Severovýchodem USA se převalila další sněhová bouře

Washington - Severovýchodem Spojených států se během víkendu převalila rozsáhlá sněhová bouře, už druhá za poslední týden. Zanechala za sebou nové přívaly sněhu, kluzké silnice a narušenou leteckou dopravu, uvedla agentura Reuters. Bouřkový systém zasáhne ještě dnes Maine, nejvýchodnější a zároveň i nejsevernější stát kontinentální části USA, kde meteorologové čekají až 45 centimetrů nového sněhu.

Obří systém tlakové níže v šíři asi 2500 kilometrů zasáhl rozlehlou oblast od středozápadního státu Missouri až po Maine a dnes míří k východokanadskému pobřeží. Letiště od Chicaga po Washington zrušila v sobotu přes 1000 letů. Dnes se letečtí přepravci stále ještě potýkali se zpožděními, i když na odpoledne již většinu letů obnovily.V severovýchodních státech Nové Anglie napadlo v sobotu pět až 28 centimetrů sněhu, v Maine zaznamenali přes 40 centimetrů. Sněhové srážky se ve velkých městech podél pobřeží, jako v New Yorku a Bostonu, měnily v mrznoucí déšť a v led, což přineslo zvýšené počty dopravních nehod. Dnes ještě meteorologové čekají ve státě New York až deset centimetrů nového sněhu a nejvíce jej má spadnout na severu Maine kolem hranic s Kanadou.Bouře zasáhla oblast, kde žije přes 100 milionů lidí, o jednom z nejrušnějších předvánočních víkendů. Východ Spojených států postihla už na počátku týdne sněhová kalamita, kvůli níž musely být uzavřeny školy, úřady i letiště a zavládl dopravní chaos. Letiště v New Yorku, Filadelfii, New Jersey a Newarku zrušila zhruba 1600 letů.

Související

Ilustrační foto

New York zasáhla sněhová bouře. Město čeká rekordních 60 cm sněhu

Severovýchod Spojených států zasáhla silná sněhová bouře, kvůli níž muselo být na některých místech přerušeno očkování proti koronaviru a byly zrušeny letecké spoje. Milionům lidí sníh zkomplikoval dopravu. V New Yorku má do úterka napadnout kolem 60 centimetrů sněhu, což by byla ve městě vůbec největší zaznamenaná sněhová kalamita.

Více souvisejících

Sněhová bouře USA (Spojené státy americké)

Aktuálně se děje

před 25 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz

Polsko vnímá nové riziko z Ruska. Upozornil na něj prestižní deník

Polské bezpečnostní služby jsou v plné pohotovosti kvůli hrozbě bombových útoků a záškodnických akcí ze strany Ruska na území Evropy, řekl polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz v úterý. Reagoval tak na článek deníku Financial Times, že Moskva plánuje násilné sabotáže v zahraničí. 

před 6 hodinami

před 7 hodinami

včera

Vláda ČR

Vláda schválila novelu atomového zákona, pomůže urychlit výstavbu nových bloků

Rychlejší výstavba nových jaderných bloků a také snazší povolovací procesy při zavádění malých modulárních reaktorů jsou hlavními body novely atomového zákona, jejíž návrh schválila vláda na úterním jednání. Odsouhlasila i návrhy novel zákonů o rozpočtovém určení daní, o sociálních službách nebo o nemocenském pojištění a také znění úplně nového zákona o Národní rozpočtové bance. A věnovala se i pomoci mrazy postiženým ovocnářům a dalšímu antibyrokratickému balíčku.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Lipavský nechal předvolat ruského velvyslance kvůli kyberútokům

Ministerstvo zahraničí v pondělí předvolalo ruského velvyslance kvůli kybernetickým útokům na české instituce a kritickou infrastrukturu. Česko už v minulém týdnu uvedlo, že z nich podezřívá ruského státního aktéra APT28.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy