Trump junior se podle Reuters dohodl na slyšení u senátního výboru

Syn amerického prezidenta Donald Trump mladší se s výborem Senátu USA pro kontrolu zpravodajských služeb dohodl na podmínkách svého slyšení. V noci na dnešek o tom s odvoláním na své kongresové zdroje informovala agentura Reuters. Trump junior bude před senátory v polovině června hovořit mimo jiné o neuskutečněném projektu výstavby moskevského mrakodrapu Trump Tower či o schůzce s ruskou právničkou Nataljí Veselnickou v červnu 2016. Senátní výbor a ani právní zástupci Trumpa mladšího záležitost nekomentovali.

Slyšení, které bude neveřejné, bude podle informací agentury Reuters obsahovat celou škálu témat. Zdroj agentury zpochybnil předchozí zprávy médií, že slyšení bude omezeno jen na pět či šest okruhů. Podle AP bude sezení trvat dvě až čtyři hodiny.

Výbor bude hovořit například o zmíněné schůzce s Veselnickou, od které si Donald Trump mladší, prezidentův zeť Jared Kushner či někdejší šéf Trumpovy předvolební kampaně Paul Manafort slibovali citlivé informace o demokratické prezidentské kandidátce Hillary Clintonové. Schůzka, o které prezident Donald Trump tvrdí, že o ní předem nevěděl, ale nic zajímavého štábu nepřinesla.

Předvolání zřejmě motivovaly veřejné výroky bývalého právníka hlavy státu Michaela Cohena, které odporovaly výpovědi Trumpa juniora ohledně developerských plánů v Rusku. Prezidentův syn v září 2017 uvedl, že o neuskutečněném projektu Trump Tower v Moskvě měl jen "periferní povědomí".

Související

Donald Trump junior

Donald Trump mladší považuje obvinění svého otce za "komunistická"

Děti bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa označily obvinění svého otce za politicky motivované. Donald Trump mladší ve svém pořadu "Triggered" prohlásil, že rozhodnutí manhattanské poroty je "komunistické" a "červenali by se z něj i Mao, Stalin a Pol Pot". Kroky newyorské okresní prokuratury Trump ml. podle stanice Sky News srovnal s konáním známých diktátorů světové historie asi deset minut poté, co se o obvinění dozvěděl v médiích.
Donald Trump junior

Newyorská prokuratura předvolala k výslechu dvě Trumpovy děti

Generální prokurátorka amerického státu New York Letitia Jamesová předvolala k výslechu dvě nejstarší děti exprezidenta Donalda Trumpa - Donalda mladšího a Ivanku. Obsílka souvisí s vyšetřováním možných daňových úniků v rodinné firmě bývalého šéfa Bílého domu The Trump Organization. O předvolání informoval list The New York Times (NYT) s odvoláním na soudní dokumenty.

Více souvisejících

Donald Trump junior Senát USA Natalja Veselnická (ruská právnička)

Aktuálně se děje

před 23 minutami

před 51 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 7 hodinami

včera

včera

Vyhořelá katedrála Notre-Dame se otevře návštěvníkům ještě letos, tvrdí Paříž

Pařížská katedrála Notre-Dame, která byla v roce 2019 postižena ničivým požárem, má být opět otevřena pro návštěvníky 8. prosince. Uvedl to Philippe Jost, výkonný ředitel vládní agentury, která dohlíží na rekonstrukci katedrály. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy