Lev zabil lvici v ZOO před davem návštěvníků. Hrozivé VIDEO

Dallas - Zoologická zahrada v Dallasu je v šoku poté, co jeden ze lvích samců zaútočil na lvici a zabil ji přímo před davem návštěvníků, ve kterém byly i rodiny s dětmi. Vedení zoo připouští, že nedokáže vysvětlit, jak se něco takového mohlo stát, uvedla dnes agentura AP.

Podle zpravodajského webu BBC zvířata spolu roky žila pokojně. Ale v neděli se samec zakousl pětileté lvici Johari do krku. Pitva posléze potvrdila, že zvíře po zranění vykrvácelo.

"Samec měl její krk v čelistech, ale zprvu si každý myslel, že si jen hrají. Ale pak se ukázalo, že lvice bojuje," řekl Michael Henshaw místní televizi.

Pracovníci zoo vzápětí ukončili ukázku pro návštěvníky a také zakryli výhled z přilehlé restaurace. Další dva lvi ve výběhu se snažili odlákat tím, že jim házeli kusy masa, ale lvice podlehla zraněním ještě dříve, než ji mohli pomoci.

Představitelé zahrady si útok nedokážou vysvětlit, nicméně utratit samce neplánují.

"Byla to velice ojedinělá a nešťastná příhoda. Za 35 let svého působení jako veterinář v zoo jsem nikdy nic takového neviděl," řekl viceprezident zoo Lynn Kramer.

Lev patří mezi tři největší africké kočkovité šelmy. Charakteristická je pro něj krátká a plavá až tmavohnědá srst, u samců doplněná mohutnou hřívou. Hříva se u samců objevuje mezi pátým a šestým rokem života a zprvu je světlá s přibývajícím věkem tmavne. Délka chlupů hřívy může dosáhnout až 24 cm. Barva, tvar a hustota hřívy je u každého jedince jiná. Nejlépe vyvinutá hříva pokrývá od temene hlavy celý krk až po předloktí předních končetin. Má i praktický význam, zastrašuje soky a při soubojích tlumí rány vedené na hlavu a krk. Barva srsti se uplatňuje při lovu, kdy dokonale splývá s prostředím, píše server afrikaonline.cz.

Dalším charakteristickým znakem je světle zbarvené břicho.

Velikost zvířete je různá podle pohlaví. Samci dosahují délky 2,5 až 3,3 metru, samice 2,3 až 2,7 m, ocas má délku okolo jednoho metru a je zakončen černým střapcem, kterým lev odhání obtěžující mouchy. Důležitou roli hraje i při komunikaci jedinců ve smečce. Výška zvířete je jeden metr u samic a 1,2 m u samců. Hmotnost lva je značná (150 - 225 kg), lvice jsou lehčí (110 - 152 kg).

Související

Více souvisejících

zoo Lvi

Aktuálně se děje

před 54 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

RECENZE: Boy Kills World v krvavé lázni zabíjí struhadlem a drží se videoherních kontur

Ačkoli film Boy Kills World se v nabídce českých kin objevil relativně nenápadně, nabízí zběsilou, ujetou a sebeuvědomělou akční jízdu, kde je dějovým tahounem samotné násilí. Postmoderní hříčka sází na nápaditou stylistiku a moralizování zahazuje daleko od zmasakrovaných antagonistů.

Zdroj: Martin Pleštil

Další zprávy