Otřesný nález v dovolenkovém ráji: Turisté našli uřezanou hlavu

Suva - Exotická dovolená na pohádkovém ostrově Fidži se změnila v horor. Turisté při procházce po pláži objevili lidskou hlavu. Místní noviny předpokládají, že se jedná o část těla jednoho z dvojice ruských občanů, kteří v oblasti zmizeli v polovině června.

Turisté z Nového Zélandu narazili při procházce po pláži na pečlivě převázaný balík, který vyplavilo moře. Rozhodli se ho prozkoumat.

"Byl dost těžký kvůli řadě balvanů. Nejdřív jsme vtipkovali, že by to mohly být další části těla, o kterém jsme slyšeli. Ale ani ve snu nás nenapadlo, že by to tak bylo doopravdy," popsal Graeme Bickley místním médiím.

Podle agentury AFP policie totožnost oběti zatím nepotvrdila. Nedávno ovšem moře vyplavilo na břeh jiné části těl, u nichž analýza DNA potvrdila, že patřily právě pohřešované dvojici.

Ruští manželé Jurij a Natálie Šipulinovi zmizeli asi před třemi týdny. Na Fidži žili od roku 2011. Policie po nich vyhlásila pátrání 16. června. Z jejich farmy kromě nich i motorová pila.

Související

Ilustrační foto

Mohutný cyklon Yasa zabíjel na Fidži, desítky domů jsou zničené

Mohutný cyklon Yasa, který udeřil na tichomořské souostroví Fidži, zabil nejméně dvě osoby a zničil desítky domů. Oznámily to dnes místní úřady, které ještě před jeho příchodem vyhlásily stav přírodní katastrofy a nařídily všem obyvatelům, aby si našli bezpečné místo.
Ilustrační foto

Na Fidži vyhlášen stav přírodní katastrofy. Udeřil cyklon Yasa, nejsilnější v historii země

Na tichomořské souostroví Fidži dnes udeřil mohutný cyklon Yasa, který s sebou přinesl lijáky a vichr dosahující v poryvech až 345 kilometrů za hodinu. Místní úřady vyhlásily před jeho příchodem stav přírodní katastrofy a nařídily všem obyvatelům, aby si našli bezpečné místo. Podle agentury Reuters se očekává, že Yasa bude nejsilnější bouří v historických záznamech země.

Více souvisejících

fidži Rusko

Aktuálně se děje

před 17 minutami

před 26 minutami

před 49 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy