Cohen nastoupil do vězení, platí za hříchy v Trumpově kampani

Někdejší osobní právník amerického prezidenta Donalda Trumpa Michael Cohen se dnes ohlásil ve věznici v Otisville ležící asi 100 kilometrů od New Yorku, aby si zde odpykal tříletý trest za krácení daní a porušení zákonů o financování politické kampaně. Před odjezdem do káznice novinářům řekl, že věří, že až se bude moci opět vrátit ke své rodině, bude Amerika lepším místem.

"Věřím, že až se znovu připojím ke své rodině a přátelům, tak tato země bude místem, kde u kormidla nebude xenofobie, nespravedlnost a lži," řekl Cohen s odkazem na nynějšího prezidenta Trumpa. "Stále je moc toho, co je třeba říct, a já se těším na den, kdy se o pravdu budu moci podělit," dodal.

Dvaapadesátiletý Cohen v minulosti tvrdil, že je ochoten nechat se zastřelit místo Trumpa, nyní ale prezidenta tvrdě kritizuje. Označuje ho mimo jiné za lháře, rasistu, xenofoba či kriminálníka. Trump pak o Cohenovi řekl, že neustále lže a že dělal špatné věci, které ale s jeho osobou nesouvisí.

Soud v New Yorku v prosinci Cohena shledal vinným z porušení pravidel pro financování volební kampaně. Před volbami z roku 2016 podle všeho uplácel dvě někdejší milenky budoucího prezidenta, aby o poměru s ženatým Trumpem mlčely. Rovněž byl odsouzen k dvěma měsícům vězení za to, že lhal americkým poslancům při slyšení o realitním projektu Donalda Trumpa v Moskvě.

Trest si Cohen bude odpykávat v obci Otisville asi 110 kilometrů severozápadně od New Yorku, kde je káznice s minimální ostrahou.

Související

Více souvisejících

Donald Trump Michael Cohen (právník)

Aktuálně se děje

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

Mrtvá těla se svázanýma rukama? Bují podezření na válečné zločiny Izraele v Pásmu Gazy

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy