KLDR potvrdila summit s Putinem, Kim Čong-un vůbec poprvé vyrazí do Ruska

Severokorejský vůdce Kim Čong-un vyrazí do Ruska, kde se setká s prezidentem Vladimirem Putinem. Inbformaci zveřejněnou minulý týden Kremlem dnes potvrdila oficiální severokorejská agentura KCNA. Pchjongjang podle agentury AFP oznámil, že schůzka se uskuteční "brzy", podrobnosti však neuvedl. Média již dříve označila za předpokládaný termín setkání 24. a 25. duben.

KCNA informovala, že Kim "brzy uskuteční návštěvu Ruska na pozvání prezidenta Putina". Témata jejich jednání nespecifikovala.

Vůbec první cestu do Ruska podle tamních médií Kim patrně absolvuje svým obrněným vlakem, jímž vyráží na cesty do okolních asijských zemí. Místem jednání má být patrně Vladivostok, kam již minulý týden přijel šéf kanceláře severokorejského vůdce, jenž bývá pověřován organizací Kimových cest do zahraničí.

Significant benefits await Russia if it can find investors to build a motorway bridge across its 11 mile border with #NorthKorea. It would increase trade from Europe to northeast Asia. A rail connection thru the #DPRK to S Korea adds significant value. And gas energy sales await. pic.twitter.com/g1CiXS5X1E

— Devi Rhamesz (@ChrliesWarchest) 22. dubna 2019

Summit se uskuteční nedlouho po severokorejském testu nové taktické zbraně, kterým podle pozorovatelů dává režim v Pchjongjangu najevo snahu modernizovat armádu bez ohledu na Kimova jednání s americkým prezidentem Donaldem Trumpem.

Ten se snaží severokorejského diktátora přesvědčit k jadernému odzbrojení Korejského poloostrova výměnou za zrušení sankcí. Jejich únorová v pořadí druhá schůzka skončila neúspěchem.

Související

Více souvisejících

Kim Čong-un Vladimír Putin Severní Korea (KLDR) Rusko

Aktuálně se děje

před 16 minutami

před 56 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

V jednoduchosti je krása: 5 důvodů, proč firmy sází na kovové nápisy a loga

V jednoduchosti je krása: 5 důvodů, proč firmy sází na kovové nápisy a loga

Kovové nápisy, štítky a loga nabízí kombinaci estetiky, odolnosti a dlouhé životnosti. Což jsou přesně hodnoty, na které firmy stále častěji sází. Proto kov vede nejen u technického a průmyslového značení, ale podtrhne také originalitu výrobku a jeho design. Na první pohled kovové nápisy a loga zaujmou pozornost, působí bytelně, ale zároveň elegantně. Přečtěte si, kde všude se s kovovými nápisy a štítky setkáte a jaké jsou jejich hlavní přednosti.

před 1 hodinou

před 3 hodinami

Telegram

Telegram. Proč je propíraná sociální síť líhní teroristů?

Přítomnost teroristických skupin na sociálních sítích, jako je Telegram, představuje vážné riziko pro bezpečnost a stabilitu. Tyto organizace využívají málo regulované platformy k šíření propagandy, náboru členů a plánování násilných útoků. V evropském kontextu však zatím tato síť čelí menším kontrolám než například Facebook či X, což teroristům nahrává do karet.

před 3 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

Ruské síly dobyly další dvě vesnice na východě Ukrajiny

Ruské síly dobyly další dvě vesnice na východě Ukrajiny, uvedlo ve čtvrtek ruské ministerstvo obrany. Mykolajivka se nachází asi 15 kilometrů od města Pokrovsk, klíčového dopravního uzlu v Doněcké oblasti. Stelmachivka leží v sousední Luhanské oblasti. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Pavel Durov

Šéf Telegram Durov byl obviněn, dostal zákaz opustit Francii

Generální ředitel platformy Telegram Pavel Durov byl ve středu předběžně obviněn za údajné umožnění kriminálních aktivit prostřednictvím této aplikace na posílání zpráv. Po podmíněném propuštění z vazby na kauci je nyní pod kontrolou soudu a nesmí opustit území Francie, uvedla pařížská prokuratura ve středu podle BBC.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Teroristé Hamásu

CIA: O osudu příměří v Pásmu Gazy rozhoduje Hamás

O osudu příměří v Pásmu Gazy mezi Izraelem a palestinským militantním hnutím Hamás bude do značné míry rozhodovat vůdce palestinských militantů, uvedl zástupce ředitele americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) David Cohen. 

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Izraelská armáda přiznala selhání při zásahu na Západním břehu Jordánu

Izraelská armáda (IDF) ve středu přiznala selhání při zásahu, kterým reagovala na útok izraelských osadníků na vesnici na okupovaném Západním břehu Jordánu. Podle palestinských představitelů při tomto útoku zahynul jeden člověk. Uvedl to server Times of Israel.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy