádeži cibulí, sendviče, sýra a vína.

Andrew Lippi krádeže Florida, USA Policie USA

Aktuálně se děje

před 8 minutami

před 36 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 7 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

Tragická střelba na pražské FF UK zasáhla 9000 lidí. O krizovou pomoc se staraly stovky lidí

Loňská tragická střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) as ní související události psychicky významněji zasáhly kolem 9000 lidí v Česku. Krizovou intervenci jim poskytovaly stovky odborníků. Ve zprávě o poskytnuté psychosociální pomoci to ve čtvrtek uvedla česká policie.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy