Dalších šest amerických bank zkrachovalo

Washington - Americké úřady tento týden uzavřely šest malých bank, největší z nich byla alabamská Superior Bank, celkem už letos v USA zkrachovalo 34 malých bank. V noci na sobotu o tom informovala agentura Reuters.

Aktiva zkrachovalé Superior Bank of Birmingham, Alabama dosahovala tří miliard dolarů (zhruba 50 miliard korun), na vkladech měla banka 2,7 miliardy dolarů (45,24 miliardy korun). Z pohledu celkových aktiv tak jde o největší banku, kterou letos američtí regulátoři zavřeli. Překonala tak lednový krach New Mexico Bank, jejíž aktiva činila 2,31 miliardy (38,7 miliardy korun). Aktiva většiny bank, které v USA letos zkrachovaly, však nepřesahovala hranici jedné miliardy dolarů (16,75 miliardy korun).

Vklady zkrachovalé banky převezme nově vytvořená bankovní pobočka texaské finanční skupiny Community Bancorp of Houston pojmenovaná Superior Bank, N.A.

Další dvě zkrachovalé banky pochází z Georgie a po jedné z Mississippi a Minnesoty. Šestá zkrachovalá bankou je z Alabamy.

Alabamská Nexity Bank od Birmingham měla v aktivech kolem 798,7 milionu dolarů (13,3 miliardy korun) a vklady 637,8 milionu dolarů (10,7 miliardy korun). Tyto vklady převezme nově zřízená AloStar Bank of Commerce of Birmingham.

Bartow County Bank of Cartersville v Georgii hospodařila s aktivy kolem 330,2 milionu dolarů (5,53 miliardy korun) a vklady 304,1 milionu dolarů (5,1 miliardy korun). Její vklady převezme georgijská Hamilton State Bank od Hoschton.

Druhou georgijskou zkrachovalou bankou je New Horizon Bank of East Ellijay, jejíž aktiva dosahovala 110,7 milionu dolarů (1,85 miliardy korun) a vklady 106,1 milionu dolarů (1,78 miliardy korun). Vklady převezme Citizens South Bank of Gastonia ze Severní Karoliny.

Heritage Banking Group of Carthage z Mississippi měla aktiva kolem 224 milionů dolarů (3,75 miliardy korun) a vklady činily 196,2 milionu dolarů (3,29 miliardy korun). Tyto vklady převezme mississippská Trustman National Bank of Jackson.

Nejmenší ze šesti zkrachovalých bank byla Rosemount National Bank z minnesotského Rosemountu, jejíž aktiva dosahovala pouhých 37,6 milionu dolarů (614,9 milionu korun) a vklady 36,6 milionu dolarů (613,2 milionu korun). Tyto vklady převezme Central Bank of Stillwater z Minnesoty.

V roce 2010 v USA zkrachovalo 157 bank, což bylo meziročně o 17 bank více. V drtivé většině případů šlo o menší instituce, které měly aktiva nižší než jedna miliarda dolarů. Velké americké banky se z finanční krize z let 2007 až 2009 zotavily mnohem rychleji.

Související

Více souvisejících

USA (Spojené státy americké) bankrot

Aktuálně se děje

před 30 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Michael Schumacher

Novinka ze života Michaela Schumachera. Legendární pilot provdal dceru

Po dlouhých letech mimo veřejné dění se měl legendární sedminásobný mistr světa Formule 1 Michael Schumacher údajně objevit na svatbě své dcery Giny-Marii. Podle informací, které zveřejnily weby jako Marca či Sky News, se měla slavnost odehrát na rodinném panství na Mallorce. Pokud jsou tyto zprávy pravdivé, šlo by o první veřejné vystoupení Schumacherova po jeho vážné nehodě na lyžích před téměř 11 lety.

před 3 hodinami

Vláda Petra Fialy

Česko dá rekordní peníze na investice v dopravě. Vláda řešila i pomoc po povodních

Vláda spustí program pomoci podnikatelům a firmám, kteří museli kvůli zářijovým povodním přerušit výrobu a zaměstnance nechat doma na překážkách v práci. Pomůže také lidem, kteří kvůli povodním přišli o svůj příbytek. Schválila na středečním zasedání. Projednala také návrhy novel školského zákona, zákona o elektronizaci zdravotnictví a zákona o silniční dopravě a odsouhlasila také návrh rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury, který na příští rok počítá s rekordní výší investic.

před 4 hodinami

Ministerstvo obrany

Česká armáda oznámila další důležitou investici. Získá dva speciální letouny

Ministerstvo obrany pořídí dva transportní letouny Embraer C-390 Millennium. Armáda ČR díky nim získá nové schopnosti při přepravě lidí nebo materiálu, při hašení rozsáhlých požárů, evakuaci zraněných nebo při tankování paliva. O zakázce dnes ministryně obrany Jana Černochová (ODS) informovala vládu. Smlouva s brazilským výrobcem by měla být uzavřena do několika týdnů a první stroj budou mít vojáci k dispozici už příští rok.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Marian Jurečka

Jurečka utnul spekulace. Řekl, kdy půjdeme do důchodu

Věková hranice pro odchod do důchodu by měla být stanovena na 67 let pro osoby narozené v roce 1989 a později. Tento návrh představil ve středu ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) poslancům. Jde o druhou změnu v důchodové reformě po jejím odeslání z vlády do Sněmovny.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Aktualizováno před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Další vyjádření Íránu k útoku na Izrael: Jednali jsme v sebeobraně. Přijdou další útoky?

Írán jednal v sebeobraně proti Izraeli a neplánuje další útoky, pokud jej izraelský režim nepřiměje k dalším odvetným krokům. Prohlásil to ve středu íránský ministr zahraničí Abbás Arákčí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy