Našli jsme je, našli jsme je! Křičí v radiu policisté, kteří osvobodili tři unesené ženy

Cleveland - Ariel Castro, kterého americké úřady obvinily z únosů a znásilňování tří žen, se svých obětí zmocnil nabídkou ke svezení. Podrobnosti o okolnostech únosu dnes zmínil server usatoday.com. Policie mezitím zveřejnila radiový záznam zásahu v domě, ve kterém ženy dlouhé roky musely žít.

Zdroj: YouTube

"Zdá se, že je to pravda," oznámil zasahující policista centrále, když přijel k domu, odkud unesená Amanda Berryová, které se podařilo uprchnout, zavolala pomoc."Našli jsme je, našli jsme je," ohlásil další policista. Na pozadí emotivní nahrávky je patrný ženský pláč. Policista poté požádal centrálu o sanitku, protože jedna z žen trpěla dýchacími problémy.

Psali jsme:
Ariela obvinili ze znásilnění a únosu. Ženy týral hladem, znásilňoval a bil
V clevelandském domě policie našla řetězy, ženy mohly občas na zadní dvorek Únosce z Clevelandu 10 let držel v domě tři ženy! V jeho životě byly temné náznaky
 

Jako první unesl v srpnu 2002 Michelle Knightovou, které je nyní 32 let. Do svého auta ji nalákal na nabídku odvozu domů, místo toho s ní ale odjel do svého domu, kde ji ve sklepě připoutal řetězy, uvádí citovaná policejní zpráva.V dubnu o rok později podle stejného scénáře následovala Amanda Berryová. Tu jen den před jejími 17letými narozeninami zastihl cestou z jejího zaměstnání v řetězci s rychlým občerstvením Burger King. Castro jí řekl, že jeho syn pro Burger King také pracuje.Jako poslední zmizela v roce 2004 Gina DeJesusová. Gina, tehdy 14letá dívka, se vracela ze školy, když ji Castro v doprovodu své dcery, rovněž školačky, poprvé oslovil. Později se vrátil již bez dcery a DeJesusové nabídl, že ji odveze k sobě, kde by mohli něco podniknout.Castro má podle dostupných informací kromě šestileté dcery Jocelyn, kterou zplodil s vězněnou Berryovou, také jedenatřicetiletého syna Anthonyho a 25letou dceru Emily. Ta si nyní ve vězení odpykává trest 25 let vězení za pokus zavraždit svou jedenáctiměsíční dceru. Castrová se nemluvně snažila podřezat, když jí bylo 19 let, krátce poté, co otec dítěte odešel z domova.

Související

Policie USA

Našel se chlapec, kterého pohřešovali osm let? Rozhodnou testy DNA

Americká policie ověřuje totožnost čtrnáctiletého chlapce, který tvrdí, že je Timmothy Pitzen, pohřešovaný od roku 2011, kdy jeho matka spáchala sebevraždu. Hoch tvrdí, že dokázal utéci dvěma mužům, kteří jej drželi v zajetí. Jasno do případu mají podle médií vnést testy DNA.

Více souvisejících

Únos 3 žen v Clevelandu Ariel Castro

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 26 minutami

před 52 minutami

před 1 hodinou

Vlastimil Válek

Válek zmínil, jak české zdravotnictví těží z členství v EU

Mezi největší přínosy dvacetiletého členství Česka v Evropské unii patří například možnost čerpat zdravotní péči v kterékoliv zemi EU, společné registrace nových léků před vstupem na trh, zapojení do expertních sítí lékařů nebo sdílení expertizy Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve veřejném zdraví, konstatovalo ministerstvo zdravotnictví. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Kyjev: Ukrajinci v cizině sedí v restauracích, zatímco doma umíráme. Evropské státy začnou vracet brance do vlasti

Polsko a Litva jsou připraveny pomoci ukrajinským úřadům vrátit do vlasti muže podléhající branné povinnosti. Uvedli to představitelé obou zemí ve čtvrtek poté, co Kyjev oznámil pozastavení konzulárních služeb pro Ukrajince v zahraničí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy